Sukkerfri mørk toffee


Den siste tiden har jeg blitt litt småhekta på å lage søtsaker og da spesielt av karamellvarianten. Det er vanskelig å slå hjemmelagde fløtekarameller dyppet i deilig mørk sjokolade, men denne gangen ville jeg ha noe som var både tannvennlig og sukkerfritt. Jeg kom over en oppskrift som kalte dette for karameller, men det ligner mer på seig toffee. Gode var de uansett og jeg måtte selvfølgelig gjøre om litt. Du trenger kun 4 ingredienser og det er dessuten melkefritt i tillegg.

jeg bruker palmesukker fra iHerb

jeg bruker palmesukker fra iHerb

sukrin gold

sukrin gold

Du trenger: 3 dl palmesukker, 1 dl sukrin gold (brun sukrin), 2 ss cocosa original kokosolje, 1 ts vaniljepulver. Dersom du ikke får tak i sukrin gold, kan du fint bruke vanlig sukrin istedet.

kokosolje

kokosolje

vaniljepulver

vaniljepulver

Bland alt i en kjele og sett på litt under middels varme og rør hele tiden. Etterhvert vil det begynne å klumpe seg litt og det kan se ut som om kokosoljen skiller seg ut. Fortvil ikke! Den blander seg inn igjen. Total smeltetid på dette er ca 45 min. Da er alt sukkeret løst opp og ferdig karamellisert. Bare pass på at det ikke får koke opp. De fleste som har laget knekk har vel gått på den blemma at de har klart å brenne sukkeret. Brente karameller/ toffee smaker ikke godt. Kle en ildfast form med smurt bakepapir (jeg brukte kokosolje) og hell over massen. Pass på, dette er VARMT!!! Avkjøl helt og del opp i biter. Disse blir seige og gode i romtemperatur og veldig harde i kjøleskapet. Bare pass på at hvis de ikke pakkes inn i cellofan hver for seg, så legg bitene med litt avstand. Ellers vil de klistre seg i hverandre.

Tips: Her kan du gjerne bruke et par dråper Stevia english toffee for å få den ekte toffeesmaken. Originalen smaker kraftig og har en litt kaffeaktig smak.

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..