Kari og Ola Nordmann har sex


Ja da, du leste riktig. Både Kari og Ola Nordmann har sex men det jeg stusser litt over er at de stadig skal bli påminnet om hvordan de skal ha det….  Sex selger uten tvil, men skal det selges uansett bekostning?

Er det ingen som kan nyte sex lenger uten å bli fortalt gjennom alle kanaler om hvordan de kan gjøre det bedre? Har det blitt slik at flertallet av oss gjør det dårlig i senga uten drahjelp fra media? Klør meg litt i hodet over en del utspill i både nettaviser og radioprogram. Det fortelles ganske inngående om hvordan både menn og kvinner kan oppleve en mye bedre og lettere orgasme ved å følge deres anbefalinger. Ønsker vi å bli fortalt dette på denne måten? Mye av det handler om å endre innstilling, holdning og å prøve ut nye ting. Men hva da med de som er fornøyde fra før og kommer over disse spaltene hvor de blir introdusert for alt fra ny stillinger og sexleketøy til S&M? Det finnes faktisk muligheter for at selv de som er fornøyde begynner å lure på seg selv og tror at de må endre noe og at de ikke har det bra nok……


«bildet er hentet fra google»

Mange av spaltene har som kjerne at det er viktig med god kommunikasjon med partner og at man må bli kjent med seg selv. Men er det ikke nettopp en grunn til at vi nettopp velger den partneren vi har? Fordi vi har en god tone, kommer overnes og er trygge på oss selv og motparten? Det er i hvertfall derfor jeg har valgt min partner. Det kalles kjemi!

Jeg kan tenke meg at det er en og annen sjel der ute som føler seg unormal dersom de nye stillingene ikke blir prøvet ut eller om de ikke tester ut sexleketøy. For sex dreier seg ikke bare om samleie, det er så mye mer. Det kan være så enkelt som en deilig massasje, kjærtegn som vekker lysten uten å gjøre noe mer, kyss, beføling og ikke minst det å elske hverandre høyt nok. Bare det kan være seksuelt for noen. Daglig blir vi overøst med tips fra eksperter som stadig har en mening om hvordan vi skal oppføre oss i senga, men hvem er egentlig ekspertene? Jo, det er nettopp deg selv og ingen andre!

Er det slik at vi skal teste ut tips og råd i hytt og pine i tro om at vi får det bedre eller er det bedre å utforske litt på egenhånd om hva som fungerer for den enkelte? Jeg trodde det var slik man ble trygg både på seg selv og partner. Er det også slik at forholdet blir bedre dersom sexen er eksotisk nok? Holder det ikke med hva som fungerer for begge parter uten innblanding fra andre? Personlig trodde jeg ikke sex var grunnpillaren i et forhold, men kjørligheten, tryggheten og tilliten. Sikkert noen som er uenig, men det er helt greit. Vi kan ikke alle være enige.

Kan vi fortsatt gå gatelangs og holde hender og faktisk nyte det uten å måtte tenke på at det kanskje er feil? Må vi rett og slett hoppe i en busk og ha sex der bare for spenningens skyld? Blir det riktig eller bedre da? Av og til så undres jeg faktisk. De som skriver disse spaltene og artiklene har sikkert erfaring og kompetanse på området, men jeg synes det blir feil å skyte det ut i offentlig media hver bidige uke (gjerne flere ganger i uka også).  Sex burde være noe personlig og flott og det synes jeg ikke det blir fremstilt som i full offentlighet. Tips og råd er sikkert fint og flott, men kanskje en tanke å ha i bakhodet at kanskje ikke alle har det så kjedelig? (selv de som ikke har det kjedelig leser disse artiklene). Eller at man ikke skal føle seg unormal fordi man ikke bruker dildoer, penisringer, blindfolds og vibratorer.


«bildet er hentet fra google»

Jeg tror ganske mange leser disse artiklene både ukentlig og daglig i håp om å få det bedre uten å lykkes. De prøver å oppnå noe som er nærmest umulig og feiler gang på gang (og det kan vel neppe bygge selvtillit og trygghet). Nettopp av den enkle grunn som at vi er så forskjellige og forskjellig skrudd sammen. For å ta et eksempel ut av det blå: selv om venninna di får vaginal orgasme av å bli tatt bakfra, så er det ikke dermed sagt at du gjør det! Spesielt kvinner er på jakt etter å oppnå forskjellige orgasmer og sliter seg ut i søken etter dem. På alle mulige måter! Er ikke dette en fin måte å slite ut forholdet på, så vet ikke jeg. Jeg har større tro på at man heller må gjøre som kroppen vil og lystre den i stedet for å tro at alt blir bedre av å endre alt bestandig. Endring er ikke alltid til det beste og tro heller ikke alt du leser!

Kom gjerne med innspill så lenge du er saklig.

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..