Stikkord

, , , , , , , , , , ,


Jeg velger å kalle dette brødet høstbrød nettopp fordi det er høst og det er så utrolig smakfullt, akkurat som høsten! Mange har høsten som favorittårstid og hvem kan vel klandre dem? Brødet smaker helt nydelig i seg selv uten pålegg, men ekstra deilig blir det dersom du spiser det litt lunt med smør og ost på. Dessuten er det utrolig saftig!

Dette trenger du: 500 g Schâer bread mix, ca 0,5 dl bokhveteflak, litt over 1/2 pk tørrgjær, 2 ss oregano, 3 ss pizzakrydder fra Krydderiet (toro), 2 ss Trocomare urtesalt, 4- 5 soltørkede tomater (kan sløyfes), 0,5 dl olivenolje.

schaer breadmix pizzakrydder

Trocomare urtesalt

Trocomare urtesalt

Slik gjør du: Bland alt det tørre i en bolle og bland inn 5 dl lunkent vann (40 grader) og olivenolje. Hell deigen over brødform som rommer 2 liter og sett lunt til den har hevet seg til dobbelt størrelse, ca 30 min. Fyll et stekebrett halvfullt med vann og sett inn på nederste rille i ovnen og sett den på 200 grader. Sett brødformen i det varme vannet og stek brødet i 50 minutter på 200 grader. For å få en crispy stekeskorpe kan du pensle brødet med vann eller litt olje.

Tips: dersom du har noe fetaost liggende i kjøleskapet som du ikke får brukt, vil dette smake helt nydelig om du tilsetter det i denne oppskriften!

Reklamer