Stikkord

, , , , , , , ,


Kvinner er kompliserte. Ingen tvil om det selv om det finnes unntak. Selv enkelte kvinner kan ikke engang forstå seg på seg selv, men allikevel søker de forståelse hos menn? Forstå seg på det den som kan! Jeg kan ikke det. Jeg har mer enn nok med å forstå meg selv om jeg ikke skal prakke på mannen min denne Bibelen av en bruksanvisning også.

bilde fra google

bilde fra google

Som kvinnen i huset er det naturlig for meg å ta meg av huslige sysler av egen fri vilje. Jeg evner å se når ting må gjøres og dette har jeg gjort siden jeg flyttet ut hjemmefra og måtte klare meg selv. Mannen må oftest bli fortalt hva han skal gjøre. Uten klare instrukser fra deg som kvinne vil du antagelig finne han sittende klistret foran pc- skjermen dypt og konsentrert i sin egen verden. Ikke uvanlig er det et eller annet skytespill eller rollespill som er uhyre viktig. Det spilles jo tross alt online!

Helt greit det. Men hvorfor kunne han ikke skiftet på senga først før han satte seg ned da? Det er jo en uke eller to siden sist……..Vet han ikke det? Nei, han gjør ikke det. Dette er et totalt uinteressant felt for mannen. Så lenge han har en seng å sove i så er alt greit. Hvem bryr seg vel om noe så dustete som å skifte sengetøy? Det finnes da langt viktigere ting enn som så. Som f.eks å liste ferdig arbeidsrommet som ble påbegynt for ca 5 år siden. Da blir det plutselig viktig! Hmmmmm…… Merkelig. Nettopp fordi han ikke har lyst til å skifte på senga og dette er hans måte å fortelle oss kvinner dette på. Men det skjønner jo selvsagt ikke vi. Vi er mer komplekse enn som så, er vi ikke?

Klesvasken. Den evinnelige klesvasken som aldri tar slutt. Så hører du fra badet: Kjære, har jeg noen rene boxershortser? Har du vasket arbeidstøyet mitt? Jeg finner ikke noen rene sokker….. Hjelpes meg! Klarer han ikke engang å vaske tøy enda jeg hang opp klare instrukser på tørketrommelen som han ba om? Jeg trodde dette viste litt velvilje for at han endelig skulle vaske klær på egenhånd. Det funket tydeligvis ikke. Så får jeg svaret på hvorfor han ikke har gjort det; du er mye flinkere på sånt enn meg!

Flink? Er jeg flink? Så hyggelig å høre! Men du verden så slitsomt det egentlig er å være flink. Passe på at alle har rent tøy til enhver tid, sengetøy som matcher med undertrekk på puter osv,  sørge for at vi ikke mangler noe på badet, hjelpe ungene med lekser, handle, lage mat. Ja, du skjønner hva jeg mener. Menn er ikke naturlig skrudd sammen for disse tingene. De kommer ikke med en bruksanvisning som er lang som et vondt år. Hvorfor skal vi da prøve å prakke på disse mennene alt dette som er ubegripelig for dem? Fordi vi er kvinner og vet ikke bedre! Vi tror at vår måte å gjøre ting på er rett, men i realiteten så har jo begge rett på hver vår måte.

Menn er enkle i forhold til oss kvinner. Ber du han om å kjøpe med seg smør på butikken så får du en pakke som det står SMØR på og ikke Bremykt som dere alltid har i kjøleskapet. Ber du han om å kjøpe med seg dusjsåpe så kommer han antagelig tilbake med noe det kun står SÅPE på. Det var jo det han fikk beskjed om å kjøpe. Ikke Palmolive med sitrusolje som du har brukt de siste månedene nå. Noe du tar for gitt at han burde vite. Men han vet ikke disse tingene. Han driter i dem for det er ikke viktig. Og vet du hva? Han har et poeng. Jeg tror kanskje vi kvinner burde jekke oss ned et par hakk og bli litt enklere vi også. Kanskje vi forstår oss selv en vakker dag? Det er jo lov å håpe!

Reklamer