Pikedrøm i oppløsning


Jeg har alltid vært forundret over hvordan unge piker ser opp til sine idoler og hvor mye mange av de legger i det. Noen dyrker sitt idol med alt de eier og har og selger gjerne sjelen sin for å komme nærmere. Et forunderlig fenomen synes jeg og det er visst en sykdom når det blir så ekstremt.

Justin Bieber1

Det er ikke mulig å komme utenom Justin Bieber i denne sammenhengen og det er det jeg vil ytre mine tanker om. Allerede fra første låt som ble gitt ut vant han millioner av unge pikers hjerter. Han hadde alt og ga alt, ikke minst oppmerksomhet til fansen sin. Jeg har fått vært med på denne reisen i forbindelse med min datters dyrkelse av ham. Hun har aldri vært ekstrem på noe som helst måte, men vi har fått vår dose av ham i huset for å si det sånn. Noen av låtene synes jeg faktisk selv er bra, men i dette innlegget så er det ikke musikken jeg vil til livs.

Da han kom som en komet fremsto han som en flott ung gutt som brydde seg om hærskaren av fans. Han tok seg tid til å svare, han viste åpenlyst omtanke og takknemlighet for at de hadde fått ham dit han er i dag. Uten denne fans- gjengen hadde han naturligvis ikke vært så stor. Han svarte på meldinger på twitter fra vilt fremmede mennesker og i den første filmen han ga ut «Never say never» får vi et godt inntrykk av ham. Han kan bli sliten og lei han også og han gjør normale ting som gutter på hans alder skal gjøre. For han er (les var) tross alt en helt vanlig gutt med et enormt talent. For meg er det udiskutabelt, men her nok meningene mange. Jeg har selv sett filmen opptil flere ganger da min yngste datter på 8 også synes han er helt topp, men jeg synes filmen er grei nok.

Beliebers

Den fanger opp essensen i hvordan han er som person, hans interesser, hans privatliv, vi får innblikk i hvordan familien hans har det osv. i tillegg til rampelyset. Denne filmen har nok satt mange unge pikers hjerter og sinn i kok og begeistring. Det jeg undrer meg  over nå og synes er helt forferdelig å se på, er hvordan han har forandret seg de siste 2- 3 årene. Ikke for min del, men for alle Beliebers. Med rampelyset følger det selvfølgelig mye oppmerksomhet og det meste går ikke upåaktet hen eller er så lett å holde hemmelig. Det har vært oppslag etter oppslag med kokain, råkjøring, hærverk, ulovlige dyr etc. Berømmelse har tydeligvis hatt sin pris og det er ikke vsnakelig å se at han bærer preg av det. Fovandlingen har vært enorm og det er ikke til å stikke under en stol at han nå ser herjet og ekstremt sliten ut. Rett og slett et vrak.

Han som fremsto som så ren og ekte og genuint interesserte seg for fansen rakner nå fullstendig foran sine såkalte Beliebers. Det er den ene skandalen etter den andre og de blir verre for hver gang. I dag sa det stopp for min del og jeg mistet fullstendig respekt for ham. Han er tatt for flere forhold som involverer narkotika, han har grisekjørt opptil flere ganger og sluppet unna med en bot og det endte til slutt opp med arrestasjon i går for fyllekjøring blandet med påvirkning av reseptbelagt medisin. Dette sender ikke ut veldig gode og sunne signaler som han hevder å stå for. Hvem står og gliser til kameraet på et innsattbilde? Jo, en som gir fullstendig faen!

Justin Bieber jail

Hva slags forbilde for unge piker gjør noe sånt som selv fremstår som en Gud? Vil han formidle at det er greit å kjøre i alkoholpåvirket tilstand så lenge man er kjendis? Tror han at han kan gjøre som han vil uten at det vil få konsekvenser? Det sørgelige med den utviklingen som har skjedd med ham personlig er at unge piker følger etter. Han er tross alt et idol og for mange faktisk selve livet. Unge piker ånder og lever for denne gutten. Er det da greit å ta litt kokain innimellom eller å smashe et hotellrom fordi man «føler for det» og hva gjør dette med unge pikesinn som dyrker ham? Det er ikke morsomt å havne i fengsel for å ha brutt loven og det er heller ikke morsomt å ha en dom over seg som kan utvise ham fra USA.

Jeg tror mange unge Beliebers er i sjokk over forandringen og skjønner ikke helt kjernen i hva som er i ferd med å skje og hva som faktisk har skjedd. For det har vært ganske tydelig for oss som har sett på fra sidelinjen og ikke går med skylapper. Det er tragisk og ikke minst umoralsk å fremstå som en komplett idiot når man har sjansen til å gjøre så mye godt. For mye godt har han også gjort. Han har støttet kreftrammede og gitt store pengegaver til sykehus og stilt opp for de sykeste som har hatt som høyeste ønske å møte ham. Han har også holdt veldedige konserter som har gått til gode formål og han er opptatt av miljøet. Dette er de gode sidene som han viste så tydelig tidlig i karrieren, men dette har nå raknet fullstendig. Så kjære unge piker; dette er en drøm og en illusjon som har gått fullstendig i oppløsning! Dette er ikke et forbilde eller en rollemodell å se opp til, dette er akkurat det stikk motsatte! Dette er galt!

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..