Stikkord

, , ,


  1. Her er en oppskrift på den beste brownien jeg noen gang har smakt og det beste av alt: den er glutenfri! Oppskriften er til stor langpanne 35×40 cm og du finner originalen på http://www.detsoteliv.no og den heter Brownies Wonderful. Til denne oppskriften trenger du en kraftig håndmikser eller en kjøkkenmaskin.
Bildet er hentet fra google

Bildet er hentet fra google

Du trenger:

8 store egg eller 10 str M. 1 kg sukker, 400 g melange eller meierismør, 600 g Toro lys melblanding eller Fibra teff (grønn jyttemel), 8 toppede ss bakekakao, 6 ts vaniljesukker

Begynn med sjokoladesmøret: Smelt smør i en kjele på lav varme og bland inn kakao og vaniljesukker til alle klumper er løst opp. La det avkjøles i ca en halvtime. Visp så egg og sukker sammen. Her trenger du ikke å vispe ut alt sukeret til det ikke knaser, for det skal knase! Da får du best resultat. Ha så oppi sjokoladesmøret og bland godt før du tilsetter melet i 3- 4 omganger. Visp godt mellom hver gang. Røren blir ganske tykk og skal være slik. Kle en langpanne med bakepapir og bre deigen utover. Stek midt i ovnen på 180 grader i 40- 45 min. Hvis du liker den klissete så ta den ut etter 35 min. Vips, s har du verdens deiigste glutenfrie brownies!

Tips: Hvis du mangler litt kakao og har mørk kokesjokolade liggende (minimum 1 plate) så bruk denne i smøret også. Dersom du velger Fibra teff så kjøp det på Meny og IKKE på helsekost. Du sparer nemlig en hel 50- lapp på dette 🙂

Reklamer