Mmmmmm, glutenfrie chocolate chip cookies


I dag har jeg for første gang prøvd meg på å lage cookies siden jeg selv sluttet med gluten. Grunnen til at jeg ikke har prøvd før er at jeg har prøvd og feilet så uendelig mange ganger på kjøkkenet at jeg er møkka lei av å feile. MEN, denne gangen ble det ikke feilig, snarere tvert imot: resultatet ble meget vellykket og 32 smakfulle cookies rikere! Dessuten var det latterlig enkelt.

Dette trenger du: 240 g mykt smør (margarin), 180 g brunt sukker (jeg brukte palmesukker fra iHerb), 180 g hvitt sukker, 200 g Schâer patisserie micx c, 180 g Provena havremel (kjøpt i Sverige), 1 1/2 plate kokesjokolade, 2 egg, 2 ts bakepulver og 2 ts vaniljesukker.

glutenfrie cookies ingredienser

Slik gjør du: Begynn med å hakke sjokoladen i biter (den skal ikke være kjøleskapskald og IKKE finhakket), kutt smøret i små terninger i en bolle og la det temperere seg til det blir mykt. Tilsett sukker og pisk kraftig med en mixmaster til det blir en myk og luftig «røre». Tilsett vekselvis egg og resten av det tørre mens du pisker kraftig til det blir en litt klissete deig av det hele. Ha til slutt i sjokoladebitene og rør med en hullsleiv og sett stekeovnen på 200 grader med over- og undervarme.

cookie deig

 

 

Kle to stekebrett med bakepapir og form små topper ved bruk av 2 teskjeer med deig. Husk å ha god avstand mellom toppene da de flyter ganske mye ut under steking. Jeg laget 32 stk fordelt på to brett, men kunne med fordel ha brukt mindre deig pr. topp da de fløt inn i hverandre. Stekes midt i ovnen i 10- 13 min. avhengig av ovnen din og hvor store du lager de. Avkjøles på rist til de er helt kalde og sprø. Noen trenger kanskje å ligge natten over i friluft. Oppbevares i kakeboks.

cookie topper

Resultatet ble uansett nydelige chocolate chip cookies som kan serveres til mange anledninger; bursdag, kaffeslaberas, ut på tur etc. Enjoy!

Tips: dersom du liker de litt store variantene ville jeg laget 12 stk. pr. brett. Et annet tips er å bruke 2 pk Freia dronningdråper istedet for å hakke kokesjokolade, men det blir jo igjen et spm. om hvor mye du vil legge i det.

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..