Glutenfrie franske makroner


Jeg må nesten bare dele denne oppskriften på glutenfrie franske makroner som jeg fikk servert hos ei venninne. De var rett og slett supergode! Utenpå er de sprø og inni er de myke. Dessuten kan du selv variere med hvilken som helst farge du vil. De jeg fikk servert var rosa 🙂 Denne oppskriften er til 20 store makroner, men du kan selvfølgelig lage de mindre og få fler ut av oppskriften. Det krever litt forarbeid og er litt tidkrevende, men absolutt verdt det! Holder seg ca 1 uke i lufttett boks i kjøleskap, men kan også fryses ned til senere bruk.

Glutenfrie makroner

Dette trenger du til selve makronene: 2 eggehviter, 60 g hvitt sukker (eller sukrin), 60 g mandelmel, 90 g melis (kan byttes ut med sukrin melis hvis du ønsker sukkerfritt), evt. kakao, vaniljepulver, farge etc.

Dette trenger du til fyll: 2 ss smeltet smør, 40 g smeltet kokesjokolade, 1 ts vaniljesukker, 1 ss melis (kan byttes ut med sukrin melis).

dersom du ønsker sukkerfrie makroner

dersom du ønsker sukkerfrie makroner

Slik gjør du: Pisk eggehvitene til det begynner å skumme og ha så i sukker. Pisk til det blir helt stiv marengsmasse, bruk gjerne en håndmixer. Da går det fortere. Mål opp mandelmel og melis og ha det i en sikt. Dersom du ønsker sjokolademakroner kan du ha oppi 2 ts bakekakao samtidig eller farge om du vil ha det. Dersom du skal bruke farge anbefaler jeg å kjøpe farger fra Wilton. På Ultra får du kjøpt startkit med Wilton kakesprøyter, poser, farger og oppskriftshefte til rett under 300 kr. Bruk en slikkepott og vend det hele inn med lett hånd, men ikke pisk. Marengsmassen vil nå bli mer flytende og en del av stivheten vil forsvinne. Det er normalt. Fyll røren i en sprøytepose og sett på tipp nr 12 dersom du bruker Wilton. Hvis du ikke har sprøytepose, kan du bruke en fryse/ brødpose og klippe et hull nederst i hjørnet. Klipp først hull når all røren er i posen.

fås kjøpt i flere dagligvarebutikker

fås kjøpt i flere dagligvarebutikker

Sprøyt ut makroner på størrelse med en 5- kroning på bakepapirkledd plate med litt avstand i mellom eller bruk en makronmatte om du har det. La de hvile på stekebrettet/ matten i minst 30 minutter før du steker de. Dette for å få sprø stekeskorpe. Jo lenger de står og får tørket, jo sprøere blir de. Sett ovnen på 150 grader. Sett en et stekebrett nederst i ovnen uten makroner og sett brettet med makroner på i midten. Stekes i 11 minutter og skal avkjøles helt på brettet før du tar de av. Dersom de ikke er helt avkjølt risikerer du at de revner fordi de fortsatt er for myke. Hvis de sitter litt fast kan du bruke en skarp kniv og skjære de løs. Legg fyll på en makron og sett en annen oppå, bunn mot bunn.

Tips: Kakk stekebrettet en gang eller to før du steker makronene for å få ut eventuelle luftbobler. Du kan bruke hva slags fyll du egentlig vil i disse makronene. Hva med å smelte litt hvit sjokolade og ha i mellom eller sjokolade med et hint av chili?

Reklame

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..