Himmelsk og frisk bringebærmousse


Jeg elsker bringebær! Det er friskt, fruktig og ikke minst veeeeeldig godt og hva er vel bedre enn å utnytte disse små flotte bærene til det fulle spesielt nå som det er sommer? Vel, jeg har prøvd meg på hjemmelaget bringebærmousse med braksuksess og skal garantert lage det mange ganger til. Denne er helt glutenfri og veldig lett å lage!

Til en stor porsjon trenger du:

  • 400 g frosne bringebær som skal tines
  • 90 g sukker
  • 4 plater gelatin
  • 3,5 dl kremfløte

Tin de forsne bringebærene i en bolle og tilsett sukker. Det er viktig å la de tine helt så du får ut all saften og ikke bare litt. Dette avhenger nemlig av hvor frisk smaken blir. Kjør så bringebær og sukker hurtig med en håndmixer så du får «løsnet» mesteparten av bringebærene fra steinene. Ta så en sil og ha en dyp skål/ bolle under så saften av bringebærene kan renne ut. Bruk en spiseskje og «spa» massen frem og tilbake til du til slutt bare har steiner og bringebærkjøtt igjen.

Bringebærpuré 1

Bløtlegg gelatinplatene mens du varmer opp ca 1/3 av bringebærpureen i en kjele, skal ikke koke. Klem ut alt vannet av gelatinplatene og løs de opp i den varme puréen. Hell så den varme blandingen over i den kalde og rør godt. Jeg brukte bare en spiseskje. Pisk kremfløte lett, og da mener jeg lett. Hvis du pisker den for mye vil moussen bli litt «fettete». Vend så inn bringebærpuréen forsiktig i kremfløten med en slikkepott; ikke rør! Bruk store og forsiktige bevegelser for et luftig resultat. Hvis du ønsker enda et ytterligere syrlig resultat, kan du tilsette noen dråper sitronsaft.

Bringebærpuré

Fordeles i dessertskåler og avkjøles noen timer eller den kan brukes som kakefyll i sjokoladekake eller sukkerbrød. Passer utmerket som en lett, frisk og luftig dessert etter et godt måltid. Topp gjerne det hele med friske bringebær og mynteblader. Smaker himmelsk uansett!

Bringebærmousse

bildet er hentet fra VG

Reklame

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..