Heftig god og glutenfri kyllinggryte


Er du skikkelig matlei og har lyst på noe som er mektig men vanvittig godt? Da er denne kyllinggryten midt i blinken! Den er enkel å lage, men krever litt forarbeid. Denne gryta kan du lage både til fest og hverdag og passer for store og små. Lag den til bare noen få personer eller invitér til fest! Oppskriften som følger her tror jeg passer til ca 4- 5 personer.

Dette trenger du: 6 stk store kyllingfiléter, 3 små bokser med kremfløte (du trenger kanskje ikke å bruke alt så begynn med 2), litt sukkerkulør, salt, pepper, 5-6 ss sweet chilisaus, 1 liten rød paprika, 1 liten grønn paprika, 1 liten gul paprika, 5- 6 store skrubbede champignon eller aromasopp, 1 liten gul løk.

Tilbehør: grønn salat med cherrytomater og hvitløksbaguetter, jasminris eller vilris.

Kyllinggryte

bildet er hentet fra google og avviker noe fra det faktiske resultatet

Begynn med å skjære kyllingen i passe biter og legg de i en skål. Fortsett med å skjære soppen i skiver og stek den i litt olivenolje med salt og grovkvernet pepper og sett til side. Skjør løk i biter og fres den i litt olje eller smør så den blir blank og du får ut råsmaken. Sett den også til side. Skjær paprikaen i passe små biter. Hell fløten i en passe stor kjele og tilsett noen dråper med sukkekulør for å få litt farge og kok opp. Tilsett alle grønnsakene, sopp og chilisaus. Ha i litt salt og pepper. La det koke ca 10 minutter og smak deg frem før du har oppi kyllingbitene. Kok videre i ytterligere 10- 15 minutter til kyllingen er gjennomkokt og fortsett og smake deg frem. Fløte krever en del salt for å få frem smaken så smak flere ganger underveis, men vær forsiktig. Det kan fort bli for mye. Sett heller saltet frem på bordet!

Vel bekomme!

Tips: I denne gryta kan du også bruke laktosefri fløte hvis du ikke tåler det. Bruker du kremfløte vil du få en mektig og fyldigere konsistens og sausen vil ikke skille seg. Det kan den fort gjøre hvis du bruker matfløte. Ha da gjerne oppi et par ss creme fraiche eller rømme.

Reklame

En kommentar om “Heftig god og glutenfri kyllinggryte

 1. Hei!

  Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

  Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

  Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

  For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Ha en fin dag!

  Vennlig hilsen,
  Elin
  Alleoppskrifter.no

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..