Kjøttboller med følge av hot tomatsaus


Denne oppskriften er kun veiledende da den er laget på ren slump. Jeg fikk disse kjøttbollene servert for første gang i min eldste datters konfirmasjon og fikk de ikke ut av hodet etterpå! Oppskriften holder til ca 3 personer og alt er oppgitt sånn ca hva jeg brukte.

bildet er hentet fra google

bildet er hentet fra google

Dette trenger du til kjøttbollene: 1 pk karbonadedeig ca 4- 500 g, 1 middels fedd hvitløk, 2 ss tørket timian, 1 ts salt, 1/2 ts pepper, 1 liten pakke parmesan (ca 50 g).

Finhakk hvitløken veldig godt og bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Form små kjøttboller med en spiseskje og gjennomstek de på middels varme i stekepannen. Hvis du lager de for store kan de lett bli brente på utsiden og rå inni, så pass på. Legg kjøttbollene til side mens du lager tomatsausen.

Til sausen trenger du: 1 stor boks hakkede tomater, 1 lite fedd hvitløk, 1/3 finhakket løk, ca 1/2 potte fersk basilikum, 1 stor rød chili.

Finhakk hvitløk og løk og fres det litt i stekepannen til løken er blank. Finhakk chili og ha alt oppi en kjele. La det hele koke i 45- 50 minutter til alle smakene har satt seg.

Nytes både varmt og kaldt. Selv fikk jeg dette servert på koldtbord, men vi har brukt det som middag her hjemme også mens det var varmt. Serveres da med ris og salat ved siden av eller pasta. Håper det smaker!

Tips: ha et glass med kaldt vann stående når du steker kjøttbollene og dypp spiseskjeen i det mellom hver gang. Da blir det ikke så klissete. Selv bruker jeg også engangshansker så jeg slipper å få deig utover hender og under negler.

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..