Er du redd for endringer og å ta nye sjanser?


Noen ganger blir jeg litt matt over sneversynt tankegang og mangel på vilje til endring. Dette er både på et personlig plan, men også ellers. Mange har ikke evnen til å kunne se ting i et større perspektiv enn ens eget og det synes jeg er veldig synd. De siste årene har det blitt ekstremt populært å ta utdannelse som livsstilscoach som baserer seg på å lære andre en annerledes måte å tenke på (for øvrig ikke noe galt i det). Har vi kommet dithen at vi ikke lenger klarer å tenke selv, men faktisk må ha hjelp til det? Har vi ikke lenger kontroll over våre egne liv? Jeg undres….

Er du av den sorten som tenker kun på deg selv i første omgang og hva du kan få ut av hver eneste mulighet eller er du av typen som liker å hjelpe andre? Jeg tilhører den siste typen som setter alle andre først og så meg selv. Noen ganger er det veldig slitsomt og ikke minst blir man tappet for krefter, men så lenge jeg kan se gleden i andre er det verdt det!

Tipper du lotto eller vikinglotto? I såfall spør deg selv; hvorfor gjør jeg det? Fordi du ønsker å bli rik selvfølgelig og å kunne trekke deg tilbake og leve livets glade dager. Noe annet ville vært en løgn! Ingen spiller lotto fordi de håper å kunne hjelpe andre. Hva gjør du eller hva kunne du tenke deg å gjøre for å hjelpe andre? Skylder du på at du ikke har tid, ikke råd, ikke ressurser? Tenk om igjen! Det finnes mange måter å hjelpe andre på og samtidig seg selv, men man må være åpen for det. Man må faktisk bruke hodet litt og endre tankemønsteret noe for å kunne se det. Høres det veldig komplisert ut?

Be your own boss

Alle jeg kjenner har fått med seg at jeg har startet eget «firma» og det er en del som har sett det samme som meg; nemlig en mulighet. Men midt oppi det hele er det alltid noen negative sjeler som ikke skjønner hele aspektet (hadde de gjort det hadde de hoppet på for lenge siden) og som ønsker å dra med seg andre i dragsuget. Hva feiler det slike mennesker? Misunnelse? Sjalusi?

Hvorfor freaker noen ut av bare ordet forhandler/ distributør? Jeg søker nemlig svar på disse spørsmålene. Og hvorfor er det så negativt at noen bransjer har en struktur som en pyramide? Betyr det at det er ulovlig for det? Betyr det at det er kun de som gikk inn først tjener mest? Nei, det er faktisk ikke slik. De som tjener mest er de som hjelper andre med å sette i gang og faktisk jobber aktivt og fordi de har endret litt på tankemønsteret sitt. Dette er mennesker som faktisk ønsker å oppnå noe og de gjør det fordi de er åpne og har evnen til å lære bort til andre.

Jada, jeg har vært borti mye rart selv men jeg angrer ikke. Dette har gitt meg erfaringer underveis som jeg kan ta med meg videre og feil jeg ikke gjør igjen. I den bransjen jeg nå har valgt å gå inn i, er det helt frivillig om man ønsker å selge produkter eller ikke. Det er ikke i salgene de store pengene ligger. De ligger i tankesettet ditt og hva du er villig til å gjøre for å oppnå dine mål.

Tenk deg at du får en mulighet til å kunne endre både ditt eget og andres liv på kort tid; ville du ønsket å høre mer da? Hvis ikke vil jeg gjerne ha svar på hvorfor. Noen har større drømmer enn andre og det er helt naturlig. Noen ønsker seg ny bil mens andre igjen ønsker seg hytte ved vannet. Min drøm er ingen av delene; jeg har et ønske om å kunne være mer tilstede for og med familien min og er på god vei.

Så lenge du trives med det du gjør i hverdagen din, så fortsett med det. Har du litt større ambisjoner er det lov å legge igjen en kommentar. Kan du forresten fortelle meg om noen andre steder man kan starte en egen bedrift for ca 1600,- og i tillegg ha egen nytte av den investeringen? Dette er også en investering man kan tjene inn igjen i løpet av kun en dag hvis man står på litt. Det er kun de som tar noen sjanser her i livet som har størst mulighet til å oppnå det de drømmer om. Tar man ingen sjanser, kommer man som regel heller ingen vei!

Ha en strålende uke!

En kommentar om “Er du redd for endringer og å ta nye sjanser?

  1. Vi har alle begrenset tankegang og perspektiv, og for å komme videre med oss selv, kan en god coach være en løsning. Det betyr ikke at man ikke kan tenke sjøl, men at en har mange ubevisste tankemønstre og sperrer som står i veien for å oppnå mål og komme videre med seg selv. Jeg tror det kan være lurt med noen timer hos coach, så lenge det er den rette.

    Lykke til med firmaet ditt!

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..