Zakynthos 2013


Nå er det lenge siden jeg har lagt ut noen innlegg, men naturlig nok skyldes det sommerferie. Og hvilken herlig sommerferie det har vært!!! I år gikk turen til Zakynthos som tilhører de joniske øyer i Hellas. Øya er vel mest kjent for sine store havskilpadder. Er vel en grunn til at noen av strendene er fredet i sesongen hvor de kommer opp på stranden for å legge egg. Denne sommeren hadde vi også med oss min eldste søster så vi var 6 stk i reisefølget totalt. Hun delte rom med våre to eldste barn og mannen min og jeg delte rom med vår yngste naturlig nok.

Øya i seg selv er ikke så veldig stor og det er ikke så veldig mange spennende aktiviteter slik som andre populære reisemål i Europa. Byen vi bodde i, Argassi, er vel egentlig bare en lang gate med souvernirsjapper, supermarkeder og reisebyråer som arrangerer turer der nede. Det er ikke en utpreget partyby av noe slag og det er lett å finne roen der hvis man ser bort fra skrikende britiske foreldre med tilhørende ufordragelige unger. Dette var tildels plagsomt og øya Zakynthos i seg selv er dominert av britiske turister i sommerferien. Fortauene i «handlegaten» er meget smale så pass deg for trafikken; de er klin gærne der nede!

Siste uken vi var der booket vi en båttur til Smuggler’s Wreck og Blue Caves. Dette var en fin opplevelse selv om båten var noe annerledes enn vi hadde forestilt oss. De reklamerte med at den hadde glassbunn man kunne se igjennom, men dette viste seg å være fire små firkanter hvorav tre av de var sorte og den siste grønn. Alle gjengrodd av et eller annet. Vinduene var så høyt oppe fra setene at man måtte regelrett stå for å se ut. Båten var innredet på et sånt vis at det var umulig å se noe fra selve turen innenfra. Jeg var så heldig å få en av 6 plasser ute på dekk både tur/ retur så jeg fikk se mye av kysten og vi kjørte også forbi naboøya, Kefalonia. Selve turen ut tok en halvtime lenger enn forventet pga litt høy sjø så vi bruke 1 time og 40 min. Vi fikk oss en overraskelse da vi gikk i land, for stranden helt nederst var ikke sand men små hvite rullesteiner. Det var noen som fikk ganske vondt da de hoppet i land…..

Skipsvraket på stranden

Skipsvraket på stranden

Her var vannet turkisgrønt og bølgene var kraftige og høye, så det var ikke veldig barnevennlig sånn sett. Båten serverte hverken mat eller drikke så det måtte vi stå for selv. Valget falt på sjokolade- og vaniljemuffins, brus, iste og vann. Vi fikk 1 time i land (tiden ble kortet ned grunnet tidsbruket ut til vraket) så vi rakk ikke så veldig mye annet enn å ta en titt på og i skipet, spise litt og ta et kjapt bad. Vår yngste på 7 år fant på noe helt annet da hun oppdaget en haug av pinner i nærheten av der vi satt. Hun startet å bygge opp et bål for hun ville nemlig grille pølser!

Marie forsøker å lage bål så vi kan grille pølser

Marie forsøker å lage bål så vi kan grille pølser

Mesteparten av tiden tilbragte vi ved bassenget på hotellet. Fra dag 1 bodde Marie omtrent i bassenget og hun storkoste seg. Vi måtte faktisk mase på henne for å få henne til å drikke brus og spise is! og det er ikke akkurat noe vi opplever hver dag. Temperaturen holdt seg rundt 28- 30 grader hver dag så det var viktig å få i seg væske. Hotellet vi bodde på arrangerte også litt forskjellige aktiviteter på faste dager i uken slik som karaoke, quiz- og bingokveld og en artist som kom og sang. Blant annet så arrangerte de Greek Night hver mandag fra kl 19:30. Dette kostet 12 euro for voksne og 6 euro for barn og inkluderte en gedigent grillmat måltid som de fleste ikke klarte å spise opp, 1/2 liter vin pr. voksen (valgfritt rød eller hvit), salat med en fntastisk nydelig fetaost toppet med oregano og selvfølgelig underholdning på gresk vis. Det var dans, flammeshow og enda flere danser hvor vi som publikum deltok. Kvelden var rett og slett fantastisk og latteren satt løst. Vi ble også kjent med to veldig hyggelige herrer fra Essex, far og sønn. Legger ut noen bilder fra denne kvelden under:

her er jeg selv i full action i dans rundt bassenget

her er jeg selv i full action i dans rundt bassenget

 

grekerne danset og showet for oss

grekerne danset og showet for oss

 

folk i alle aldre måtte delta på ett eller annet vis, men de fleste gjorde det gladelig

folk i alle aldre måtte delta på ett eller annet vis, men de fleste gjorde det gladelig

Som du ser så koste vi oss veldig akkurat denne kvelden. Ellers har vi vært og spilt litt minigolf for å få kveldene til å gå og ikke bare sitte og glane på hotellet og en av dagene besøkte et badeland (uten min søster) så barna kunne utfolde seg litt. Hadde det ikke vært for bussturen til selve vannparken så hadde turen vært helt topp. Marie badet og koste seg hele dagen og var mer eller mindre rosin da vi vendte snuta hjem igjen. Jannicke, mannen min, Stian og jeg tok også «fish spa». Det var en opplevelse i seg selv og var egentlig ganske godt. Det hele ble avsluttet med en deilig fotmassasje.

det kilte litt til å begynne med

det kilte litt til å begynne med

For å ikke kjede dere med alt for mye tekst så legger jeg ut noen bilder til slutt med tekst under bildet i stedet.

Blue caves

Blue caves

Her hoppet de som var gærne nok til det. Du ser det ikke så godt på bildet, men det er rundt 10- 12 meter ned og de lander inntil klippeveggen!!!

Her hoppet de som var gærne nok til det. Du ser det ikke så godt på bildet, men det er rundt 10- 12 meter ned og de lander inntil klippeveggen!!!

rullestein som var på stranden ved Smuggler's Wreck

rullestein som var på stranden ved Smuggler’s Wreck

Her er gjengen samlet på den eneste restauranten som vet hva gluten er og som serverer glutenfri mat; Simply Greek

Her er gjengen samlet på den eneste restauranten som vet hva gluten er og som serverer glutenfri mat; Simply Greek

Kenneth nyter en Mythos, lokalt øl som kostet en slikk og ingenting

Kenneth nyter en Mythos, lokalt øl som kostet en slikk og ingenting

Stian er visstnok gift med denne skjønne unge damen. Du ser vel kanskje hvorfor selv??? Ikke alle som er så heldige!!!

Stian er visstnok gift med denne skjønne unge damen. Du ser vel kanskje hvorfor selv??? Ikke alle som er så heldige!!!

Marie og Alba, en av serveringsdamene på hotellet

Marie og Alba, en av serveringsdamene på hotellet

Marie sjarmete absolutt alle i senk. Her omfavner hun bartenderen på hotellet, Nikos

Marie sjarmete absolutt alle i senk. Her omfavner hun bartenderen på hotellet, Nikos

Marie plasket rundt i bassenget stort sett hele tiden

Marie plasket rundt i bassenget stort sett hele tiden

Jannicke og Tove

Jannicke og Tove på Greek night

En kveld med minigolf turné

En kveld med minigolf turné

Helt til slutt vil jeg bare fortelle at personalet på hotellet var helt suverene! Jeg er sikker på at servicen vi fikk der overgår den du får på Oslo Plaza og det burde vel si litt. Ellers vil jeg nevne at dersom du ikke har vært i Hellas eller smakt på den greske maten så er det absolutt å anbefale. Noe av det beste jeg har smakt i hele mitt liv er kleftiko som er en slags lammegryte med grønnsaker, poteter og selvsagt lammekjøtt. Den jeg spiste ble servert med gratinert ost, men vær varsom på hvor du bestiller den. Den beste maten ble servert enten på hotellet eller en restaurant som heter Zorbas. Om du har lest omtaler om at Peppermint skal være så fantastisk bra, så ikke tro på det. Maten var grei, men ikke noe utenom det og prisene er det dobbelte av det du får ellers rundt omkring. Prisene for oss lå stort sett på mellom 75 og 85 euro for en middag ute inkl. vin, brus og øl. Dersom du vurderer å dra til Zakynthos og bo i Argassi kan jeg på det sterkeste anbefae Windmill Hotel. Dette er en opplevelse jeg sent vil glemme, og om jeg vil tilbake? Definitivt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En kommentar om “Zakynthos 2013

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..