Kjære rosablogger; jeg er drittlei av å se deg i media!


De siste ukene har media vært preget av en av blogg.no´s toppbloggere; nemlig Sophie Elise på 18 år. Hun jobber som glamourmodell og tjener gode penger på bloggen sin ved å blogge om klær, sko, dagens outfit, sminke osv. Med andre ord, ikke noe oppsiktsvekkende eller særlig intelligent for den saks skyld og det gjelder ikke bare henne. Jeg nevner henne rett og slett som et eksempel fordi det er hun som har frontet media den siste tiden og det er hun som syter.

Vel, jeg har sett meg drittlei av å se disse rosabloggerne i media uke etter uke hvor det klages på at de får hets for jobben de gjør. Denne hetsen er faktisk velfortjent i mine øyne. De har selv valgt karrieren sin og må tåle etterdønningene som kommer, enten det er positivt eller negativt. De er 18 år med puppene fulle av silikon, leppene fulle av restylane, nosejobs og gud veit hva. Hvis noen reagerer på dette så har de sin fulle rett til det!

Det største målet til disse bloggerne er kun å få flere lesere og å tjene mer penger på det. Ikke noe galt i akkurat det konseptet, men det må da for faen meg kunne gå an å blogge om noe som faktisk betyr noe og som faktisk kan leses? Selv startet jeg min første blogg på blogg.no, men fant fort ut at dette ikke var en plattform som tiltalte meg. Det virker som det er mer en plattform for dagens ungdom der de kan ytre sine meninger og ikke slipper til de «eldre bloggerne» bortsett fra noen unntak som jeg har sett.

Det både rosabloggerne og blogg.no burde ta høyde for er hvordan enkelte fremstilles i media og på egen blogg ovenfor andre unge som leser bloggen deres. Her er det snakk om at verden er perfekt og at man alltid har en perfekt kropp. Det er veldig mange unge jenter som føler et sktremt stort press på seg fra noen av rosabloggerne om å se bedre ut og dermed tror at de vil få et bedre liv dersom de bare så ut som dem. Mange av disse jentene er ikke engang fullt utviklet og ser opp til disse (unnskyld uttrykket) hjernedøde jentene.

Jeg vet det er en krass og kraftig påstand, men enhver 18- åring med vettet i behold gjør ikke slikt med kroppen sin av normale årsaker. Mange av de har ikke engang født barn og de har jo knapt nok kommet ut av barndommen selv. Dett blir helt feil signaler å sende ut til usikre jenter som sliter litt med å finne seg selv og ikke minst sliter med selvtilliten i tillegg. Dette er som å fyre oppunder et bål og helle bensin på i ettertid. Tenk på alle de uheldige konsekvensene og senfølgende dette kan ha for enkelte.

Tenker dere noen gang selv over hvilke signaler dere sender ut til allmennheten og tenker dere noen gang på konsekvensene av det dere gjøreller er det kun dere selv dere tenker på og pengene dere kan håve inn på å vise frem kroppen deres? Hva med heller å fronte en kampanje for vanskeligstilte rusmisbrukere fullt påkledd og bruke pengene fra kampanjen til å styrke nettopp dette formålet? Jeg er sikker på at det er mange rusmisbrukere/ tidligere rusmisbrukere som har mer nytte av pengene enn at de går rett i egen lomme. Dette bare for å nevne ett av mange eksempler.

Blogg.no burde seriøst begynne å se litt mer seriøst på hva som blir spredt rundt av budskaper blant norsk ungdom på deres egen nettside og ta det til etterretning. Dette er ikke et angrep på blogg.no av noe som helst slag, men det er tydelig at det er et klart skille på popularitet på nettsiden. Så lenge det er rosabloggerne som ligger på topp uke etter uke, vil heller ikke de mer seriøse aktørene slippe til. De som faktisk har en mening, en historie å dele etc. Med dette sier jeg takk for meg og drit og dra til rosabloggere som ødelegger allerede flotte jenter rundt om i dette land!

 

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..