Lettvint kylling med hjemmelagde potetbåter


Dette er noe vi lager ofte her i heimen. Det er lettvint, men det tar litt tid pga forberedelsene (koking og steking av poteter). Vi er 3 voksne og 2 barn til denne porsjonen som jeg lager.

Du trenger: 1 pk First price kylling filet (1,2 kg), ca 2 kg Amadine poteter, evt en salat som tilbehør, god olivenolje, maldonsalt, rosmarin

Slik gjør du: Begynn med å skylle potetene i kaldt vann og del de opp i båter, ca like tykke. Skal ikke skrelles! Legg de rett over i en kjele med rikelig kaldt vann og kok opp. Potetene skal koke i ca 10 minutter. Mens potetene koker så gjør klar kyllingfiletene og sett stekeovnen på 220 grader. Del kyllingen opp i biter/ skiver som er like store og skjær bort alt av sener, fett og blod som ser udelikat ut og kast det. Når potetene er ferdig kokt så ha de over i et dørslag så vannet får rent av seg. Smør en langpanne godt med en god olivenolje og dryss godt over med Maldonsalt og rosmarin på selve bunnen (dersom du liker det). Ha de varme potetbåtene over i lanpgannen og «sprinkle» med olivenolje over og dryss over Maldonsalt og rosmarin. Sett brettet inn i stekeovnen.

foto privat

foto privat

foto privat

foto privat

Stek kyllingen i flere omganger, gjerne 4- 5 for at den skal bli stekt og ikke kokt. Jeg bruker også olivenolje til steking, men bruk hva du selv ønsker. Når potetene har stått i ovnen ca 30 min. så skru den opp til 230 grader og sett på varmluft i ca 10 min.

foto privat

foto privat

foto privat

foto privat

foto privat

foto privat

Server gjerne med en salat til dersom du liker dette. I dag hadde vi ikke noe salat ved siden av så det ble plain kylling og potetbåter. Godt er det uansett! Er du glad i litt ekstra smak ved siden av kan jeg anbefale å ha litt sweet chili over kyllingen. Håper det smaker!

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..