Glutenfrie, sunne og sprø knekkebrød


Det er så enkelt og lettvint å lage knekkebrød og det forundrer meg at folk gidder å bruke penger på ferdigprodukter som dette. De hjemmelagde knekkebrødene smaker så mye bedre enn de kjøpte og er dessuten så utrolig enkle å lage. Dessuten kan du gjøre de helt glutenfrie og enda sunnere. Her får du en deilig oppskrift det er vanskelig å bomme på og gir deg 32 knekkebrød. Det tar ca 1 time og 15 minutter fra du begynner til de er ferdig stekte!

Du trenger: 6 dl glutenfrie havregryn, 1,5 dl sesamfrø, 1,5 dl solsikkerfrø, 1,5 dl bokhveteflingor/ flak (ikke mel), 1,5 dl soyaflokker og 2 dl fibra teff (grønn juyttemel), 6 dl kaldt vann, Maldonsalt til topping.

Hjemmelagde knekkebrød

Forvarm ovnen til 180 grader på varmluft. Bland alt det tørre i en bolle til det er godt blandet og melet ikke ligger igjen i bunnen av bollen. Tilsett vannet og blant alt sammen til en røre/ deig. Fordel dette utover to bakepapirkledde stekebrett ved hjelp av en slikkepott og del opp i 16 stk pr brett med baksiden av en slikkepott eller en pizzakutter. Skal være ca 0,5 cm høy jevnt over. Dryss til slutt maldonsalt over og sett begge brettene i ovnen samtidig. De skal stekes i ca 1 time og brettene skal bytte plass når steketiden er halvveis. Slipp gjerne ut litt av dampen innimellom.

Server med kokt skinke, bløtkokt egg, ansjos, gulost, leverpostei etc. De smaker aldeles nydelig!

Tips: Du kan gjerne bruke gresskarkjerner i stedet for soyaflokker eller drysse over med med det i stedet for Maldonsalt. Dessuten kan du tilsette timian, oregano eller basilikum for å lage en liten tvist for smaksløkene. For variasjon kan du også bruke Oatley havremel og erstatte det med fibra teff for mer smak.

Hjemmelagde knekkebrød 1

En kommentar om “Glutenfrie, sunne og sprø knekkebrød

  1. Tilbaketråkk: Glutenfrie, sunne og sprø knekkebrød | Recipeseasy.com

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..