Glutenfri brownie


  1. Her er en oppskrift på den beste brownien jeg noen gang har smakt og det beste av alt: den er glutenfri! Oppskriften er til stor langpanne 35×40 cm og du finner originalen på http://www.detsoteliv.no og den heter Brownies Wonderful. Til denne oppskriften trenger du en kraftig håndmikser eller en kjøkkenmaskin.
Bildet er hentet fra google

Bildet er hentet fra google

Du trenger:

8 store egg eller 10 str M. 1 kg sukker, 400 g melange eller meierismør, 600 g Toro lys melblanding eller Fibra teff (grønn jyttemel), 8 toppede ss bakekakao, 6 ts vaniljesukker

Begynn med sjokoladesmøret: Smelt smør i en kjele på lav varme og bland inn kakao og vaniljesukker til alle klumper er løst opp. La det avkjøles i ca en halvtime. Visp så egg og sukker sammen. Her trenger du ikke å vispe ut alt sukeret til det ikke knaser, for det skal knase! Da får du best resultat. Ha så oppi sjokoladesmøret og bland godt før du tilsetter melet i 3- 4 omganger. Visp godt mellom hver gang. Røren blir ganske tykk og skal være slik. Kle en langpanne med bakepapir og bre deigen utover. Stek midt i ovnen på 180 grader i 40- 45 min. Hvis du liker den klissete så ta den ut etter 35 min. Vips, s har du verdens deiigste glutenfrie brownies!

Tips: Hvis du mangler litt kakao og har mørk kokesjokolade liggende (minimum 1 plate) så bruk denne i smøret også. Dersom du velger Fibra teff så kjøp det på Meny og IKKE på helsekost. Du sparer nemlig en hel 50- lapp på dette 🙂

2 kommentarer om “Glutenfri brownie

    • Hei! Nei, her er det ikke brukt bakepulver. Siden det er brukt såpass mange egg vil kaken heve seg mye og den blir stor og fin. Bare husk at den er til stor langpanne 😊 Bruker du liten vil det flyte over.

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..