Ovnsbakt laks


Dette er en kjempeenkel rett å lage som tar ca 30 minutter og som dessuten smaker helt fortreffelig! Oppskriften er beregnet på 2- 3 personer, alt ettersom hvor mye man spiser for dette er bare superdigg! Til denne har jeg valgt agurksalat, rømme og poteter som tilbehør.

fra google

fra google

Du renger: 4 ferske laksefileter uten skinn og ben, 4- 6 mellomstore amadinepoteter, aluminiumsfolie, maldonsalt, grovkvernet pepper, fersk persille, meierismør, 1 boks lettrømme, 1 slangeagurk, eddik, sukker.

Slik gjør du: Begynn med agurksalaten. Finn fem en stor skål og fyll opp med kaldt vann. Bland inn et par teskjeer sukker og 3- 4 ss eddik og rør til sukkeret er oppløst. Smak etter behov, men den skal være syrlig. Skiv opp agurken med ostehøvel og legg i vannet og sett den i kjøleskapet.

Skrell poteter og sett ovnen på 200 grader og kok opp potetvannet. Klipp store firkanter av folien og legg et stykke laksefilet på hver av firkantene. Leggg en «klatt» smør på hver av filetene og krydre med salt, pepper og masse fersk persille (her kan du evt. variere med dill eller gressløk). Kok potetene i 20- 30 minutter alt ettersom hvor store de er. Legg laksefiletene i en ildfast form og sett de midt i ovnen ca 20 minutter til de er gjennombakte.

fra google

fra google

Tips: For å få ende mere smak på laksen kan du legge inn et par skiver med gulrot, purre og løk.

Server med rømme og agurksalat til. Smaker også veldig godt med litt smeltet smør og et persilledryss over ptetene! Dersom du liker salat så kan du bruke dette også, gjerne med litt cherrytomater for ekstra smak og farge.

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..