Den fantastiske kvinnekroppen


Ja, kvinnekroppen er fantastisk! Ja, jeg simpelthen elsker den og hva den har å by på som bare venter på å bli utforsket og nytt til det fulle!

Vi kvinner har former, ekstra fett her og der som er der av naturlige årsaker. Noen har lite, andre har mye og det er der for en grunn. Noen er tynne, andre er tykke men vi har like stor verdi. Vi kvinner er følelsesmennesker og vi trenger å få litt oppmerksomhet rundt kroppen vår. En kommentar fra kjæresten, en venn, ja hvem som helst egentlig som sier: du ser fantastisk ut! Jeg tror de fleste kvinner trenger å høre slike ord for å virkelig kunne sette pris på seg selv og lære seg å sette pris på sin egen kropp. Dette bygger selvtilit og får kvinnen til å føle seg vel og selvsikker.

Er det slik at vi må «dolle» oss opp for å se vakre ut? Er det forventet at vi skal ta på oss en maske som oser av usikkerhet rundt oss selv for å bli lagt merke til? Jeg synes det burde være nok at vi er oss selv uten et lass av krigsmaling for å bli godtatt. Hvorfor er det alltid de såkalte «perfekte» modellene som blir fremstilt i media? Dette gjør noe med tankene til oss kvinner. Vi ser oss selv i speilet og er ikke engang i nærheten av å se ut som en glamourmodell. Er det forventet at vi skal se slik ut og hvorfor?

Jeg ønsker at alle kvinner skal kunne ha muligheten til å sprade rundt naken i sitt eget hjem og føle seg vel og vite med selvsikkerhet at den som beskuer deg sier at du er vakker. Vi trenger å høre det, og ikke minst føle det. Tenk så deilig det måtte være å bli strøket og kjærtegnet med de ekstra valkene vi har eller et kjærtegn på rompa som ikke er der og få høre: du er vakker! Kjenne en ekte følelse av å være tilstede og å føle seg vel i sin egen kropp. Et kyss i nakken fra kjæresten som sier: jeg har lyst på deg! Du er deilig!

Kvinner har en mye større verdi enn bare å stelle barn og hus. Vi ønsker å bli satt pris på og respektert som individer, ikke bare for kvalitetene våre som ofte følger med på kjøpet fordi dette er naturlig for oss. Vi vil bli tatt på, knadd på, strøket på, klemt på. Kjenn på formene våre og nyt dem, for det ønsker nok mange av oss uten å tøre å si det høyt.

De siste årene har det også blitt lagt stor vekt på kosthold og trening for å få en bra kropp, men still deg da følgende spørsmål: gjør du det fordi du selv ønsker det eller gjør du det fordi det er forventet av samfunnet? Trives du egentlig slik du er eller føler du at du må gjøre noe? Gjør du det for deg selv eller andre for at de skal synes bedre om deg? Du som kvinne skal vite at du er like verdifull og fantastisk om du ikke hopper på denne trenden. For at du skal ha det bra, må du gjøre det for deg selv! Du er ikke tjent med å gjøre det for andre. Da blir du falsk.

En ekte kvinne er ikke redd for å vise sine former, har ikke komplekser, oser av selvtillit og har ofte et smil om munnen. Er du tykk så lær deg kroppen din å kjenne og lær deg å elsk den for det den er. Ta på den, beundre deg i speilet og se med egne øyne hvor vakker du egentlig er! Er du tynn så gjør akkurat det samme! Utforsk hele kroppen med både synet ditt og ta på den med egne hender. Hvis du har kjæreste så la også han ta på deg uten å ha noen hemninger. Nyt øyeblikket og vit at han synes du ser fantastisk ut! Det er nettopp du som bor i denne kroppen og du ser flott ut!

Ikke kle deg så du skjuler formene dine. Fremhev de og vis hvem du er. La andre oppdage nettopp deg. Ikke utgi deg for å være noen andre enn deg selv til det fulle. Ikke la deg presse av media og modellene som fremstilles til å gjøre deg annerledes. Du er den du er og lær deg å sette pris på deg selv.

Vi kvinner har nok fått altfor mange nederlag fra media om hvordan en kvinnekropp skal se ut. Det er forventet at vi skal se ut som beinrangler, men vil vi egentlig det? I hvertfall ikke jeg! Jeg elsker hoftene mine, de er brede og formfulle. De er der for en grunn og det er ikke for å se bra ut. De er der for at vi skal kunne gjennomføre et av livets mirakler, nemlig det å føde barn. Det er ingen skam å ha brede formfulle hofter. Det er heller ingen skam å ha valker på magen. De er der for en grunn de også. Noen er skapt slik og andre har det fordi de har født barn. Noen har store pupper, andre har små. Noen har cellulitter mens andre ikke får det. Lær deg å elsk deg selv for den du er og de verdiene du har.

Jeg vet at virkeligheten ikke er slik, men det er lov å ha et ønske om at det skal være slik. Så min oppfordring til menn er at de forteller kvinnen hvor vakker hun er der hun sprader rundt med kroppen sin, uansett form eller størrelse. Fortell henne at du elsker henne nettopp for den hun er og alt som hører henne til. Elsk hver centimeter av kroppen hennes så får du se hva du virkelig har foran deg: verdens mest fantastiske kvinne!

Men la være å si noe dersom du ikke mener det eller kan stå inne for det du sier. Da vil du ødelegge henne! Vær ærlig ovenfor både deg selv og henne. Hun fortjener det.

Du som kvinne har en fantastisk kropp!

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..