Stikkord

, , , ,


Ja, vi vil ha mere sex! Men hvordan få det til? Det er nettopp det som er tricky. Vi lever i et samfunn der hverdagen er hektisk, vi jobber gjerne 100 % pluss litt til og har ofte familie å ta oss av. Når skal vi ha tid til sex?

Sex er noe man må prioritere får å få forholdet til å fungere. Det er ikke slik det engang var da man hoppet på hverandre så snart man kom hjem fra jobb. Det kreves mer og mer fra oss i arbeidslivet og det krever at vi er der mer enn før. Dette resulterer i at vi ofte er trøtte og slitne når vi kommer hjem fra jobb og ikke har overskudd til hverandre.  Så venter klesvasken du ikke fikk gjort i går, hjelpe til med lekser, kjøre og hente på trening etc. Listen er lang dersom man har barn.

Personlig er jeg ikke tilhenger av såkalt «planlagt sex», men av og til så tror jeg det er lurt og det kan faktisk fungere. Tro det eller ei. Det viktigste momentet er selvfølgelig kommunikasjon og fordeling av dagligdagse oppgaver. Det viktigste er å snakke sammen og fortelle hverandre om behov. Hvem har behov og hvor ofte? Når man er to i full jobb og har barn i tillegg så krever det like mye av begge to på hjemmebane. Vi er tross alt i 2013!  Jeg er ikke noen ekstrem tilhenger av likestilling, men så lenge man er likestilt med full jobb og lever i et forhold så ser jeg på det som en selvfølge at det skal være slik på hjemmebane også.

Man må gi og man må ta. Det kan være lurt å sette av et par kvelder i uken hvor man planlegger å ha litt tid for seg selv. Det trenger ikke nødvendigvis å være sex hver eneste gang, men nærheten er viktig. Det å oppleve kos, intimitet, kjærlighet og nærhet gir næring til forholdet. Gi hverandre en massasje, ligg i armkroken og se en film, dusj sammen, spis en god middag, del en flaske vin etc., så har man kommet et lite stykke på vei.

Småbarnsfamilier som har mye å stri med og hendene fulle i hverdagen trenger sex og nærhet for å overleve. Det finnes så mange unødvendige skilsmisser og unødvendig utroskap bare fordi hverdagen er for travel. Vi søker oss andre steder og bruker det som en unnskyldning.

Vi må begynne å tenke mindre på husarbeid og hvordan hjemmet vårt tar seg ut og heller begynne å fokusere på hverandre. Husets utseende betyr så lite i den store sammenheng. Huset har med statusen vår og vårt ytre å gjøre, men forholdet er vel viktigere? Sett bort ungene en dag eller en helg og bare nyt hverandre. Vi trenger det.

Sett av tid til deg selv og ta tingene som de kommer. Livet kommer ikke i reprise! Oppmuntre parteneren din, gi uttrykk for dine behov klart og tydelig så er du et stykke på vei. Følg lystene dine og sett de i litt høyere prioritet istedet for å si at du aldri har tid. For tid har vi. Det kommer bare an på hvordan du bruker den! Uten sex ryker forholdet!

Tips! En psykolog sa til meg en gang: Sex er som å sykle. Når du først har lært det så kan du det, men sykler du ikke på lenge så må du øve før du er mester igjen! Øvelse gjør mester 🙂

 

Reklamer