Jeg er perfekt som jeg er!


Er du av den typen som leser ukeblader og hiver deg over alle annonser som lover deg gull og grønne skoger om å se perfekt ut i en fei eller tør du å være deg selv, fullt og holdent? Det er mange useriøse aktører på markedet som vil gjøre deg slank i en fei ved å spise såkalte mirakelpiller med chili eller grønn te sktrakt etc., men tror du på det? Det gjør ikke jeg. Dessverre er det mange som går i disse fallgruvene fulle av håp om å få et bedre liv, rettere sagt; det perfekte liv!

Men hva er det egentlig å være perfekt? Er det å leve opp til andre standarder enn dine egne for å glede de eller er det å være fornøyd med seg selv, både på utsiden og innsiden? Her tror jeg veldig mange mister fullstendig fokus og ikke tenker på hva en selv vil, men hva andre har satt som en standard. For alle. Hvorfor er det så utrolig viktig å se bra ut for andre? Er det ikke viktigere å ha det bra med seg selv og sette sine egne standarder?

Rules blogg

Presset om å se perfekt ut er enormt i media om dagen. Er vi alle så stygge, rynkete, hårløse, kvisete og og tykke at vi må blakke oss på disse mirakelkurene for å se bedre/ bra ut? Svaret mitt er nei. Mange av disse kurene ødelegger dessverre mange unge pikesinn som er perfekte fra før. Allikevel handles det slike produkter for mangfoldige millioner, hvis ikke milliarder, av kroner hver dag verden over. Befolkningen lar seg lure.

Når skal vi lære å leve med oss selv slik vi er uten dette presset hengende over oss? Er det så vanskelig å ta sunne og fornuftige valg helt på egenhånd uten kjøpepress om et lykkeligere liv? Jeg tror ikke lykke kan kjøpes. Lykke er noe man skaper selv. Jeg kan bare ikke helt få grep på hvorfor så mange tror på disse «snarveiene» til et bedre liv. Har vi helt mistet grepet om troen på oss selv at vi overlater fullstendig til alle andre om å fortelle oss hvordan vi skal se ut? Ta f.eks denne salven på bildet under her. Det sies at den kan hjelpe mot det meste, men gjør den det?

utrolig salve

Dessuten synes jeg slik reklame er veldig plagsomt. Reklamen for denne salven dukker opp nesten overalt. Men med alt den kan hjelpe mot så er det ikke rart folk kjøper den. Den kan hjelpe mot muskel- og leddplager, tørre lepper, strekkmerker, rynker etc. You name it. Blir vi penere av å bruke den enn å bruke f.eks en fet fuktighetskrem tilsatt peppermynte/ menthol? Jeg tviler.

En annen ting er slankepresset som henger over oss. Det er kurer med grønn te, chili forte tabletter som skal øke forbrenningen, infrarøde slankebelter/ korsetter som skal stramme oss opp, kaffedietter, leireinnpakninger osv. Listen er uendelig lang, men dere skjønner poenget. Hva er det disse produktene gjør som du ikke kan sette igang selv uten å måtte blakke deg? Fungerer ikke trening og kosthold lenger? Det er som om media prøver å si at vi alle er feite og må slanke oss med disse produktene. Selv apotekene selger slikt nå!

Det finnes ingen snarvei til å bli perfekt eller lykkelig. For å bli perfekt må du akseptere deg selv for den du er uten å la deg påvirke av andre. Når du trives med deg selv vil du automatisk bli lykkeligere og få et bedre selvbilde. Har du noen kilo ekstra så enten tren de bort hvis de er sjenerende eller forson deg med dem og vær den du er. Så lenge man lar seg dra ned i all den driten vi får servert kan vi ikke klare å akseptere oss for den vi er. For reklamen forteller oss at vi ikke er perfekte og trenger å kjøpe oss penere.

Reklamene er stort sett rettet mot kvinner hvis det ikke er snakk om hårtap eller ereksjonsproblemer. Vel, skallede menn er sexy!!! Det er mye mer attraktivt med en skallet mann som har lært seg å leve med skallethet enn en som er innesluttet og plaget av hårtapet sitt. Mye handler om å lære seg å akseptere «skavankene» sine fremfor å gjemme dem bort. Trygghet og selvtillit skinner ofte i gjennom og gjenspeiler seg i personen. Det er sexy.

Selv har jeg tydelig strekkmerker etter tre barnefødsler. Det følger med kroppen min som en naturlig følge. I media er det mange som ønsker at jeg skal «kjøpe de bort» for å se bedre ut. Vel, disse strekkmerkene er en del av meg og vil alltid være det. Dessuten har jeg gått opp noen kilo jeg ikke trengte pga noen medisiner jeg går på for nervesmerter. Jeg kan velge å leve med de kiloene eller å ha det fryktelig vondt. Valget faller på det første. Jeg kan ikke kjøpe meg lykkelig. Det er mitt fulle ansvar ene og alene. Jeg vil heller ikke bli perfekt ved å kjøpe alskens produkter som lover ditt og datt. Ei heller vil jeg bli perfekt dersom jeg følger dietten til Fotballfrue (for å sette det på spissen). Vi er to forskjellige personligheter med to vidt forskjellige syn på det å se perfekt ut. Jeg ønsker ikke å spise meg tynn. Jeg ønsker å spise meg god og mett.

Se del selv i speilet og se hvor perfekt du egentlig er uten at noen skal fortelle deg noe annet. Det er ditt syn på deg selv, dine valg og din egen aksept som gjør deg perfekt og lykkelig. Din lykke og selvaksept kan ikke kjøpes for penger. Husk det, og du er din egen lykkes smed. Så smi mens jernet er varmt!

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..