Med rett til å ha en egen mening


Som menneske og enkeltindivid har jeg rett til å ha min mening om alt og alle selv om det ikke samsvarer med andres meninger og det er selvfølgelig helt greit. Alle mennesker har en mening om det meste og det er bra, men i noen sammenhenger har vi fått bånd på oss og vi får ikke lov til å uttale oss. Jeg er inspirert av bloggen til Yousef Assidiq og alle kommentarene han har fått som ligger nederst på VG i dag, om nei til forbud på niqab. Jeg hadde aldri trodd at det faktisk finnes så tøffe nordmenn som står opp om sin mening om akkurat dette tema, men jeg synes det er fantastisk flott!

Det er helt i orden for meg at han er mot et forbud mot niqab og han forklarer greit hvorfor han mener dette. Det er hans mening. Men her sitter jeg tilbake som et enkeltindivid som faktisk er redd for å uttrykke meg om mine egne meninger. Hvorfor? Jo, fordi hvis jeg har en mening MOT dette så blir jeg stemplet som rasist og viser ikke forståelse for en annen religion. Dette får meg igjen til å spore litt på andre tanker. Hvorfor er det slik at jeg som enkeltindivid skal finne meg i andres religion når andre ikke finner seg i mitt synspunkt som er ateisme? Ateister har ingen Gud eller høyere makter og tar aktiv avstand fra enhver form for tro på det guddommelige (for de som ikke visste det).

Jeg har ingen tro på religion eller Gud, men jeg har tro på et menneskes verdi og holdninger. Hvis det hadde fantes en Gud så hadde det vel ikke vært så mye faenskap i verden? Han kunne jo bare ordnet opp slik de troende tror? Men litt tilbake til dette med å ha egne meninger og det å faktisk få lov til å ytre dem. Vi har fått veldig munnkurv å hva vi faktisk får lov til å uttale oss om. Det skal tas hensyn til folks verdighet og integritet og det er ikke lov å uttrykke seg om rasistiske eller hatefulle ytringer. Men hva er så rasistisk? Jeg må si jeg er i tvil slik samfunnet har utvikklet seg.

Det er ikke lov å si neger, det er et skjellsord og skal herved hete mørkhudet. Neger er et ord som er brukt om mennesker med brun eller svart hud. Er det så galt da? Nei, ikke i mine ører. Blant annet så er det fjernet norske barnesanger fra allmennheten som inneholder ordet neger. Dette får sinnet mitt til å koke. Hvem er det som får til dette og hvorfor? Selv bruker jeg ordet neger i dagligtale når jeg omtaler afrikanere. Dette av vane og jeg ser ingen grunn til å ikke gjøre det. Det er ikke et skjellsord, det er et samlebegrep om en folkegruppe fra Afrika! Hvorfor skal jeg bli kalt rasist for å bruke ordet neger? Til og med TORO har fjernet ordet Negro fra sukkerkuløren sin som vi bruker i matlaging! Den het før Negro sukkerkulør, men nå heter den kun TORO sukkekulør.

Hvorfor skal vi stadig finne oss i disse endringene som skjer snikvis bak ryggen vår uten å gjøre noen grep? Vi må da for søren få lov til å ha en mening uten å bli sett ned på av den grunn! Det er ingen rasistisk bakgrunn for dette, men vi bare godtar disse endringene uten å skrike høyt. Hvis det skrikes høyt blir du nemlig stemplet som rasist! Men litt tilbake til dette med niqab og burka. Dette er plagg jeg synes er ytterst grusomme og ikke minst skremmende. Du ser ikke annet enn øynene gjennom en liten glippe…….. Så min mening er at jeg støtter alle som mener at det burde være et forbud mot både burka og niqab. Dette plagget skaper negative holdninger og skeptisisme mot det fremmede med full rett.

Jeg husker godt bryllupsreisen min i 2004. Da var vi i Sharm el Sheikh i to uker. Der var det faktisk et ektepar som kom og badet i hotellbassenget en ettermiddag. Damen var ikledd full burka og hoppet i vannet fullt påkledd med hele burkaen! Jeg fikk sjokk og ble sittende og stirre vantro på både henne og mannen som kun var iført en speedo…..!!!! Det første jeg tenkte på var selvfølgelig hygieniske forhold og hvor usunt dette måtte være for de badende hotellgjestene. Et så tett plagg må jo være yngleplass for bakterier og virus! Aldri har jeg sett at det er lov å bade med klærne på her i Norge, men det var det altså der. Det var rett og slett ekkelt!

Hadde jeg uttrykt mitt misnøye med dette til hotellet er jeg rimelig sikker på at jeg hadde blitt satt bak lås og slå fordi jeg ikke respekterte deres religion og holdninger. Men her i Norge er det altså fritt fram til å gå med hva som helst, hvor som helst og når som helst. Det er heller ikke lenge siden det var oppe til debatt om hvorvidt kvinner fikk bære hijab i pilitiet. Personlig synes jeg dette er et fullstendig uriktig plagg å bære i norsk politi, ellers ville jeg tatt politietuseriøst. Her i Norge vil vi se hverandres ansikter og vi er faktisk i 2013! Hvorfor skjule seg i slike heldekkende plagg og til hvilken hensikt? Jeg har inntrykk av at det ikke har noen annen hensikt enn å provosere.

Det er ingen tvil om at dette er et provoserende plagg for oss nordmenn. Vi har en helt annen kultur, vi har andre holdninger og meninger. Men det virker som det er feil av oss å ha disse holdningene. Hvorfor lar vi oss da underkaste den fremmede kulturen som har et stort inntog i Norge? Vi er rett og slett for feige og tør ikke å stå opp om meningene våre i fullt dagslys. Nordmenn er kjent for å være generelt feige når det gjelder å ytre meningene sine offentlig, men hvis vi ikke begynner å synliggjøre oss mer så går det faktisk nedenom og hjem med oss. Vi vil bli overstyrt av andre kulturer og folkeslag om vi ikke gjør noen grep snart og det gjelder spesielt islamifiseringen. Vi er ikke islamister, men nordmenn! Vi må slutte å ta inn flere enn vi klarer å integrere og dette er et stort problem og jeg som menneske og enkeltindivid har rett til å mene dette!

3 kommentarer om “Med rett til å ha en egen mening

  1. Kunne virkelig ikke vært mer enig med deg!!
    Er som om du har vært inni hodet mitt, har akkurat samme meninger og tanker om det her som det du har. Vi må ta vare på Norge og vår kultur og ikke la oss undertrykke av innvandrere som mener vi har feil holdninger og meninger. Jeg får stadig høre at jeg ikke må si noe sånt, fordi da blir jeg oppfattet som rasistisk, men jeg, som du sier, må også få lov til og ytre mine meninger og tanker om ting, uten at noen skal komme med en pekefinger. Velger di å innvandre til Norge, så får di respektere norske lover, norske holdninger, og slutte å prøve å endre på alt, bare fordi der dem kommer fra er det og det sett på som feil.
    For eksempel provoserer det meg helt utrolig mye at noen (ikke alle) mener at norske jenter fortjener og ikke minst oppfordrer til voldtekt ved å gå i kort skjørt om sommeren osv…

    • Takk for hyggelig tilbakemelding! Godt å høre at det er flere av samme oppfatning om akkurat dette for vi trenger å få lov til å ytre oss uten å bli lagt bånd på hele tiden og å bli stemplet som rasister uten grunn. Jeg er helt enig at norske jenter ikke fortjener kritikk for å gå med korte skjørt om sommeren. Det er slik vi gjør det i Norge!

  2. Jeg liker din mening 🙂 Vi har en kultur i Norge som vi ønsker å ta vare på, akkurat som andre ønsker å ta vare på sin kultur i sine land. Så enkelt er det i grunnen. Mener nå jeg 🙂

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..