Stikkord

, , , , ,


Bursdager er noe barna opplever året rundt både i barnehage og på skolen. Det har blitt mere populært å feire den utenom hjemmet som f.eks på Lekeland, bowling, kino og badebursdag. Dette koster penger og heller ikke en ubetydelig sum og man kommer fort opp i et par 1000- lapper.

Det jeg lurer på er om man da skal invitere alle på avdelingen i barnehagen eller alle i klassen? Personlig synes jeg ikke det. Hvorfor skal man be andre man ikke er sammen med eller kommer overens med? Jeg ser ikke helt poenget. En annen ting er at om man bare ber noen, så må man gjøre det i all hemmelighet for de som ikke er bedt (regler på skolen). Det skal tas hensyn til at noen av barna kan bli lei seg, føle seg utelatt, skuffet etc. Jeg må si jeg er drit lei av å alltid ta hensyn til alt og alle. Om det deles ut invitasjoner åpenlyst i klasserommet er ingen uting. Voksne burde slutte å være så trangsynte. Kan ikke folk lenger få bestemme selv? Vi er da frie mennekser med rett til å bestemme selv?

bilde fra google

bilde fra google

Barn takler nok disse situasjonene bedre enn foreldrene for jeg tror det er foreldre som skriker høyest av alle. Det er de som føler det urettferdig at barnet deres ikke er bedt. Helt unødvendig og jeg ser ikke problemet. Det burde heller ikke være et problem! Jeg husker selv da jeg vokste opp så ble ikke jeg bedt i alle bursdager heller og tok ingen skade av det. Ikke ble jeg lei meg, skuffet eller sint. Ikke foreldrene mine heller. Barn må vel lære seg å akseptere at de ikke kan være med på alt og at alt ikke er for alle. Barna må også selv få lov til å være med på å bestemme. Sik lærer det også å ta selvstendige valg. Noe galt i det eller skal vi fortsette å ta valgene for barna våre?

Foreldre må også innse at dette ikke har med noe mindreverd å gjøre eller at barnet deres ikke er godt likt. Det har med å gjøre at barna selv ønsker å invitere de som de kommer overnes med og leker oftest med. Ikke noe galt i det. Det er noe forbanna tull at vi skal invitere 30 stk bare fordi det er inkluderende. Alle har heller ikke like god økonomi og har ikke råd til dette. Det burde respekteres i stor grad.

Ja da, det går fortsatt an å ha hjemmebursdag men det koster fortsatt. Har du invitert 30 stk så må du fortsatt kjøpe inn mat til alle sammen, sørge for at det er nok kaker osv. Gjerne dekorasjoner i fleng over hele huset. Er det nødvendig og er det de voksne eller barna som setter mest pris på dette? Jeg bare lurer!

 

Reklamer