Lærere: kom dere på jobb!


Streik meg her og streik meg der. Jeg har ikke ord for hvor drittlei jeg er av disse lærerstreikene opp gjennom årene. Får de ikke det de ber om så setter de seg på bakbeina og sutrer hver bidige gang til de får det slik de vil. Men nå må det vel for pokker meg være nok snart? Slik denne vendingen tar så vil snart alle lærere kun jobbe hjemmefra og ikke ville være tilstede på skolen for det er så vanskelig å være kreativ der?! Er kjennetegnet å en god lærer en hjemmearbeidende lærer som ikke kan være kreativ på skolen? Dersom en lærer ikke kan gjøre jobben sin på skolen så har han/ hun valgt feil yrke! Det er ytterst få arbeidsplasser som har så stor frihet som lærere om i det hele tatt noen.

Streik

Lærerne syter over at de er nedlesset med jobb, noe de sikkert er, men her har også hver enkelt lærer ansvar for hvordan de selv vil fordele sine oppgaver utover dagen, uken og måneden. En del skoler har faktisk også rom for at alle lærere kan sitte på skolen og rette prøver, forberede seg til ny undervisning og å være kreativ men dette er altså ikke godt nok for lærerne. De SKAL jobbe hjemmefra, dermed basta! Her begynner jeg å ane noen ugler i mosen. Jeg har ikke kommet over noen som har nevnt det jeg selv tenker; NOEN misbruker denne friheten sin og er lykkelige og glade for litt ekstra fritid. Til å rette prøver? Nei. Til å forberede morgendagens undervisning? Nei. Fritid nettopp til seg selv! Dette ødelegger for resten!

Senest på mandag leste jeg tre nye forslag som KS kom med i de siste forhandlingene sine og ett av dem var at lærerne skulle være tilstede på skolen 3 timer ekstra UKENTLIG! Hva utgjør dette for en lærer og hvorfor hyles og skrikes det om det fra lærerne sin side? Jeg har alltid vært og er fortsatt i god tro om at det er viktig med tilsedeværelse av lærere for elevene. Er det ikke lærere som underviser da? Da kreves det nemlig at han/ hun er tilstede for å nettopp gjøre det.

De tre timene som er foreslått av KS kan f.eks brukes til samarbeid og møtevirksomhet på skolen i skoletiden utenom undervisning. De kan tilrettelegges med møter mellom skole og foreldre, elevsamtaler, planlegging og forberedelse av de neste undervisningstimene, retting av prøver etc. Det er faktisk mye man kan gjøre PÅ SKOLEN som ikke MÅ gjøres HJEMMEFRA! Jeg klør meg i hodet når lærerne bastant står på sitt og sier åpenlyst til sine elever; jeg jobber ikke ETT MINUTT EKSTRA! Hva slags signaler gir dette elevene når de regelrett sier at «jeg vil ikke være på jobben», men sier at «for at du skal få god læring så må jeg jobbe hjemmefra»?

Streik 1

I tillegg langer Lærerforbundet ut med leder Ragnhild Lied i spissen og anklager KS for at de lekker ut informasjon som ikke burde kommet ut blant offentligheten. Vet du hva Ragnhild Lied? Jeg gir applaus til KS som gir oss denne informasjonen! Vi som foreldre av skolebarn som er rammet av denne streiken sitter her som noen spørsmålstegn og lurer på hva som skjer og om det er noen framgang i forhandlingene fordi ingen vil gi oss informasjon. Nå vet vi i det minste hva det ble foreslått som dere lærere ikke engang var villige til å forhandle om. Det sier ganske mye! Dere sier også at det ikke handler om arbeidstid, men mistillit. Det er vanskelig å tro på dette da hvert eneste forslag om forlenget arbeidstid blir forkastet av alle lærere. Slik situasjonen er nå, tror jeg mange begynner å få mistillit til lærerne.

Lærere er ingen ridder i blank rustning! Akkurat nå fremstår dere som stae småunger i den verste trassalder som griner fordi dere ikke får viljen deres. Nå er det jammen på tide å få fremtidens arbeidskraft på skolebenken så de kan lære noe. Dere gjør situasjonen enda verre enn den er ved å holde på slik. Dere sier dere tenker på elevens beste, men vet dere hva? Det er faktisk deres TILSTEDEVÆRELSE som er til elevenes beste! Vær snille og klatre ned fra deres høye hest og vis at dere bryr dere om fremtidens barn! Det blir helt feil å gjøre slik som nå; foreldre må stå for mye av undervisningen til barna sine for de som har fått tilbud om å hente bøker i løpet av uken. Dersom de ikke gjør det vil gapet bli altfor stort i forhold til de heldige som har fått lov til å begynne. Skal dere streike så sørg i hvertfall for at alle får det samme utgangspunktet. Tipper det er mange elever der ute som gruer seg til å ta fatt på pensum etter total fraværelse fra lærersiden. Streik er lovlig, men ikke pålagt!

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..