Dyrevelferd og Mattilsynet


Det er jo ikke til å unngå å legge merke til hva som skjer i media når det er snakk om dyr og deres velferd, altså dyrevelferd og spesielt når Mattilsynet er innblandet. Her i Norge er det Mattilsynet som har ansvaret for dyrevelferd og har således ansvar for import og eksport av dyr inn og ut av landet. Bare å høre ordet Mattilsynet i denne sammenheng får meg til å grøsse. Det høres makabert ut, groteskt og rett og slett jævlig i mine ører. Jeg forbinder Mattilsynet med matkontroller, hygienetiltak der mat forberedes og tilberedes etc. Ikke med dyrehold eller dyrevern!

Hvorfor er det Mattilsynet som har dette ansvaret? Det går jo klart og tydelig frem av artikler og reportasjer at de ikke har peiling på hva de driver med! Ellers er jeg også så heldig å ha en nabo som tilfeldigvis vet MYE om hva Mattilsynet driver med og hvordan ting er organisert og jeg må si jeg ikke er imponert. Ikke litt engang. Hun jeg snakker om har dedikert livet sitt til gatehunder i ekstrem nød som lever i Romania. Et fantastisk menneske som virkelig engasjerer seg i denne saken. Personlig er jeg ikke spesielt glad i hunder, men jeg synes det er verdt å få frem noen ildsjeler så de får litt kreditt igjen for hva de gjør. Og det får de i hvertfall IKKE fra Mattilsynet.

Denne damen jeg snakker om heter Monica og har vært hundeeier i hele sitt liv og vet ett og annet om hundehold. Her i Norge har vi ikke gatehunder slik som i Romania der dette er et ganske utbredt problem. Der blir hundene slengt ut på gata når eierne ikke vil ha de lenger. De blir satt ut for å dø etter lang tid med vanskjøtsel. Så kommer denne flotte naboen min, Monica, og blir med i redningsarbeidet for å redde disse hundene. Hun setter sitt eget liv på vent for å redde disse hundene. Det sitter en hel hærskare av mennesker i hele Norge og Romania som tar av seg hatten for det arbeidet denne damen gjør for disse hundene. Hun har reist utallige ganger til Romania for å hjelpe til og ikke tro at det ikke koster! Hun påtar seg dette frivillig fordi hun brenner for det. Slikt er verdt å få frem.

Men så kommer Mattilsynet på banen her hjemme. De forlanger at hundene skal være testet for ditt og datt og papirer skal være i orden. Hvilket Monica har i alle tilfeller. Og det er jo helt ok det. Hundene har testet negativt for parasitter og div. annet som jeg ikke vet hva er engang og alle sertifikater er ordnet. Til og med egne pass har disse hundene som hun har betalt for! Men neida, dette er ikke nok for Mattilsynet. Hundene blir kastet frem og tilbake uten grunnlag for noe som helst, blir enda mere stresset, enda mere nervøse osv. Og dette kaller Mattilsynet for dyrevelferd og dyrevern?! I mine ører så minner det faktisk mer om dyremishandling slik de blir kasteballer internt i deres eget snevre system.

Hvorfor kan vi ikke få et eget dyrepoliti i Norge som tar seg av slike saker som faktisk har peiling på dyrevelferd og dyrevern? Det vil til og med skape flere arbeidsplasser og det må jo være positivt? La Mattilsynet forholde seg til det de kan og skal; håndtere mat, mathygiene, matsikkerhet osv. Navnet sier seg jo selv og sist jeg sjekket så spiser ikke vi hunder! Hunder har ikke noe med mat å gjøre. Er det så jævlig vanskelig å forstå?

3 kommentarer om “Dyrevelferd og Mattilsynet

    • Spca har ingen rettigheter til å være dyrepoliti dessverre….De er en frivillig organisasjon med mennesker som jobber gratis.. For dyrebeskyttelsen gjelder det samme…..

      • Hvorfor kan ikke bare Mattilsynet gi fra seg ansvarsområdet sitt akkurat her da til disse andre? Da kan flere få en lønnet arbeidsplass og jobben vil bli gjort på en ordentlig måte og i dyrenes interesse.

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..