Er vi ikke lei av Ylvisbrødrene nå?


Dag ut og dag inn, VG, Dagbladet, Aftenposten lokalaviser osv., så får Ylvis- brødrene så stor spalteplass at jeg rett og slett blir kvalm. Mangler nettavisene virkelig så mange spalter å fylle inn med nyheter at de må fylles med spjåk? De kom med en låt, ble verdenskjent over natten på bare tullball. Vel, jeg har sett meg drittlei av disse brødrene for lenge siden og det er på tide at media også roer ned tempoet.

Har journaslistene så lite å skrive om nå om dagen? Det er sikkert mange som digger de fortsatt, men de har neppe kommet for å bli. Jeg tror at dette er som et vindpust som sveiper over i en utrolig fart, for så å forsvinne hen. At det i det hele tatt går an å bli så populær av å lage noe så (for min del) idiotisk er helt ufattelig. Min sønn på 12 digget sangen da den kom, hørte på den i kanskje 2 uker og gikk lei for lenge siden. Er det flere som føler det slik? Han sa selv med egne ord: mamma, Ylvis er «out» akkurat som PSY med Gangnamstyle ble ganske fort. Vi blir fort lei.

The Fox

The Fox

Hvorfor blir ikke media lei og hva ligger bak all denne spalteplassen? Er det ikke andre saker som er viktigere enn å ta opp en to spjåkefanter? At det har blitt en verdenssensasjon er enda mer ubegripelig. Verden over latterliggjør folk seg i reve- og dyrekostymer og stiller mer enn gjerne opp i media for å få oppmerksomhet. Å oppta inntil 7- 8 spalteplasser er hinsides hva som er normalt for denne type «nyheter» og det er ikke engang interessant. Her er VG verstingen og gjør at nettopp denne nettavisen faller drastisk på min skala. Jeg er mer opptatt av hva som faktisk skjer verden over enn en dustete sang om hva en forbanna rev sier og folk som driter seg ut!

Sikkert mange som er uenige og digger brødrene Ylvis og føger intenst med på karrieren deres som nå ser ut til å utvikle seg med toppfart. Jeg synes det var litt artig da de hadde programmet «Hvem kan slå Ylvis» og «Norges herligste» som gikk på tv for noen år siden. Dette var et litt annerledes underholdningsprogram enn vi hadde sett før, men det de holder på med nå er for meg bare svada uten et snev av underholdningsverdi.

Hvem kan slå Ylvis?

Hvem kan slå Ylvis?

Avisene burde heller bruke en del av spalteplassene til noe mer hensiktsmessig og som folk flest er mer opptatt av. Det skjer mye i inn- og utland som man heller burde dekke. Til og med flere bokanmeldelser hadde vært bedre! Hva med å legge inn samfunnskronikker? Tipper det er ganske mange samfunnsegasjerte mennesker som ønsker å ytre sine ord og få det publisert. Dette ville gjort det til en langt mer interessant avis enn det er nå. Nei, ut med brødrene Ylvis og inn med noe mer nyttig brainfood!

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..