Mer sex? JA takk!


Ja, vi vil ha mere sex! Men hvordan få det til? Det er nettopp det som er tricky. Vi lever i et samfunn der hverdagen er hektisk, vi jobber gjerne 100 % pluss litt til og har ofte familie å ta oss av. Når skal vi ha tid til sex?

Sex er noe man må prioritere får å få forholdet til å fungere. Det er ikke slik det engang var da man hoppet på hverandre så snart man kom hjem fra jobb. Det kreves mer og mer fra oss i arbeidslivet og det krever at vi er der mer enn før. Dette resulterer i at vi ofte er trøtte og slitne når vi kommer hjem fra jobb og ikke har overskudd til hverandre.  Så venter klesvasken du ikke fikk gjort i går, hjelpe til med lekser, kjøre og hente på trening etc. Listen er lang dersom man har barn.

Personlig er jeg ikke tilhenger av såkalt «planlagt sex», men av og til så tror jeg det er lurt og det kan faktisk fungere. Tro det eller ei. Det viktigste momentet er selvfølgelig kommunikasjon og fordeling av dagligdagse oppgaver. Det viktigste er å snakke sammen og fortelle hverandre om behov. Hvem har behov og hvor ofte? Når man er to i full jobb og har barn i tillegg så krever det like mye av begge to på hjemmebane. Vi er tross alt i 2013!  Jeg er ikke noen ekstrem tilhenger av likestilling, men så lenge man er likestilt med full jobb og lever i et forhold så ser jeg på det som en selvfølge at det skal være slik på hjemmebane også.

Man må gi og man må ta. Det kan være lurt å sette av et par kvelder i uken hvor man planlegger å ha litt tid for seg selv. Det trenger ikke nødvendigvis å være sex hver eneste gang, men nærheten er viktig. Det å oppleve kos, intimitet, kjærlighet og nærhet gir næring til forholdet. Gi hverandre en massasje, ligg i armkroken og se en film, dusj sammen, spis en god middag, del en flaske vin etc., så har man kommet et lite stykke på vei.

Småbarnsfamilier som har mye å stri med og hendene fulle i hverdagen trenger sex og nærhet for å overleve. Det finnes så mange unødvendige skilsmisser og unødvendig utroskap bare fordi hverdagen er for travel. Vi søker oss andre steder og bruker det som en unnskyldning.

Vi må begynne å tenke mindre på husarbeid og hvordan hjemmet vårt tar seg ut og heller begynne å fokusere på hverandre. Husets utseende betyr så lite i den store sammenheng. Huset har med statusen vår og vårt ytre å gjøre, men forholdet er vel viktigere? Sett bort ungene en dag eller en helg og bare nyt hverandre. Vi trenger det.

Sett av tid til deg selv og ta tingene som de kommer. Livet kommer ikke i reprise! Oppmuntre parteneren din, gi uttrykk for dine behov klart og tydelig så er du et stykke på vei. Følg lystene dine og sett de i litt høyere prioritet istedet for å si at du aldri har tid. For tid har vi. Det kommer bare an på hvordan du bruker den! Uten sex ryker forholdet!

Tips! En psykolog sa til meg en gang: Sex er som å sykle. Når du først har lært det så kan du det, men sykler du ikke på lenge så må du øve før du er mester igjen! Øvelse gjør mester 🙂

 

4 kommentarer om “Mer sex? JA takk!

 1. Tilbaketråkk: han om: avtalt tid for sex « hun og han

  • Takk for fin tilbakemelding! Leste innlegget på bloggen din som beskriver akkurat det jeg ville frem til. Men som du skriver, pliktsex og planlagt sex er to vidt forskjellige ting og må ikke forveksles! Planlagt sex trenger ikke å være avtalt til punkt og prikke, men det er nødvendig å sette av litt tid for disse stundene hvis forholdet skal overleve. De er veldig viktige. Ha en fin kveld!

 2. «Småbarnsfamilier som har mye å stri med og hendene fulle i hverdagen trenger sex og nærhet for å overleve»

  100% enig. Vi må ta oss tid til hverandre og sex, selv ‘kjedelig’ planlagt sex. Min erfaring er at dersom man ikke holder sex og kommunikasjon i gang i hektisk småbarnsperiode, kan det være vanskelig å komme i gang igjen når barna blir større. Vi får faktisk aldri tid nok til sex. Når barna er små krever de all tenkelig oppmerksomhet frem til de sovner. Når de blir større krever de selvsagt litt mindre, men de legger seg jo ikke før oss! Og når de blir ennå større og krever ennå mindre, ja da skal vi ta igjen de tapte årene i karrieren. Konklusjon: vi får aldri nok tid til sex, eller aldri nok sex.

  Stå på, ha planlagt sex og hold sykkelkunnskapene ved like 🙂

  • Takk for positiv respons!
   Ja, det er viktig at vi setter av tid til hverandre! Vi hadde jo tid til det før barna kom (og slik kom de jo også til verden) 🙂 Det er kjempeviktig at man opprettholder nærheten til hverandre. Enda skrikes det mer om at vi må jobbe enda mer og da spesielt kvinner. Kan ikke si at jeg er enig i det for da vil vi aldri få tid til å ha planlagt sex heller! Bruk heller tv som barnevakt midt på lyse dagen også bare for å ta en «kjapp en» dersom behovet melder seg 🙂

   Sykkelkunnskapene er viktig å holde vedlike 😉

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..