Glutenfri hjemmelaget fiskegrateng


Denne oppskriften er en fin blanding av Tine sin og en jeg fant på en annen blogg. Poenget er i hvertfall at det ble en suksess og den er full av masse smak!!! Enkel er den også, men beregn en times tid. Oppskriften holder til 4-5 personer.

Du trenger: 800 g torsk uten skinn og bein, 3 dl glutenfri makaroni, 4 fiskebuljongterninger, ca 2 liter vann til torsken, glutenfri strøkavring eller finmalte mandler.

Finmalte mandler

Kok makaronien som anvist på pakken, men la den koke 3 minutter ekstra. Hell av vannet skyll den i kaldt vann når den er ferdigkokt. Dette hindrer at den kleber seg. Kok opp vannet til torsken med fiskebuljong og trekk kjelen til side. La torsken trekke 10- 12 minutter til kjøttet er gjennomhvitt (jeg brukte halvfrossen torsk). Legg stykkene i et dørslag eller en sil og la de renne av seg, men ta vare på kraften!

Saus: 4-5 ss smør, 4 dl melk, 4-6 dl fiskekraft, 4 eggeplommer, 3 ss potetmel, 200 g revet Jarlsberg, 1 ts malt muskat, 1 ts salt, litt pepper.

Bruk en stor tykkbunnet kjele når du skal lage sausen. Er den ikke stor nok vil du oppleve at det fort renner over når du skal blande alt. Begynn å blande kald melk og potetmel og skru på platen og la det tykne før du sper med fiskekraft og har oppi krydder. Husk å smak deg frem.Sausen skal bli veldig tykk og skal omtrent minne om stuing/ grøt. La sausen koke 3- 4 minutter og trekk kjelen vekk fra platen. Ha så oppi én og én eggeplomme og rør godt mellom eggene. Eggehvitene kan du ha rett oppi en bolle for disse skal stivpiskes etterpå. Når eggene er bandet inn så ha oppi all osten og rør den inn. Ikke vær redd om ikke alt smelter nå for det vil senere smelte i ovnen!

bilde fra google

bilde fra google

Bruk en kniv del opp fisken i mindre biter og ha den oppi sausen sammen med makaronien. Stivpisk eggehvitene og skjær de inn i gratengmassen før den helles over i en stor ildfast form. Strø over godt med finmalte mandler eller strøavring. Stekes på nederste rille i ca 30 minutter på 200 grader. Server gjerne med kokte poteter og revne gulrøtter med litt sitron over.

Håper det smaker!

Reklame

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..