En Justin Bieber- opplevelse som voksen


Ja, tro det eller ei så var jeg faktisk på konserten i går sammen med min søster på 28. Grunnen til at vi dro var fordi datteren min på 16 skulle dit sammen med kusinen sin som er noen år yngre. De fikk sitteplassene mens vi tok ståplassene og det viste seg å være et meget godt valg da vi så stimen foran oss. Selv er jeg ikke noen Bieber- fan, men det var en opplevelse og noe jeg vil huske resten av livet. Ikke på grunn av artisten i seg selv, men selve opplevelsen av 22 000 hylende fjortiser som har dedikert de siste årene av sitt liv for å dyrke han.

Vi ankom Telenor Arena ved 19:00- tiden og det var smart. Det var kanskje 2- 300 mennesker rundt omkring inne på «vrimleplassen» som gjorde sine siste innkjøp av souvernirer og mat og drikke. Da klokken nærmet seg 20:00 ble alle oppfordret til å gå mot arenaen. Alt gikk veldig greit for seg og stort sett så ble vi forbigått av ivrige beliebers som hadde mere hastverk enn oss 🙂 En ting som vi la veldig godt merke til var bekledningen til disse unge jentene. For all del, vi hadde veldig fint vær og god temperatur i går men det ble kjølig utover ettermiddagen og kvelden. Mange stilte opp i tynne nylonstrømper og lårkorte shorts eller skjørt. De færreste av dem hadde med seg sekk eller veske med skiftetøy. Tipper de fikk seg en kjølig overraskelse senere på kvelden.

Vel sluset inn i lokalet ved 20- tiden holdt fortsatt finske Robin på og varmet opp publikum. Egentlig hadde vi planer om å komme etter at han hadde gått av, men vi fikk ikke lov å stå ute å området lenger. Greit nok. Jeg må si jeg ble veldig overrasket over denne guttens stemme, for synge det kan han. Videre kan jeg si at hverken søsteren min eller jeg skjønte så mye av hva han sang på finsk, men en vanvittig bra stemme. Vi fikk med oss de 3 siste sangene hans, deriblant Europe sin hit fra 80- tallet; The final countdown. Det artigste med dette nummeret var introen. Han åpner med å si: I´m sure everyone remember this song! Vi kunne ikke annet enn å le der vi sto 🙂 Vi kikket litt rundt i «salen» og tenkte; ja ja, var disse i det hele tatt født da denne kom ut??? Men det vekte minner i oss «gamle der bak» i det minste.

Så kom DJ´en til JB ut og varmet opp enda mere. Meget flink må jeg si og mye bra oppvarmingsmusikk. Han prøvde ettter beste evne å løfte publikum, men det ble litt tamt etterhvert og tiden drøyde. Alle ventet jo på Justin…. Hyling og skriking var det i hvertfall ikke mangel på! Da DJ´en gikk av ble det vist nedtelling på storskjermer til når han skulle entre scenen. Det ble ekstase i «salen» og fjortisene tok fullstendig av. Jammen glad vi kjøpte ørepropper (som vi forøvrig brukte under hele konserten). Vi er nok begge glade for det i dag. For hvert minutt som gikk på skjermene var det stormende jubel og take- off fra belieberne. Dette hadde de ventet lenge på!

Så kom han endelig svevende ut med vingene sine og man kunne kjenne vibrasjonene overalt og ikke minst føle energien til publikum. Det var helt vilt! Vi sto bakerst i lokalet og selv derfra hadde vi god utsikt over scenen. Dessuten var det stor boltreplass. Minuset med å stå bakerst var at det ble fryktelig kaldt. Når så mange mennesker er samlet under tak sier det seg selv at det må lufting til, men det blåste jammen friskt i går og den vinden fikk vi rett i ryggen. Det var på med boblejakke og hette etter kort tid. Dette hadde jeg ikke forutsett. De lukket dørene en periode på ca 15- 20 minutter og da ble det så fort varmt at de måtte ha de åpne hele tiden.

Selve konserten var ganske bra, men veldig mekanisk og innøvd og det synes jeg ble litt kjedelig i lengden. Hadde han tatt litt mere på sparket og vært litt mer seg selv så hadde det vært en mye bedre opplevelse, men fansen så ikke ut til å bry seg om det. Ellers synger han veldig bra når han synger akustisk og han vet å trollbinde ungjentene. Det virket også som om det var en del singback på de andre låtene (uten at jeg er en ekspert). Showet var bra og bandet spiller bra. Justin selv spiller også på trommer, noe han viste at han gjør veldig godt. Justin selv har også forandret seg mye synes jeg etter at han ble berømt. Før var han mer engasjert i fansen og man kunne på en måte føle at han nådde ut. Slik er det ikke nå. Han har blitt mye mere upersonlig og mistet mye av «essensen i seg selv» på veien. Han har rett og slett blitt en maskin som virker følelsesløs og går på autopilot.

Så kom vi til høydepunktet for alle belieberes drøm: one less lonely girl! Jenta som ble plukket ut i går så ut til å være meget ukomfortabel og så ikke ut til å være glad for det i det hele tatt. Det så bare ut som om hun ville ned igjen. Dessuten tygget hun tyggis der hun satt i stolen foran alle 22 000 i salen! Vi ble rett og slett litt sjokkerte og tenkte tanken om at hun absolutt ikke skulle vært der. Men slikt kan man jo heller ikke vite på forhånd.

Når det gjelder selve arrangementet så har politiet og vakter gjort en kjempejobb med å holde styr på fansen rundt på arena- området. Det virket som de hadde stålkontroll på hele situasjonen og må si jeg ikke hadde forventet dette. Jeg trodde faktisk dette skulle gå over stokk og stein som sist, men ble positivt overrasket så all ros til alle som jobbet med sikkerheten og vaktholdet. Den samme rosen kan jeg ikke gi til mange av foreldrene til barna som var der i går. Det så ut til at foreldrene kun var med de yngste fra 5- 12, ellers var det lite voksne i følge med ungdommen og det syntes jeg var skremmende. Alt i alt var det en god oplevelse og det er vanskelig å gi uttrykk for det uten å ha opplevd det, men det var utrolig gøy å høre hvor ivrige fansen var på nært hold. Slik fikk jeg vite litt mer om hva som foregår og hva jeg kan forholde meg til på slike arrangementer. Dette var min opplevelse fra konserten i går 17.04.13.

4 kommentarer om “En Justin Bieber- opplevelse som voksen

  1. Synes det høres ut som en fantastisk opplevelse! Stemining i seg selv tror jeg er verd turen. Var aldri på tale å være der selv, hehe.. barna hadde nok begynt å lure om jeg dro alene på Justin-konsert!

    • Ja, det var faktisk ganske fantastisk å bare være der! Stemningen var i taket fra vi entret arenaen og holdt på til langt ut på gatene etter konserten. He he, skjønner at barna hadde begynt å lure om mamma hadde dratt alene ja 🙂

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..