Glutenfritt høstbrød med urter


Jeg velger å kalle dette brødet høstbrød nettopp fordi det er høst og det er så utrolig smakfullt, akkurat som høsten! Mange har høsten som favorittårstid og hvem kan vel klandre dem? Brødet smaker helt nydelig i seg selv uten pålegg, men ekstra deilig blir det dersom du spiser det litt lunt med smør og ost på. Dessuten er det utrolig saftig!

Dette trenger du: 500 g Schâer bread mix, ca 0,5 dl bokhveteflak, litt over 1/2 pk tørrgjær, 2 ss oregano, 3 ss pizzakrydder fra Krydderiet (toro), 2 ss Trocomare urtesalt, 4- 5 soltørkede tomater (kan sløyfes), 0,5 dl olivenolje.

schaer breadmix pizzakrydder

Trocomare urtesalt

Trocomare urtesalt

Slik gjør du: Bland alt det tørre i en bolle og bland inn 5 dl lunkent vann (40 grader) og olivenolje. Hell deigen over brødform som rommer 2 liter og sett lunt til den har hevet seg til dobbelt størrelse, ca 30 min. Fyll et stekebrett halvfullt med vann og sett inn på nederste rille i ovnen og sett den på 200 grader. Sett brødformen i det varme vannet og stek brødet i 50 minutter på 200 grader. For å få en crispy stekeskorpe kan du pensle brødet med vann eller litt olje.

Tips: dersom du har noe fetaost liggende i kjøleskapet som du ikke får brukt, vil dette smake helt nydelig om du tilsetter det i denne oppskriften!

2 kommentarer om “Glutenfritt høstbrød med urter

  1. Tilbaketråkk: Jeg elsker gluten | John Olavs skriveloft

    • Hvis du får det til så kan jeg garantere at du vil få en smaksopplevelse! Dersom de ikke har Schâer så anbefaler jeg på det sterkeste at du bruker Semper mix (ikke gorv eller fin, men vanlig mix). Husk da å følg oppskriften på baksiden av pakken og ikke den jeg har lagt ut pga annen meltype.

      Jyttemel kan du egentlig holde deg langt unna til enhver bakst dersom du bruker den blå som er standard i dagligvarebutikkene. Den er rett og slett ubrukelig og smaker grusomt! Send meg gjerne mld dersom du lurer på noe og lykke til 🙂

      PS! Noe av det viktigste når du baker glitenfritt er at du skjærer opp i skiver når brødet er helt nedkjølt og fryser det ned. Hvis ikke så smuldrer det opp i løpet av en dag!

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..