Lun glutenfri eplekake med høstens epler


I dag har jeg laget eplekake i langpanne med hagens epler. Treet vi har bugner rett og slett i år og jeg synes det er synd å ikke bruke de til noe. Vi har vinterepler som bruker lengre tid på å modne enn andre sorter og de er også litt syrlige. Med andre ord; helt perfekt til eplekake!

Du trenger: 8 store syrlige epler, 7 mellomstore egg, 5 dl sukker,  ca 10 dl glutenfritt mel (se bilde), 4 ts bakepulver, 1 dl lunkent vann og ca 1- 1,5 dl olivenolje (nøytral), kanel og sukker til å strø på.

glutenfritt fint mel med god smak

glutenfritt fint mel med god smak

Sett ovnen på 180 grader med under- og overvarme. Skyll eplene godt og skjær i skiver, men ikke bruk kjernehusdelen. Jeg beholder skallet på. Pisk eggedosis av egg og sukker og ha i mesteparten av melet med bakepulver og vann. Ha til slutt i olivenolje og føl deg litt fem på kosistensen av røra. Den skal ikke være tyntflytende, men så tykk at eplene ikke faller ned i røra når du legger den oppi.

Kle en langpanne på 20×30 cm med bakepapir og hell ca halvparten av røra oppi. Legg fire rader med epleskiver på kortsiden og fortsett oppover til hele røren i bunnen er dekket med epler. Strø et lag med sukker og kanel over før du har resten av røren over og gjentar samme prosedyre med eplelegging. Du kan fint bruke perlesukker på toppen i stedet for vanlig sukker. Stekes på nederste rille på rist i ovnen i 35- 40 minutter. Avkjøles i formen. Serveres lun med vaniljeis eller vaniljekrem. Kaken kan fint fryses ned.

Høstens eplekake

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..