Glutenfritt grovbrød med ekstra proteiner


Dette brødet blir kjempegodt og saftig og veldig mettende!

foto privat

foto privat

Dette trenger du: 5 dl vann, ca 300 g Fibra teff (kjøpes på Meny), 1 pk tørrgjær, 2 ss Trocomare urtesalt, 50 g linfrø, 100 g glutenfrie havregryn, 45 g soyaflokker (fåes på helsekost).

Fibra Teff

Fibra Teff

bildet er hentet fra google

Soyaflokker

 

Vannet skal være ca 40 grader varmt. Ha oppi tørrgjær og salt og visp det godt ut før du har oppi linfrø, havregryn og soyaflokker. Ha i melet til slutt og rør godt til deigen slipper bollen. Sett den på et lunt sted og la deigen heve i minst en time!

Ha deigen over på fjøl og kna godt før du har den i brødform på 1,5 l. Pensle med vann og strø evt. solsikkefrø eller havregryn på toppen. Hev ytterligere 45- 60 minutter (til det er dobbel størrelse) på et lunt sted. Jeg setter det på rist over varmt vann med et håndkle over. Stekes på 230 grader i 30- 40 minutter på nederste rille. Dersom du vi ha sprøere stekeskorpe så sett brødet høyere opp i ovnen de siste 10 minuttene.

Avkjøles på rist til det er helt nedkjølt. Del så opp i skiver og frys det ned. Vips så har du ferskt brød i mange dager. Veldig godt å riste. Tips: Kjøp Fibra Teff på Meny og ikke på helsekost. Du sparer nemlig en 50- lapp!

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..