Stikkord

, , , , ,


Jeg prøvde meg på glutenfrie nanbrød for første gang i går kveld og det ble suksess på første forsøk! Dessuten var det lekende lett. Grunnoppskriften er hentet fra en annen blogg, men jeg gjorde litt egne vendinger underveis. Passer perfekt som tilbehør til indisk mat som f.eks tikka masala og korma med raita.

fra google

fra google

Til 14 nanbrød trenger du: 1 pk semper mix, 2 ts fiberhusk, 1/2 pk tørrgjær,  2 ts salt, 2 ts bakepulver,  2 ts sukker, 7-8 ss olivenolje, 3 dl yoghurt naturell, 2 egg, 1/2 potte fersk koriander, 3-4 ts malt koriander.

Bland sammen mel, bakepulver, gjær, salt, koriander og sukker i en bolle. Hakk koriander og sett til siden. Varm opp yoghurt til ca 39- 40 grader og trekk den til siden. Pisk eggene i en kopp. Ha i fiberhusk, olje og eggene i den varme yoghurten og pisk godt. Ha så denne blandingen over melet og tilsett frisk koriander. Rør godt til deigen blir jevn og glatt og henger sammen. Heves til dobbel størrelse, gjerne i lunkent vannbad med plastfolie over.

Sett stekeovnen på 250 grader og sett inn stekebrettet slik at det blir varmt. Kjevle passende leiver på ca 3- 5 mm tykkelse på godt melet underlag og stek de midt i ovnen. Ikke stek flere enn to av gangen så beregn litt tid til dette. Disse trenger ikke mere steketid enn 3- 5 minutter så pass på. De er ferdige når de er gyllenbrune og bobler seg opp.

Tips: for å få ekstra smak på nanbrødene kan du gjerne tilsette hvitløk for å få en ekstra smaksboost. Disse kan også fryses ned så ikke bekymre deg for at du laget for mange. Varmes kjapt i stekeovn før servering.

Reklamer