Hjemmelagde fløtekarameller. Mmmmmmmm!


Jeg har prøvd å lage fløtekarameller mang en gang og mislyktes omtrent hver gang. Stort sett så har de alltid blitt for myke og skikkelig klønete å få ut av formen etterpå. Det kan kanskje tyde på at massen enten er kokt for lite eller at jeg har bommet litt på smørmengden, men i dag fikk jeg det endelig til og jeg fikk klar beskjed fra eldste datteren i huset: disse må du lage fler av! Mannen min som ikke engang liker karameller synes de var gode, så det lover jo bra 🙂

Dette trenger du: 3 dl kremfløte, 250 g hvitt sukker, 50 g meierismør, 100 g lys eller mørk sirup, 2 ts vaniljesukker.

farlig godt!

farlig godt!

Blant alt i en kjele og kok det hele til massen er gyllen brun/ karamellfarge. Jeg fikk omtrent fargen til smørbukk 🙂 Massen skal bli 120- 123 grader så det lønner seg å bruke et sukkertermometer. Dette kan du få kjøpt på Panduro. Jo høyere temperatur, jo fastere blir karamellene. Det tar alt fra 25- 40 minutter å oppnå riktig temperatur da det kommer an på hva slags ovn og temperatur kokeplaten din har. Hvis du ikke har sukkertermometer kan du fylle et glass med kaldt vann og dryppe litt karamell oppi. Dersom den stivner nok til at du kan forme en kule uten at den klisser så er den ferdig. Ikke rør for mye i kjelen mens det koker, men la den stå og godgjøre seg mesteparten av tiden. Fortvil ikke, fargen kommer sakte men sikkert!

Kle en firkantet/ rektangulær ildfast form med smurt bakepapir (jeg brukte vanlig olivenolje) og hell massen oppi og sett til avkjøling. Etter en liten stund er massen kald og fast nok til å skjære den i ruter. Sett den i kjøeskapet. Pakk den gjerne inn i cellofan og gi bort i gave. De har holdbarhet på minst 3 uker!

Tips: For mer eller annen smak så kan du tilsette til chili eller dyppe karamellene i litt sjokolade nå de er kalde. Tilsett gjerne noen daimkuler hvis du liker det. Du kan også bytte ut vaniljesukker med frø fra en fersk vaniljestang. Vel bekomme!

En kommentar om “Hjemmelagde fløtekarameller. Mmmmmmmm!

  1. Fantastiske fløtekarameller! Syntes de smaker bedre enn english toffee som kjøpes på taxfree😀 En hit hjemme hos oss og det ble lagd to porsjoner i fjor pga de forsvant på noen dager! Holder på å lage nye nå. Bruker lys sirup og sukkertermometer. Kan anbefales på det sterkeste!

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..