Deilig glutenfri snickerskake i stor langpanne


For de som liker snickers, men som kanskje har måttet holde avstand fra snickerskaken har jeg en gledelig nyhet; den kan gjøres helt glutenfri ved å bare bytte ut ritz- kjeksen som er en av hovedingrediensene med Shcäer Salti som er omtrent det samme. Ellers er det bare å følge oppskriften.

glutenfri salt kjeks, istedet for Ritz

glutenfri salt kjeks, istedet for Ritz

Vel, det første jeg bet meg merke i da jeg skulle lage denne kaken, var at samtlige oppskrifter jeg fant på nett var UTEN karamell……??? For meg så er det ikke snickers uten karamell, så det måtte jeg selvfølgelig ha med. Kaken er superenkel å lage, men beregn god tid og ha gjerne en god porsjon med god tålmodighet også. Karamell er nemlig ikke gjort på et blunk hvis du trodde det 🙂

Du trenger du til kakebunnen: 6 eggehviter, 5 dl sukker, 250 g Polly salte peanøtter, 200 g Schäer Salti kjeks (litt over en pakke), 2 ts vaniljesukker, 2 ts bakepulver

Pisk eggehvitene helt stive og ha i litt og litt sukker av gangen. Dette skal bli stiv marengs. Grovhakk peanøtter og kjeks og vend dette inn i massen sammen med bakepulver og vaniljesukker. Stekes på 180 grader midt i ovnen i 20- 25 minutter i lanpanne som måler 30×40 cm.

Nå lønner det seg å begynne med karamellfyllet før du begynner på sjokoladetoppingen. Til det trenger du: 100 g smør (jeg brukte vanlig melange), 2 dl kremfløte, 100 g sukker, 1,5 dl lys sirup, 1,5 ts vaniljesukker.

Bland alle ingrediensene i en kjele og kok sakte opp. Dette skal koke på svak varme til det tykner og blir karamellfarget, alt fra 30- 60 minutter under stadig ømrøring. For å sjekke om karamellen er ferdig kan du ta en test underveis ved å gjøre slik: ta en dråpe med karamellmasse og dypp i kaldt vann. Kan massen rulles til en kule er massen varm nok og er ferdig. Denne må avkjøles ganske mye. Jeg satte rett og slett kjelen i vasken med kaldt vann og rørte om i ca 2- 25 minutter til det tyknet ganske mye før jeg bredte den utover kaken med en slikkepott. Deretter hakket jeg opp ca 150 g til med peanøtter og strødde over karamellen (valgfritt).

Snickerskake

et deilig lag med karamell og salte peanøtter

Sett kaken i kjøleskapet dersom du har plass nok til langpannen (det hadde ikke jeg!) eller så kan du sette den i fryseren (som jeg gjorde) i ca 1 time til karamellen har stivnet.

Sjokoladetopping: 6 eggeplommer, 100 g sukker, 100 g smør i terninger, 1 dl kremfløte,  150 g mørk kokesjokolade.

Visp eggeplommer, fløte og sukker i en tykkbunnet kjele. Varm opp under stadig omrøring til det hele begynner å tykne, skal IKKE koke! Ha så i smør og sjokolade og la det smelte med i blandingen. Avkjøl helt og bre dette over karamellen og sett tilbake til kjøling. Dersom du ønsker peanøtter til pynt er det bare å strø på. For meg så blir dette litt i meste laget og det har også noe med hva jeg er vant til; nemlig at peanøttene skal være pakket inn i deilig myk karamell på innsiden. Enjoy!

Reklame

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..