Bokglede


Jeg har lest mange bøker gjennom årene og det har gitt meg en sjeldent god glede. Bare lene seg tilbake i sofaen og nyte gode bøker. Gode bøker er jo selvfølgelig veldig relativt og vi har alle forskjellig smak.

Personlig foretrekker jeg fantasy/ fiction på engelsk. Det å lese på engelsk er en helt annen opplevelse enn det å lese på norsk. Språket er mye rikere, tekstene blir fyldigere og tolkningene blir gjerne dypere. Jeg startet først å lese engelsk fantasy i 2002 og må si det har gitt meg utrolig mye glede og fantastiske stunder for meg selv.

Serien jeg begynte på er skrevet av Raymond E. Feist og heter The Riftwar Saga. Et fortryllende eventyr fylt med magi, action, spenning og intriger. Riktignok leste jeg den første boken på norsk (som er delt opp i to), og da måtte jeg gå over til engelsk da det ikke fantes flere oversettelser til norsk til min store skrekk og gru. Men det gikk faktisk veldig bra. Etter 40- 50 sider begynner teksten å flyte av seg selv.

fra google

fra google

Etter å ha lest ut denne serien gikk jeg over til David Eddings og The Belgariad Series og The Mallorean Series. Veldig lettleste bøker og kan anbefales for nybegynnere av lesing på engelsk. Det som også er greit med engelske bøker er at de ofte kommer i pocketutgave og er mye billigere enn norske innbundne bøker. Du kan få en bok på ca 700 sider til en drøy 100- lapp kontra norske inbundne bøker til 3- 500 kr, så det er mye å spare.

fra google

fra google

Ellers kan jeg anbefale Terry Goodkind sin serie Sword of Truth. Fantastisk eventyr med mange uventede vendinger og spenning fra første stund. Fylt med magi, intriger, makt, krig, kjærlighet og rare skapninger.

fra google

fra google

Den siste serien jeg leste var 50 Shades- serien og jeg må si jeg ble veldig paff! Jeg hadde ikke ventet meg en så «direkte» språkbruk selv om det har stått mye om den i media, men den var overraskende bra! Jeg tror jeg hadde daua av latter om jeg skulle lest den på norsk, men igjen er dette en vanesak. Jeg anbefaler å prøve å lese på engelsk og lesegleden vil bli en helt annen 🙂

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..