Glutenfrie nanbrød med koriander


Jeg prøvde meg på glutenfrie nanbrød for første gang i går kveld og det ble suksess på første forsøk! Dessuten var det lekende lett. Grunnoppskriften er hentet fra en annen blogg, men jeg gjorde litt egne vendinger underveis. Passer perfekt som tilbehør til indisk mat som f.eks tikka masala og korma med raita.

fra google

fra google

Til 14 nanbrød trenger du: 1 pk semper mix, 2 ts fiberhusk, 1/2 pk tørrgjær,  2 ts salt, 2 ts bakepulver,  2 ts sukker, 7-8 ss olivenolje, 3 dl yoghurt naturell, 2 egg, 1/2 potte fersk koriander, 3-4 ts malt koriander.

Bland sammen mel, bakepulver, gjær, salt, koriander og sukker i en bolle. Hakk koriander og sett til siden. Varm opp yoghurt til ca 39- 40 grader og trekk den til siden. Pisk eggene i en kopp. Ha i fiberhusk, olje og eggene i den varme yoghurten og pisk godt. Ha så denne blandingen over melet og tilsett frisk koriander. Rør godt til deigen blir jevn og glatt og henger sammen. Heves til dobbel størrelse, gjerne i lunkent vannbad med plastfolie over.

Sett stekeovnen på 250 grader og sett inn stekebrettet slik at det blir varmt. Kjevle passende leiver på ca 3- 5 mm tykkelse på godt melet underlag og stek de midt i ovnen. Ikke stek flere enn to av gangen så beregn litt tid til dette. Disse trenger ikke mere steketid enn 3- 5 minutter så pass på. De er ferdige når de er gyllenbrune og bobler seg opp.

Tips: for å få ekstra smak på nanbrødene kan du gjerne tilsette hvitløk for å få en ekstra smaksboost. Disse kan også fryses ned så ikke bekymre deg for at du laget for mange. Varmes kjapt i stekeovn før servering.

14 kommentarer om “Glutenfrie nanbrød med koriander

  • Hei! Det tar mellom 30-45 min før den har hevet til dobbel størrelse. Hvis du synes det går veldig langsomt, kan du prøve å øke temperaturen i vannbadet. Det pleier å sette fart på deigen 😊

 1. Hej
  Jeg har allerede gluenfri mel fra Semper og Finax. Kan jeg lave glutenfri nanbrød med den her mel uden alle de ingredienser du nævner?

  Mvh
  Paecy

  • Hei! Uten de andre ingrediensene vil du ikke få riktig konsistens på nanbrødene. Dersom du bare bruker basis oppskrift som på pakken vil det nesten bli som rundstykker og blir veldig fort tørt.

 2. Hei! Nan brødene ble veldig gode, men litt tørre. Det var nok fordi jeg ikke hadde i olje. Ser det står 7-8ss olje i ingredienslista, men ikke i fremgangsmåten.

 3. Tusen takk for denne oppskriften. Jeg har bakt disse i dag, forøvrig første gang jeg baker glutenfrie naanbrød. De ble gode 🙂 Trengte ikke mel for å kjevle de ut en gang. Gleder meg til neste indiske middag nå 🙂

 4. Hei !
  Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og mat blogger.

  Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på vår Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

  Hvis du ønsker å legge til din mat- til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Vårt konsept er allerede live i de andre Skandinaviske landene, samt i Sør- og Sentral-Europa, og vi leverer tusenvis av besøkende til mat bloggerne daglig. Noen av de beste mat bloggerne får 10.000 + besøkende fra oss på en ukentlig basis.

  Forhåpentligvis vil din egen mat blogg også være opp i toppen!

  Varme hilsen,
  Christina
  http://www.alleoppskrifter.no/

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..