Glutenfritt lavkarbo proteinbrød


Det er vanskelig å finne skikkelig gode brød som er glutenfrie og enda vanskeligere når du skal ha lavkarbo i tillegg. Jeg baker som regel det meste selv, men nå ville jeg ha et brød som virkelig metter uten karbo og mel. De aller fleste kjøpebrødene eller brødmiksene man får kjøpt er som oftest fulle av både mais- og rismel som betyr raske karbohydrater. Her er en oppskrift på et enkelt og smakfullt brød som jeg velger å dele opp i to former for at det skal bli fastere.

Du trenger: 8 egg, 1 beger mager kesam, 4 ts bakepulver, 3- 4 ts sukrin, 1/2 dl kaldpresset rapsolje fra Odelia, 8 ss linfrø, 100 g sesamfrø, 150 g glutenfri havregryn, 100 g usaltede gresskarkjerner, 50 g solsikkekjerner.

bildet avviker noe fra originalen da jeg har lånt dette bildet fra google, men var det nærmeste jeg fant.

bildet avviker noe fra originalen da jeg har lånt dette bildet fra google, men var det nærmeste jeg fant.

Sett ovnen på 180 grader. Visp eggene lett og tilsett kesam, bakepulver og sukrin og de øvrige ingrediensene. La gjerne røren svelle litt i ca 5- 6 minutter slik av havregrynene kan trekke til seg en del av væsken. Da får du et fastere brød som ikke blir «eggete» og bløtt. Fordel røren i to brødformer på 1 1/2 liter og stek på nederste rille i ca 40- 50 minutter. Avkjøl brødene på rist til de er helt kalde og skjær opp i skiver og frys ned det du ikke skal bruke der og da. Jeg får 14- 16 litt tykke skiver ut av hvert brød så her snakker vi ca 4 karbohydrater karbohydrater pr skive. Du lurer kanskje også på om brødet blir søtt siden jeg bruker sukrin. Det er rett og slett kun for å fjerne den bitre smaken fra bakepulver som har en tendens til å sette en bismak på brødet.

Tips: Du kan godt erstatte gresskarkjerner med malte mandler om du vil det. Pynt gjerne brødene med litt solsikke eller gresskarkjerner. Bruk gjerne krydder som f.eks karve, timian, basilikum, oliven etc. hvis du vil ha en annen smaksopplevelse.

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..