Stikkord

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Jeg er av den typen som leser nettaviser til kaffekoppen min hver eneste morgen når jeg står opp. Det pleier sjeldent å være noe som fanger oppmerksomheten eller interessen min i det store omfang, men noe gjør det; nemlig en del artikler man må betale for å lese. Ikke alle, men noen og spesielt de som omhandler Helse- Norge og hva som faktisk alle burde få lov til å lese. Det kan f.eks handle om overvekt, legemiddelindustrien, private sykehistorier, skoleopplæring, trening etc. I går ble oppmerksomheten min fanget av artikkelen som ble publisert på VG+. Den handler om å holde kiloene unna i sommer og 18 skjulte kaloribomber. Dette er kanskje noe veldig mange ønsker å lese, men ikke har muligheten til.

VG+ trening

Selv abonnerer jeg ikke på noen +artikler i noen av nettavisene, men jeg skulle ønske jeg hadde tilgang til å lese noen av de. Antagelig resten av befolkningen også? Vel, det som faktisk provoserte meg litt i går var at det handlet om generell folkehelse. Trening og informasjon om hva man bør styre unna i kosten nå i sommer og at mange legger på seg. Er ikke dette generell folkeopplysning som befolkningen burde få vite om og få tilgang til å lese? Det finnes mange mennesker rundt om i dette land som sliter med overvekt og har et dårlig kosthold og overvekt har blitt en av de mest vanlige livsstilsykdommene vi har. Da mener jeg det blir feil å holde tilbake slik informasjon slik at ikke alle kan lese dette. Det kan være mye nyttig informajson i slike artikler og faktisk være et spark bak til å komme igang med noen form for trening og endring av kosthold som ikke allerede er informert om.

AnnaTW-i-VG-feb2013

Mange mennesker er også trygdet og har faktisk ikke råd til å abonnere på disse tjenestene. En del av disse menneskene sliter med nettopp denne problematikken og burde få generell kunnskap gjennom media på lik linje med alle andre. Slik det er nå blir de svakeste i samfunnet luket bort fra å få denne informasjonen. Det har også vært artikler om legemidler og annen folkehelse som burde vært ute i offentligheten og ikke skjult bak en betalingstjeneste. Det burde strengt tatt vært gratis å få slik informasjon da vi allerede betaler for internett og tilgangen til nettavisene i så måte. Jeg ser at det blir mer og mer av slike tjenester i flere nettaviser og da spesielt lokalavisen her i Drammen hvor jeg bor. Drammens Tidende er i utgangspunktet en veldig dårlig avis med få og meget tynne nyheter, men over halvparten av artiklene må man betale for å lese. Som vanlig er det noe som berører alle man må betale for å lese. Snart er det bare sportsartiklene som er gratis…….. Går Drammens Tidende så dårlig at de må håve inn penger fra nettlesere for å få karusellen til å gå rundt? Man kan jo begynne å lure!

Pleiet mannen i 21 år uten omsorgslønn- fra DT+

Pleiet mannen i 21 år uten omsorgslønn- fra DT+

Kommer det til å bli slik at vi må begynne å betale all for generell folkeopplysning i fremtiden? Jeg synes faktisk dette er bekymringsverdig og burde tas på alvor. Noen av artiklene som også har vært publisert er betalingstjenester som handler om skoleopplæring og barneoppdragelse. Er ikke dette noe alle burde få lov til å lese? Det er også mange som sliter med barna sine på forskjellige måter og som sårt trenger disse opplysningene for å kanskje komme seg videre. Ikke alle har de samme ressursene og kunnskaper om barneoppdragelse. Det er helt avgjørende for noen å få kunnskap, råd og tips gjennom media da skolene og andre instanser ikke kan gi dette fordi de er for dårlig rustet. Det er ikke lenge siden det var en +artikkel om klasseskille og leksemengde som skulle gjøre barna smartere. Hvem vil vel ikke ha smartere barn?

Her om dagen kunne man også lese overskriften på en VG+- artikkel om en eldre herremann (husker ikke navnet) som ble kvitt demens etter å ha sluttet med medisiner. Dette er da noe som angår alle i aller høyeste grad. Eller tar jeg feil? Hva som skjer bak veggene etter at mørket har senket seg på sykehus, sykehjem, omsorgsboliger osv. burde vel komme ut i allmennheten? Jeg har i hvertfall ikke lyst til å ende opp på noe sykehjem her i landet uten å vite hva som skjer. Det er sikkert og visst. Medisiner byttes og gis til feil pasienter, de over- eller undermedisineres, mange blir liggende i egen avføring og urin i Gud vet hvor lang tid, det er leggetid kl 19:00! Hva slags liv er det egentlig? Ikke verdig for noen! Når noen da velger å stå frem med sine historier så er det viktig informasjon og kan være avgjørende for mange om de skal velge sykehjem eller faktisk påta seg pleieoppgaven selv i eget hjem. Nei, jeg synes dette med at man skal begynne å betale for så viktig informasjon som er så vesentlig er en uting. Vi betaler da både TV- lisens, internettavgift og strøm for å lese disse nyhetene. Nå er det også snakk om å betale avgift for å bruke PC. Er dette riktig vei å gå?

Reklamer