Kvinner kommer med bruksanvisning- det gjør ikke menn


Kvinner er kompliserte. Ingen tvil om det selv om det finnes unntak. Selv enkelte kvinner kan ikke engang forstå seg på seg selv, men allikevel søker de forståelse hos menn? Forstå seg på det den som kan! Jeg kan ikke det. Jeg har mer enn nok med å forstå meg selv om jeg ikke skal prakke på mannen min denne Bibelen av en bruksanvisning også.

bilde fra google

bilde fra google

Som kvinnen i huset er det naturlig for meg å ta meg av huslige sysler av egen fri vilje. Jeg evner å se når ting må gjøres og dette har jeg gjort siden jeg flyttet ut hjemmefra og måtte klare meg selv. Mannen må oftest bli fortalt hva han skal gjøre. Uten klare instrukser fra deg som kvinne vil du antagelig finne han sittende klistret foran pc- skjermen dypt og konsentrert i sin egen verden. Ikke uvanlig er det et eller annet skytespill eller rollespill som er uhyre viktig. Det spilles jo tross alt online!

Helt greit det. Men hvorfor kunne han ikke skiftet på senga først før han satte seg ned da? Det er jo en uke eller to siden sist……..Vet han ikke det? Nei, han gjør ikke det. Dette er et totalt uinteressant felt for mannen. Så lenge han har en seng å sove i så er alt greit. Hvem bryr seg vel om noe så dustete som å skifte sengetøy? Det finnes da langt viktigere ting enn som så. Som f.eks å liste ferdig arbeidsrommet som ble påbegynt for ca 5 år siden. Da blir det plutselig viktig! Hmmmmm…… Merkelig. Nettopp fordi han ikke har lyst til å skifte på senga og dette er hans måte å fortelle oss kvinner dette på. Men det skjønner jo selvsagt ikke vi. Vi er mer komplekse enn som så, er vi ikke?

Klesvasken. Den evinnelige klesvasken som aldri tar slutt. Så hører du fra badet: Kjære, har jeg noen rene boxershortser? Har du vasket arbeidstøyet mitt? Jeg finner ikke noen rene sokker….. Hjelpes meg! Klarer han ikke engang å vaske tøy enda jeg hang opp klare instrukser på tørketrommelen som han ba om? Jeg trodde dette viste litt velvilje for at han endelig skulle vaske klær på egenhånd. Det funket tydeligvis ikke. Så får jeg svaret på hvorfor han ikke har gjort det; du er mye flinkere på sånt enn meg!

Flink? Er jeg flink? Så hyggelig å høre! Men du verden så slitsomt det egentlig er å være flink. Passe på at alle har rent tøy til enhver tid, sengetøy som matcher med undertrekk på puter osv,  sørge for at vi ikke mangler noe på badet, hjelpe ungene med lekser, handle, lage mat. Ja, du skjønner hva jeg mener. Menn er ikke naturlig skrudd sammen for disse tingene. De kommer ikke med en bruksanvisning som er lang som et vondt år. Hvorfor skal vi da prøve å prakke på disse mennene alt dette som er ubegripelig for dem? Fordi vi er kvinner og vet ikke bedre! Vi tror at vår måte å gjøre ting på er rett, men i realiteten så har jo begge rett på hver vår måte.

Menn er enkle i forhold til oss kvinner. Ber du han om å kjøpe med seg smør på butikken så får du en pakke som det står SMØR på og ikke Bremykt som dere alltid har i kjøleskapet. Ber du han om å kjøpe med seg dusjsåpe så kommer han antagelig tilbake med noe det kun står SÅPE på. Det var jo det han fikk beskjed om å kjøpe. Ikke Palmolive med sitrusolje som du har brukt de siste månedene nå. Noe du tar for gitt at han burde vite. Men han vet ikke disse tingene. Han driter i dem for det er ikke viktig. Og vet du hva? Han har et poeng. Jeg tror kanskje vi kvinner burde jekke oss ned et par hakk og bli litt enklere vi også. Kanskje vi forstår oss selv en vakker dag? Det er jo lov å håpe!

111 kommentarer om “Kvinner kommer med bruksanvisning- det gjør ikke menn

 1. Siden vi er i det humoristiske hjørne så kanskje vi kan se litt fra menn`s vinkel og hvordan vi oppfatter arbeids planleggingen hos kvinner. Vi menn er kjent for at vi ikke kan gjøre mer en en ting av gangen og det har sine fordeler. Når en holder på med oppussing av hus så er det en kjent sak at det en ikke gjør helt ferdig blir ikke gjort uten at den bedre halvdel kommer med mindre fristende oppgaver. Men jeg finner det like underholdende å studere kvinnenes arbeidsvaner. Dere er kjent for å kunne multitaske noe vi menn ikke får til, og måten det blir gjort på er etter hva jeg har erfart iallefall som følger : Hun kommer hjem og begynner med middagen, og foreløpig er hun konsentrert med denne oppgaven, middagen blir servert og kosestunden rundt middagsbordet er over. Så begynner multikastingen. Hun starter med oppvasken og halvveis i oppvasken kommer hun på at hun skal støvsuge, hun henter støvsugeren og setter i gang, men etter en kort stund så kommer hun på at vaskemaskinen er ferdig, og slipper støvsugeren og tar ut klesvasken og legger den i en balje el. Så ser hun støvkluten og tenker hvorfor ikke tørke støv samtidig, som sakt så gjort, der er hun i full gang med støvtørkingen, men går lei etter en kort stund. Så tar hun fram vaskebøtta og begynner å vaske den delen av gulvet hun har støvsugd. Når det er gjort så kommer hun på oppvasken, men der er vannet blitt kaldt, så her må hun tappe i nytt vann, så er hun i gang med oppvasken, men så går tankene på støvsugingen, og da får oppvasken vente. Støvsuger litt mer av huset, så er det å vaske gulvet, men der har vannet blitt kaldt, så hun bytter vann og får øye på klesvasken og flytter baljen med klesvask ut på stua, der hun ser støvkluten, og vips så tørker hun støv, men under veis så kommer hun på vaskebøtta og tenker at jeg må vaske gulvet mens vannet er varmt. Mannen på sofaen og ser dette er helt utslitt og frustrert for lenge siden og har sovnet. Hun fortsetter med gulvasken og ser støvsugeren, og hiver seg over den, men det varer ikke lenge før det blir kjedelig så hun begynner med å henge opp klesvasken, og så tilbake til koppvasken, og når den er nesten ferdig så går hun til støvsugeren, men nå merker hun også frustrasjonen og er litt oppgitt over å ha satt i gang alt dette, men dråpen som får begeret til å renne over kommer ikke før junior kommer inn døra og spør hvem som skal kjøre han til trening. Da er trykkokeren sprekkeferdig og hun eksploderer og i stede for å erkjenne at her har hun mistet grepet så lar hun frustrasjonen gå ut over den intetanende mannen som under hele prosessen har trodd at dette har kvinnen i huset kontroll på, hun virket jo så overbevisende når hun startet multikastingen.

 2. Knall lesning! Lo godt av både innlegget og alle kommentarene som etter mitt syn bommer på intensjonen med innlegget ditt.

  Du virker til å være en bra samarbeidspartner. Mye kan løses med humor når det tenkes og handles forskjellig.

  Jeg tror ydmykhet og aksept for at vi tenker forskjellig når oppgaver skal løses gjør ting langt enklere. Jeg, som tømrer har lov til å glise litt av damas «hammerkjøring» og hun har lov til å le av meg når jeg er klønete i oppgaver som jeg ikke er flinkest på. Jeg bidrar gjerne med ting jeg ikke er så god på og må tåle noe oppgitt fliring av og til, men liker veldig dårlig å få kjeft og å høre tonen om at «jeg får heller gjøre det selv. Da blir det iallefall gjort skikkelig».
  Humor og ydmykhet for forskjeller har iallefall vært løsningen for min del 🙂
  Så fordeles selvsagt en del oppgaver naturlig etter hva som er mest effektivt.

  • Takk for hyggelig tilbakemelding og for at du tok det for det det er!
   Ja, jeg må innrømme at jeg ler godt selv for langt over halvparten har ikke skjønt intensjonen min her. Vi kommer langt med å le av hverandre og virkelig kan se hverandre for det vi er og samtidig akseptere det. Humor er en stor del av det og å ikke ta seg selv så høytidelig 🙂

   PS! Om jeg er en bra samarbeidspartner for være opp til min mann å bedømme. Jeg er i hvertfall ærlig og prøver å gjøre det beste ut av enhver situasjon 🙂

 3. For en latterlig generalisering. Jeg bodde med to kvinner en gang. Var flinkere enn dem begge til husarbeid.

  • To kvinner sitter og snakker:

   – Vi hadde sex i går, katastrofe! Han kom hjem fra jobben, spiste middag på
   tre min., vi hadde sex i fire min. og to min. senere sov han. Hva med deg?

   – Fantastisk! Han inviterte meg på middag på restaurant etter mitt valg, vi
   gikk en romantisk tur hjem som tok ca. en time. Vel hjemme tente han levende
   lys og så hadde vi forspill i en time, vi hadde vidunderlig sex i minst en
   time og til slutt, tenk deg, snakket vi sammen en time! Et vidunderlig
   eventyr med andre ord……

   Deres respektive menn sitter og snakker:

   – Vi hadde sex i går. Helt rått! Kom hjem fra jobben, middagen var allerede
   servert, spiste, hadde sex og sovnet med engang. Kan ikke bli bedre. Hva med
   deg?

   – Katastrofe! Kom hjem fra jobben, strømmen var gått. Måtte inviterte
   kjærringa på middag, smakte ikke godt, men dyrt, hadde ikke råd til taxi
   hjem, så vi måtte gå. Kommer hjem, fremdeles ingen strøm, måtte tenne noen
   stearinlys så vi kunne se. Var så jævlig irritert at det tok meg en time å
   få den opp og stå, og klarte ikke å komme før etter 1 time. Jævlig
   frustrerende! Da jeg endelig kom, fikk jeg ikke sove, minst en time lå jeg
   der og hørte kjærringa plapre!!!

   He he. Måtte bare sende denne Fredags mailen jeg fikk idag 😉

 4. Veldig bra skrevet 🙂 Hadde flere kvinner tenkt som deg, tror jeg livet hadde vært mye enklere å leve for begge kjønn. Jeg kan jo føye til at kvinner generelt er lite interisert i tekniske ting som bil, fjærnkontroller, hvordan snøfresen eller plenklipperen virker, eller tekniske innstallasjoner i heimen. Der kan vi menn ofte oppleve det samme som deg, vi kan lage ei smørbrødliste på hvordan ting skal gjøres uten at det går inn, og det er greit, da tar vi den biten. Dere forventer jo at bilen starter hver gang dere vrir om nøkkelen, at det er ved nok i huset til å holde varmen i huset, at lyset virker når dere skrur på bryteren, at komfyren virker når dere skal lage mat, at vaskemaskinen fungerer som den skal, at plenen er klippet om sommeren og at snøen er ryddet om vinteren. Det forventes også at når dere får en ide om å pusse opp så står vi klar til å utføre arbeidet (planlegging,innkjøp av varer, utførelse, og opprydding). Slike ting blir skjeldent tatt med når det snakkes om arbeidsfordeling i heimen.

 5. Artig innlegg. Kjærlige sleivspark i begge retninger >både mot mannen og kvinnen. Tviler på at smør og såpe danner grunnlaget for skilsmisse. Jeg har selv bodd i byen, og følte meg rimelig unyttig og tom – bortsett fra når jeg var på jobb. Jeg og kona hadde lite krangel om husarbeid, men fordelingen ble veldig urettferdig i forhold til kona. Og jeg følte at jeg ble satt på sidelinja i forhold til barn og oppdragelse. Det blir det krangel av!

  Så kjøpe vi ett gårdsbruk en annen plass i landet, og behovet for en MANN ble plutselig svært prekært. Det ble tøffe somrer med heftig mye arbeid med påfølgende daglige muskelsmerter og såre hender. Og det ble late vintrer med mye lesing, studier og mentale forberedelser til våren.

  Nå begynner ting å ta form, gården begynner å betale seg, og familien sin frihet begynner sakte men sikkert å ta form.

  Poenget mitt er at det spiller liten rolle hva du gjør og hvor ofte. Det finnes en dimmensjon til -hvem man gjør det for.

  Min kone ville aldri klart å utføre det jeg utfører, av den enkle grunn at hun ikke interesserer seg for slike trivielle (langsiktige) ting. Og hun klarer ikke å forberede høsten gjennom vårarbeidet. Men hun klarer å løfte sammen med meg og hun klarer å høste sammen med meg. Jeg på min side klarer ikke å fokusere på daglige trivielle ting, jeg tenker for mye til å klare det. Jeg legger ikke merke til oppvasken før den blir konstruksjonsmessig ustabil og potensielt fører til massedestruksjon og personskade. Kona på sin side, synes tre skitne glass på benken er uryddig.

  Så lenge man har felles mål å verdier og jobber for hverandre, burde alle mulige konstellasjoner fungere 🙂

  Det er slik skaperverket fungerer.

 6. Kvinner har fått en fungsjonsfeil i hjernen etter femti år med likestilling, virklighetssansen for det gode liv er snudd hundre og åtti grader. Med dagens kvinnemakt har Norge blitt det mest usosiale landet i verden. Til og med familie besøker hverandre skjelden eller aldrig da kvinnemakten er ett betent minefelt man skygger unna.
  Absolutt retferdighet finnes ikke, kvinners evne til og se dette er ikke tilstedeverende, derimot bloggstarter ser tilsynelatende ut til og ha skjønt dette, så håp er det muligens. Mer enn en mill lever enslig i Norge idag og fly går skakke med menn som finner seg utenlandske koner så omkostningene betales mer og mer av enslige kvinner som drikker seg sakte ihjel i sin ensomhet, man kan trygt si at krigen vinner.
  Samliv blir lite intresangt når splittprosenten for ekteskap og samboere er på over seksti % Man innser som mann at det er bedre og leve alene eller med kvinner fra kulturer som har noe mere vett og forstand. Man kan ikke få barn med denne typen kvinner, man aler opp barn som får store psykiske problemer, blir dophuer eller kriminelle, risken er rett og slett altfor stor. Det er heller ikke noe stas og slåss med en rabiat mor om samversrett når hele nedre byrokratiet er kvinner som uten unntak støtter helvete som en mor holder igang. Man innser at man blir ødelagt av slike tilstander og trekker seg unna, er det noe rart at menn skygger unna Norske kvinner?

  • Enig i mye av det du sier her! men jeg ser ikke på kvinnen som problemet,men den vestlige kulturen i en helhet som driver ekstrem markedsføring av feminismen for å få kvinner ut avhjemmene og ut i arbeidslivet for å redusere arbeidsledighet og øke BNP resultatet er hjernevaskede kvinner som tror de er bedre, klokere og flinkere enn menn til alt.. Kvinners tradisjonelle kjønnsroller er det som kommer i fokus for et hvert forhold og menn blir sett på som enkle og dumme fordi de ikke har behov for å kunne de beste teknikkene for å vaske speilet på badet.. Menn er mer opptatt av teknologisk og medisinsk progresjon etc enn hvordan hyllene i kjøleskapet er organisert.Menn har aldri forventet att kvinner skal være like gode på de Vanlige mannlige kjønnsrollene.og kvinnen er ikke opptatt av å ta del i de heller ( forutenom i yrkeslivet). kvinner er opplært til å ta avstand i fra generelle kvinnlige kjønnsroller. Ettersom en kvinne som gjør slike ting for mannen sin blir sett på som undertrykte. Og når kvinnen nekter å gjøre jobben sin i frykt for å bli «undertrykt» mens menn med glede utfyller sin rolle i forholdet blir det skjevhet og ulykke. Ingen blir fornøyd. å motvirke dette er ekstremt vanskelig.. ettersom nå som hver husstand har to inntekter har boligprisene økt derretter og begge må jobbe og det er lite tid til å ta vare på hus og hjem. og barna blir plassert i offentlige institusjoner fra 8 måneders alderen, hvor de blir hjernevasket til å ha alle disse verdiene samfunnet propper på oss for å sørge for økonomisk vekst og passe på vår possisjon i næringslivet. Til hvem nå enn som har skrivet dette innlegget… ikke kall menn enkle fordi de ikke vet hvordan man skrur på støvsugeren eller vaskemaskinen.. det var menn som oppfant begge deler for å gjøre jobben enklere for dere kvinner 😉

  • Takk for hyggelig tilbakemelding 🙂 Jeg er nok ikke så fæl vil jeg tro og er vel egentlig ganske så grei å leve med 😉 Godt du fniser litt for jeg skrev det med latter innvendig selv. Det beviser bare at du fattet poenget med teksten!

 7. Jeg er absolutt heelt enig med deg om at kvinner flest må bli bedre til å avgi kontroll og menn må bli bedre til å ta den (når det gjelder husarbeid). Ingenting e viktigere enn å repsektere hverandres meninger, metoder og verdier. Tenk så kjedelig verden hadde vært om vi ikke alle var forskjellige? 😀
  MEN så har det seg også slik at om man bor sammen med de ekstreme (enten de er for perfeksjonistiske eller late) så er det jammen ikke lett å «bare jekke seg ned litt». Om vedkommende ikke gjør en dritt i huset, lar oppvasken stå i ukesvis, aldri vasker klær og heller aldri står på utenfor så kan jeg skjønne hvorfor noen rett og slett blir drit lei. Samme hvis vedkommende hele tiden ber deg om å gjøre ting og likevel heller aldri blir fornøyd eller takknemlig. Har erfaringer fra begge deler. Man skal akseptere hverandre som man er, men det vil ikke nødvendigvis si at man kan leve sammen. I så fall må ofte forandringer gjøres av begge parter. Selv skal jeg prøve så hardt jeg kan å være takknemlig og ikke ta kontroll på mer enn halvparten, men møter jeg en person som ALDRI gjør sin halvdel så kommer jeg ikke til å la det ligge… Tror det er dette som er «fella» mange kvinner går i. Noen legger lista for høyt, men den kan ikke ligge for lavt heller. Uff, det er jammen vanskelig ¨skulle gjør alt med måte»…:/ 🙂

 8. Hahaha, dette var så perfekt skrevet og traff spikeren midt på hodet! Både min mann og jeg fikk oss en god og lang latter her vi satt – og kjente oss helt klart igjen her begge to 🙂 At flere som kommenterer her tydeligvis ikke har skjønt poenget i teksten er totalt utenfor min fatteevne, men ofte er det jo et eget «humorbidrag» å kunne lese kommentarer til både blogginnlegg og artikler generelt på nettet…
  Uansett; Takk! Dette var gull!

  • Takk for hyggelig tilbakemelding og for at dere BEGGE forstår 🙂 Det var litt av poenget mitt og det er som du sier: utenfor fatteevne at flere ikke forstår dette eller så vil de kanskje ikke forstå? Men jeg er veldig satt ut av en del kommentarer som har kommet. Mye selvsentrering 🙂

   • vel det du sa om såpe og smør kan tolkes som om menn tenker mindre og er derfor dummere. jeg tenker meg at det var en del sarkasme i det, men jeg forstår hvordan noen kunne tolket det som en fornærmelse. jeg kunne ikke motstå fristelsen til å snu litt på det og la mannen be kona gjøre datagreier

 9. Skiftet på sengen min her en dag før kjæresten kom på besøk. Hun smilte og fortalte meg at jeg var flink. Jeg lærte to ting den dagen:

  1) Man må ha lave forventninger for å være sammen med meg

  2) Jeg skal bli flinkere i å legge merke til ting kjæresten min har gjort, fordi det var ganske digg å få anerkjennelse. 😀

 10. Altså, nå er både kvinner og menn forskjellige på mange måter. Noen menn er mer opptatt av å rydde og vaske enn andre kvinner. Og noen kvinner er mer opptatt av bilen sin enn å vaske badet.

  Hvor vanskelig er det egentlig å spørre hverandre hvilke oppgaver man vil ta på seg, av både kjedelige og mer gøyale saker? Og om en partner må ha det inn med teskje, så får du skrive en nøyaktig handlelapp da..

  Det er ikke verre.

 11. Litt høna & egget problematikk å tenke over, for enkle kvinnfolk:

  Mannen din gidder aldri å vaske klær, til slutt gir han etter for kjefting & mas, og gjør et forsøk….en vakker dag: Ut av maskinen hentes ullsokker, nå: str barn, før: str. voksen !
  Hva gjør du:

  1) Er vekselvis bebreidende, spydig, sint, nedlatende mens du forteller ham hvor udugelig han og alle menn i sin alminnelighet er …

  2) Sier: -At du setter pris på at han prøvde, men at det gikk ikke bra. Skal vi få til dette, må han lære seg noen ting ! Og, unnskyld, jeg har visst mast så jævlig, at jeg fikk deg til å dumme deg ut, i stedet for å tilby meg å assistere deg, og lære bort noen «knep» med vaskemaskinen. Og ja, du trenger ikke få til alt med en gang, og ja, jeg lover dyrt & hellig ikke å godte, ikke skjelle illsint med skingrende, bebreidende, nedlatende og «hva sa jeg» -stemme, hvis det skjer noen «uhell» i læreprosessen !
  Og ja, jeg har selv gjort mange tabber da jeg lærte meg å vaske klær !

  Er redd for, at mange kvinneskikkelser i dette landet, særskilt stressede og utålmodige mødre, hører krystallklart til under svar 1) !!!!!
  Og like krystallklart: De er ikke i nærheten en gang, av å gi sin mann et spillerom slik det er beskrevet i pkt. 2 !
  «Tvangsnevrose» og «ond sirkel» permanent etablert ….

  Det er forjævlig dumt, men slik er det bare ! Kvinner som ikke skjønner det døyt (eller ikke vil skjønne) av en manns grunnleggende psykologi, slik Gud skapte ham.

  (mange av disse tilsynelatende «stakkarene», er menn som mestrer oppgaver så krevende, at klesvask framstår som en vits. Like fullt har de et nevrotisk forhold til nettopp: Klesvask.
  Slik er det .

  Høna eller egget ?

  • Takk for veldig bra innspill og en som jeg tror har fattet poenget mitt og faktisk lest teksten! Du har helt rett i det du skriver om stressende og utålmodige mødre/ kvinner hører til under «svar 1». Svaret ditt er så «spot on» som det går an! Du er min helt i dag 🙂 Er visst noen som tror jeg troller, men det er faktisk akkurat dette jeg vil frem til.

  • Hei. Bra sagt. Og som du sier, vi ser på klesvask som en vits. Jeg har bygget flere eneboliger ( er utdannet tømrer ), kjører motorsykkel på fritiden og lastebil på jobb.

   Det mange kvinner ikke forstår, er nettopp at vi ser på mye husarbeid som en vits. Ja da, det skal se ut slik at du kan ha besøk. Men det må ikke se ut som om du skal ha visning eller en fotosession for et interiørmagasin.

   Mange menn sørger for å gjøre en skikkelig jobb. Med vilje. På den måten slipper de i fremtiden å bli satt til noldusarbe…

   Til sist vil jeg bare si at Bremykt eller andre margariner ikke har en dritt med Smør å gjøre. Det er like idiotisk som begrepet «Toyota-Jeep», når man mener firehjulstrekker laget av Toyota. Jeep er et eget bilmerke, og det er kun Smør som er Smør.

   • Klesvask og matlaging mm er ingen vits, og det tror jeg ikke mange menn ser det som heller. Tvert i mot så er det en viktig del av alt som skal til for at en familie skal fungere, og de fleste menn setter stor pris på dette selv om vi ikke viser interesse for hvordan det er blitt til.:-)

 12. mange forskjellige svar du har fått på dette, lett og se at de fleste ikke skjønner poenget ditt.. Veldig enig med deg at jenter bør begynne å jekke seg litt ned, forventninger og krav har jo blitt helt latterlige til mannen i gata.. Alle skal være superman…

  • Takk for at du skjønte poenget mitt 🙂 Må innrømme at jeg flirer godt av en del kommentarer her inne. Mange som tar seg selv høytidelig og ikke lar seg pille på nesa 😉

 13. Veldig bra!
  Må si at jeg kjenner meg igjen i mye av dette. Jeg får beskjed om å gjøre en ting, gjør det «feil» og det ender med krangel. Føler litt at; enten så gjør jeg det på min måte, eller så får du gjøre det selv 😉

  • Enig med deg 🙂 Ingen vits i å gjøre ting hvis du bare skal få klager allikvel. Like greit å holde seg til det man kan og vet man mestrer og si seg fornøyd med det? En spade er en spade 🙂

 14. dere glemmer vell dekk bytte på bil og andre servicer, holde huset i stand/oppusing, ved hugging, rydde vekk snøen i innkjørselen, klippe plenen osv osv. kanskje vi skal begynne dele litt på det også?
  å ja jeg gjøre fortsatt 50% av husarbeidet, men er like forbannet når jeg står i 25+ å sekerer en verandra helt alene så hu kan sitte å sole seg…

  • Tar gjerne alle engangsoppgavene jeg – så kan du få alle hverdagsoppgavene. JEG vet hvem som tjener på det ;D

   • Er litt enig i det en kar sa:
    Da jeg var gift så var jeg den som styrte alt «utearbeide» dvs; plen, hage, slodding av vei(grus) snøbrøyting, osv…Henne Vask av klær hus og sengeskift osv…
    Jeg mente vi hadde fordelt arbeidsoppgavene nogenlunne 50/50…
    Men neida det stemte ikke…
    Jeg tok jo aldri ansvar for barna skal en vite…problemet der var jo at jeg aldri fikk lov…
    Sanheten er at etter at vi skilte oss så har jeg aldri angret ang barna…
    Grun: Jeg fikk aldri lov til å oppdra barna på min måte da vi var gift pga hennes måte var jo seff best… Resultat hu styrte alt innen de 4 veggene mens jeg styrte alt på utsiden… Fasit Skilsmisse…
    Når det er sagt så er det det beste som kunne skje for minne unger og min kontakt med dem:)
    Dette er rein kritikk til dere mødere som ikke tolerere fars mening om oppdragelse…(for dere veit jo best..)
    Det at vi skilte oss er det beste som kunne skje meg og minne unger, pga da var det kun oss og vi har fått et kjempe forhold…
    Tidligere når jeg var gift så skammet jeg meg faktisk over å ha «sippe» unger… Ja dette er helt sant..
    Men etter at vi skilte oss så har vi ikke det lenger:)
    Dvs jeg har det ikke:)
    Grunn: Jeg lot de sippe til de ikke orket lenger… dvs de la seg ned for å sippe for at pappa sa nei til dem men da gikk pappa fra dem….
    Da funker ikke sipping lenger… men jeg har vært veldig nøye med å fortelle dem hvorfor…
    Jeg trur slikt er viktig uansett alder…

  • en kar; Ja, kanskje vi skal dele på det også. Hvor mange nå til dags hogger ved? -og i hvertfall ikke i byene. Mannen her i huset leverer bilen inn til dekkskifte. Det er jeg som maler og spikrer mindre ting i huset, større ting blir satt bor til snekre/malere. Det er jeg som måker snøen de få metrene til inngangsdøren, jeg som klipper hekken og plenen i vår lille hage (Bor i rekkehus). I tillegg gjør jeg ALT av huslige ting, heri matinnkjøp, matlaginging, klesvask, husvask osv. osv. HAN bidrar med 0 -men har mange hobbyer utenfor hjemmet. Ber jeg han bidra, er svaret trusler, krangling og bråk.
   Dere menn som gjør det selv: Hvor mange ganger i året skifter dere dekk? Hvor mange dager skyfler dere snø? Det er ikke snø hele året -og det snør ikke hver dag selv om det er vinter. Hvor mange ganger klipper dere plenen? Det er ikke sommer hele året -og plenen klippes uansett ikke hver dag. Dette er jo helt latterlige argumenter.
   Husarbeide gjøres hver dag -sommer som vinter, 365 dager i året.

   Så er jeg klar over en ting, og det er at dagens generasjon unge menn er flinkere til å dele på sistnevnte gjøremål enn menn fra min generasjon. Mange av min svigermorgenerasjon er jo sjokkert over hva menn må «nedverdige» seg til å dele på i dag når det gjelder hjem og barn. Min bitch av en svigermor får jo nærmest hjertestopp dersom hun får høre at jeg en gang i mellom ikke er hjemme og har middag på bordet etter arbeidstid til hennes stakkars, bortskjemte, hjelpeløse sønn -som hun har ødelagt.

  • Nope, jeg bytter dekk på min egen bil, bortsett fra når jeg er gravid, dette på grunn av løftinga. Står opp før mannen til jobb hver dag, slik at det er jeg som må måke/skrape bilen med diger mage, huske motorvarmeren kvelden før. Husker og tar service på min bil, han tar på sin. Det er ikke vanskelig å skifte dekk, lyspære, fylle på olje osv. Heller ikke reparere noe i huset. Problemet er at slike ting gjøres sjeldnere enn vanlige husarbeidet man må ta HVER bidige dag. Jobber større stillingsprosent enn mannen i tillegg. Så det å generalisere at kvinner ikke gjør «manneoppgavene» blir tullete etter min mening.

 15. Hahahaha er det mulig!!!!.. Kjempe bra skrevet men det jeg må le mest av er jo at ikke 50 % av de som kommenterer har skjønnt hva du skriver om en gang 😀
  Har selv verdens flinkeste man men det har jeg ikke alltid sett på den måten heller… Han er utrolig flink til å hjelpe til men på sin måte;) Kjenner meg godt igjen i det du skriver og du har virkelig et bra poing! Vi er forskjellige og ja vi har nok mye å lære i forhold til kommunikasjon og det å forvente at den andre helst skal lese tankene våre(hva vi mener med dusjsåpe eller hva som står øverst på prioritetslisten av ting som MÅ gjøres;) hehe

  • Jeg blir så glad når det endelig er noen som skjønner poenget mitt her og takk for nydelig tilbakemelding 🙂 Tydeligvis veldig få som skjlnte det og tar seg selv høytidelig. Var visst ikke lett å forstå teksten, men den er vel kanskje ment for enkle mennesker? 😉

 16. Jeg måtte flire litt selv når jeg leste dette.

  Takk for et morsomt innlegg. Du gjorde dagen min 🙂

  Lars

 17. Tja, min erfaring er at kvinner er meget enkle. La oss generalisere: mennesker er ganske enkle. Å hevde at menn er enkle eller kommer med bruksanvisning er kjønnsfascisme utelukkende for å score billige retoriske poeng basert på traderte fordommer. Så ja, jeg tror du tar feil og påstår det motsatte; antagelsen din om at menn er enkle og kvinner kompliserte lar seg ikke empirisk underbygge.

  Dersom du mener at kvinner er kompliserte fordi de er utforutsigbare, vil dette gjelder mennesker generelt fordi hjernen hos begge kjønn handler om kvantemekanikk. Nei, dette blir for mye å gå innpå her. La meg være kort:; du tar feil og du sementerer stereotypier.

 18. Gud bedre for noen typer mannfolk mange kvinner velger å stifte bo med! Og omvendt! Som mann er jeg heldigvis velsignet med en ressurssterk og langsiktig mor, som har gitt gode resultater for både meg og mine samboere. Da jeg vokste opp ble huset vasket, bortsett fra mitt rom. Det måtte jeg vaske selv fra jeg var stor nok til å bruke en klut og støvsuger (etter å ha fått opplæring i dette: som f.eks. at et gulv blir ikke er rent bare fordi det er vått etter at en våt klut er dratt over). Fra jeg var 12 år fikk jeg god opplæring i tøyvask. Siden da har aldri noen andre vasket tøyet mitt. Bruker skjorter daglig, nystrøkne vel og merke. Og de er det aldri noen andre enn meg selv som har strøket. Mange ganger, med ulike samboere gjennom årene (damer) når vi skulle i selskap, så ble det til at jeg ble spurt om å stryke hennes kjoler/bluser osv. også, fordi jeg var så «flink» og effektiv. Og selvsagt kan jeg bruke symaskin, bl.a. legger jeg opp egne bukser, også sydd egne gardiner for den saks skyld da jeg var ungkar. Dette med å ha blitt oppdratt til å ha kompetanse på å dra god praktisk egenomsorg, å kunne klare meg selv, kan jeg utbrodere i det vide og det brede. Og jeg er evig takknemlig min mor for det. Og det har samboerne mine vært også. I mine samboerskap har aldri praktisk hushold vært et problemområde – kun er et fordelingsområde – og samarbeidsområde. Og samarbeid kan man gjøre både hyggelig eller til et lite helvete – alt etter som. Og neida, jeg er ikke en puslete mann – tvert imot er jeg det Marte Krogh kaller «mannemann». Jeg har barn, liker barn, men aller best en tid etter bleiestadiet. Jeg har aldri lekt mor, og det kunne aldri ramle meg inn. Jeg misliker å dulle og dalle med babyer, jeg har aldri i mitt liv skiftet en bleie, og kommer garantert aldri til å gjøre det heller. Har aldri trillet barnevogn, og kommer neppe til å gå trilleturer heller. Jeg er den jeg er, og har vært veldig bevisst på å la en potensiell partner få vite hvordan jeg er, hva jeg gjenre gjør, og absolutt ikke gjør, på godt og vondt, FØR jeg går inn i et forhold. Jeg er høyst ukomfortabel med dagens farsrolle, og vil heller vært uten barn enn å bli presset til å være en far jeg ikke ønsker, liker eller trives med å være, eller ville hatt selv. Jeg har som så svært mange andre menn levd alene og klart å ta godt vare på meg selv, eget hjem og hverdag. Derfor stusser jeg på at mange kvinner er sammen med menn som ikke klarer verken det ene eller andre i godt nok – hvis det egentlig er tilfelle. Jeg tror det ofte skyldes andre ting: Som f.eks. latskap fra mannens side. Eller dårlig/mangel på samarbeid/fordeling. F.eks. at hushold tradisjonelt var kvinners domene og derfor vil kvinner fortsatt være sjefen, ha kontrolen og mestre husholdet, men gjerne også slippe ofte, når det passer seg, ikke har lyst eller gidder, og da gjerne bruker mannen som avlastning når passer seg (selv). Og da kan man jo gjerne herse med at «det er JEG som gjør ditt og datt og når JEG for ÈN gangs skyld ber DEG om..» osv. Og da er det ubehagelig og slitsomt å hjelpe til eller bidra, når man blir brukt på den måten! Hos oss så har jeg bedt om å få lov til å ta eneansvaret for all tøyvask, fordi jeg er drivende dyktig på det, og blir misfornøyd når det ikke gjøres riktig/godt nok. Og da ble vi enige om nettopp det. Kort sagt: Jeg trenger ingen kvinne i livet mitt av praktiske årsaker. Det er på det emosjonelle, psykologiske og reproduktive plan jeg velger å dele livet med noen, for å bruke litt tekniske og flåsete uttrykk. Kvinner, tenk dere selv at dere ikke får ha ansvar eller kontrollen over et område, men i hytt og pine blir komandert til å gjøre både det ene og det andre i tide og utide, uten annet enn kjeft og mas, blottet for mestringsglede. Ville dere trives med dét? Jeg mener man skal fortsette å være nøye på resultatet, men enda mer nøye på hvordan man i fellesskap trives sammen med å nå disse! Hos oss er det f.eks. slik at er det ikke rent tøy er det jeg som ikke har mestret mitt ansvar godt nok. Og ber jeg da om hjelp eller blir tilbudt hjelp så blir det utrykkelig satt pris på å få. Og da er alt så mye hyggeligere for alle.

  • Fleiper ikke nå men dette høres litt riktig ut, kanskje ikke helt 100% din profil men en tilnærming er sikkert veldig bra for mange evnt de fleste.

 19. Hmm. Som utearbeidende mann som sørger for rene, tørre og strøkne klær, mat på bordet og i matpakker, skifte av sengetøy minst hver 14 dag, innkjøp slik at det alltid er en ny pakning klar når den forrige går tom (inklusive «dameprodukter»), at ting ligger på den plassen man forventer å finne det, og i tillegg stadig overrasker kjæresten med romantiske påfunn «bare fordi hun fortjener det» – kjenner jeg meg lite igjen i beskrivelsen. Jeg parrer gjerne sokker og stryker putetrekk mens hun ligger på sofaen og ser på endeløse såpeserier. Det er ingenting en dame kan gjøre, som ikke jeg kan gjøre bedre. 😉

 20. Utrolig bra skrevet, og veldig reflektert. Lo utrolig godt av SMØR og SÅPE (kjenner meg veldig igjen i min mann)…… Og du har helt rett! Menn som velger å korrigere deg på at de også kan enkelte ting i hjemmet, har ikke forstått hva du skriver og velger å vise sin selvhøytidelige side. Her hjelper du faktisk mannen til å slippe unna mer med husarbeid, men kunne kvinner flest hatt det innsynet du har så tror jeg faktisk mange forhold kunne vært spart. Slik jeg leser dette innlegget så bør mannen din være glad for å ha kapret ei dame som deg – Selve Drømmedama!

  • Takk for hyggelig kommentar og innspill 🙂 De fleste ser ikke ut til å skjønne poenget og essensen i teksten, men henger seg opp i fordeling av huslige oppgaver og sysler. Men jeg er veldig glad for de få som skjønner det! Drømmedama er vel å sikte litt høyt, men jeg tror han har det veldig bra og det har jeg også. Det gjelder å tenke litt lenger enn seg selv og sine egne behov og begynne å se folk for hva de faktisk er 🙂
   Om jeg hjelper han med å slippe unna husarbeid så er han sikkert glad for det, men jeg er også veldig glad for at jeg slipper andre ting jeg ikke har lyst til (eller kan for den saks skyld). Sånn er det bare. Spør jeg om smør, ja, så får jeg smør da 🙂

  • Jeg antar at dere bor i en lelighet og ikke i en enebolig med tomt??
   Og at dere ikke melder dere frivilig til dugnad…Og må dere så stiller dere ikke…

   • Neida Trond, vi bor i stor enebolig med 3 etasjer. Jobber i full stilling, har 3 barn og en mann som reiser mye i jobben. Utearealet, inkl stabling av ved, bilvask, snømåking er en naturlig del av hverdagen for meg. I tillegg til husarbeid, lekser, logistikk rundt det å ha tre barn i alder 2-13 år. Når min mann er hjemme bidrar han mye med logistikk og lekser, og for meg er det veldig mye hjelp. I tillegg har jeg verv i FAU og leder for barneidretten. Helgene bruker jeg på ungenes premisser. Men uansett så er ikke dette poenget med hva bubble skriver. Min mann skjønte heldigvis ironien i hva som ble skrevet og etter jeg la den ut på FB har mange ledd av alle de menn som tar seg selv så høytidelig at de ikke ser essensen i dette. Jeg ville f.eks ikke blitt fornærmet om en mann hadde skrevet fra sin synsvinkel, vi kvinner er jo kompliserte 🙂

 21. Du har nok giftet deg med et mannebarn istedenfor en voksen mann. Slik du forteller det så høres det jo ut som om du er moren hans og ikke kona.

  Det er ikke fordi det ikke er «naturlig» for ham å ikke gjøre disse tingene, mens det er naturlig for deg. Det er fordi du har giftet deg med en drittunge.

 22. Vasker hver sine klær??? Geez… Man setter på en klesvask når skittentøysdunken er full! Samme om det er mors, fars, stemors, stefars, barna sine klær – sjølsagt sortert etter farge og temperatur. Makan… Hadde _mine_ klær blitt sortert ut av en vask bare fordi de var mine (eller hennes), hadde helvete fort vært løs. Er folk så smålige i et forhold???

  • Tror du mener meg her, må påpeke at vi ikke sorterer noen klær. Hun har sin dunk og jeg og min sønn har vår egen. Dersom maskinen ikke er full legger vi selvsagt klærne sammen. Skjønner ikke at dette er noe å reagere på….

 23. be kona kjøpe deg en ny pc, så får du en SFF med integrert grafikk selv om du åpenbart er en gamer, ber du henne ta image av PC`en henter hun et kamera og ikke engang tenk på å be henne om å vannkjøle PC`en

  gjør bare oppmerksom på at det finns ting menn vet, som kvinner vanligvis ikke vet

   • du har rett, det er ingen grunn til at en kvinne ikke ville spørre hva slags pc han ville ha. så hvorfor mener forfatteren at «menn» ville bare kjøpt en pakke der det står smør om han ble bedt om å kjøpe smør? det virker litt snodig synes jeg, jeg for min del spør alltid om merket når jeg skal kjøpe noe for andre og nøler ikke med ringe og spørre hva jeg skal kjøpe isteden om varen er utsolgt. jeg er rimelig sikker på at de fleste menn enten ville kjøpt smøret de vanligvis har eller spørre om merket.

    når jeg leste dette skjente jeg meg delvis igjen. jeg er ikke den typen som syns det er viktig å skifte sengetøy bare fordi det har gått to uker siden sist. jeg blåser i om det er en bok og noe papir på bordet eller om det er noen synlige kabler på gulvet. du skjønner tegninga, jeg bryr meg lite om husstand, så lenge jeg finner det jeg skal ha og ikke blir kvalm av skitt kunne huset vært bygd opp ned for min del.

    på en annen side er jeg veldig krevende på alt det tekniske. mobilen skal være tømt for unødvendige apps, midlertidige filer og skal alltid ha siste android og kjerne-versjon. alle PC-drivere og programmer skal være oppdatert. alle innstillinger skal optimaliseres. hvis det er et problem blir min første prioritet å fikse og tilbringer gjerne mange timer på det. jeg jobber foreløpig IT-avdeling, men det gjettet
    du kanskje

    her har jeg den typiske holdningen kvinner ofte har til husstell. jeg prøver å illustrere at menn engasjerer seg ikke nødvendigvis mindre enn kvinner, vi bare engasjerer oss på andre måter enn kvinner (ofte) gjør. det var dette jeg prøvde å illustrere (med litt sarkasme).

    bare i tilfelle du lurer, ja jeg skjønner at artikkelen handler om at kvinner burde sette sine forventninger av ektemenn/kjærester lavere når det gjelder husarbeid istedenfor det omvendte. jeg ville bare vise at Menn ikke nødvendigvis er latere, de bare prioriterer annerledes. jeg sier heller ikke at alle kvinner er håpløse på tekniske ting eller at alle menn er sofagriser, jeg er ikke for kjønnsfordømming

   • Jeg mener heller ikke at menn er late hvis de ikke bidrar til husarbeid, jeg vil snarere frem til det motsatte som du jo har skjønt og det er dessverre litt for mange kvinner som fortsatt rir sin høye hest uten å se hva som foregår! Jeg skjønte sarkasmen din og det var derfor jeg svarte også 🙂

  • he he tipper det er mange menn som ikke kan dette også. Trenger ingen mann til det- vi kjøper pchjelp hvis vi må

   • du har rett i det du sier, men jeg følte jeg måtte påpeke at bare fordi menn gjerne ikke engasjerer seg for husarbeid, betyr ikke det at de ikke kan noenting

 24. Du har rett i at menn må ha instrukser- helst presise når de skal gjøre noe. Bare rart at min egen ikke trengte dette før vi ble samboere- da var kåken hans pinlig ren, gulvet var støvsugd og alt ryddig til enhver tid. Jeg tror mange menn blir rett og slett late- når dama er i boks, så er det ikke så viktig å imponere lenger. Selv om de vet om alt som skal gjøres, så vet de at «mamma» ordner opp til sist..

 25. Når jeg handler for min mor så skriver hun en handleliste hvor det står akkurat hva hun vil ha.

  Jeg er av den oppfatning at hvis du føler at folk ikke forstår deg, da må man kanskje si det på en måte som ikke kan misforstås.

  Jeg er en enkel person, jeg detter helt ut hvis man begynner å snakke filosofisk om mengden støv i en etasje eller matematisk over hvorvidt jeg tørket støv sist.

  Men hvis du spør meg om jeg gidder å støvsuge, da tar jeg det med en gang.

  • Poenget er vel egentlig at du burde ikke trenge barnevakt som forteller deg at du må støvsuge. Poenget er at du er stor nå – og burde legge litt innsats i å tilegne deg kunnskap om hva som kjennetegner støvsugingsbehov. It’s not rocket science.

 26. Jeg er glad det var flere som skjønte ironien her ihvertfall! 🙂

  Som mann så har jeg jo lagt merke til at min egen standard for hva som kan gå an av tilstand i huset er mye lavere enn de fleste kvinners. Da føler jeg meg også i utgangspunktet veldig komfortabel med min standard. Fra mitt perspektiv så er det bare å slå fast at man ikke blir syk av å ligge i et par uker gammelt sengetøy.

  Men det jeg vil si er: nå er man jo litt glad i kvinner også da, så det er greit å prøve å strekke seg litt for deres skyld. Er man en misfornøyd frue så tror jeg en måte å gjøre det på kunne være å si: Hør her, når jeg ser meg om i rommet her så ser ikke du så mye støv på gulvet, men det ser jeg veldig mye av, sånn som der, pekepeke, og der, pekepeke, og jeg trenger ikke ha det så rent som jeg gjerne skulle hatt det hele tiden, men litt rent skulle jeg gjerne likt å føle at det var. Sånn som det tror jeg menn ofte ikke har hørt det. Et alternativ for en glad mann kan også være å ha dedikerte roteplasser eller rotebord, men vær isåfall forberedt på at han tilbringer mye tid der 🙂

  og litt separat og litt ikke: en av de store hemmelighetene jeg tror sjelden snakkes om er at kvinner rett og slett føler et sterkere konformitetspress enn menn. Som mann er jeg liksom vant til at menn rundt meg er på alle slags rare måter og at alle har sin helt spesielle måte å være på. For kvinner virker det mer som om alle hele tiden skal være veldig like, og de som ikke er slik blir litt uglesett.

  • Veldig bra sagt og skrevet og takk for at du skjønte ironien som ikke alle andre tydeligvis ikke har oppfattet her 🙂

   Mange kvinner har ofte en tendens til å skape sine egne rutiner og et slags «system» på ting og når dette ikke blir gjort i riktig rekkefølge og på «rett» måte så blir det ofte drama. Helt uten grunn. Vi må bli flinkere til å se forskjellene og de forskjellige kvalitetene til hverandre eller generelt SE hverandre litt mer for den vi er. F.eks om tøyet ikke blir brettet slik du selv gjør, så være heller fornøyd med at det i det hele tatt blir brettet 🙂

 27. Ja enten må en senke forventningene til mannen eller leve alene. Jeg har valgt det siste. Og det er fantastisk- et irritasjonsmoment mindre. For en frihet.

  • Hvorfor må man senke standarden for det? En mann kan ha like gode om ikke bedre kvaliteter en annen plass enn akkurat å fylle våre forventninger? Vi skaper selv våre egne forventninger og det er ikke alltid til det bedre 😉

   • Mange norske kvinner lever aleine, og synes det er greit. De bor i et land der de selvsagt kan gjøre dette, og det er akseptert, de er likestillt mannen på alle felt, de er økonomisk uavhengige og bra er det. Mange menn i Norge velger seg partner utenfra. Jeg er en mann der samtlige av mine kamerater, minus en, er gift med utenlandske kvinner. Regnet over det, og de kom altså fra: syd Europa, Asia, Afrika, syd Amerika. Alle disse kvinnene har god utdannelse, og som oftest ble folk kjent gjennom jobben. Slik også med meg. Traff min kone fra Vietnam på et oppdrag i hennes hjemland. Fant tonen, og så etterhvert at nordmenn og vietnamesere er ganske like. Amors piler kom susende osv osv. Rett før brullyp satt jeg rundt et kafebord med fire av mine norske venninner, som på det tidspunktet alle var single. Vi kom inn på det at så mange i vennegjengen var gift med kvinner utenfra Norge. Jeg fortalte dem at jeg nå , i en alder av 40, endelig skulle gifte meg og starte familie med en dame fra Vietnam. Da kom det brått fra en av mine venninner: -«Men hvem skal gifte seg med oss norske da?» Vi lo litt av det, men tenkte etter i ettertid at det er mye sannhet i den uttalelsen. Alle mine kamerater har høy utdannelse, de er sosialt intelligente, harmoniske og svært oppegående på alle sett. De er alle fostret opp med tanken om likestilling fra 70-tallet, og de har gjort seg sine erfaringer på kjærlighetsfronten som alle voksne mellom 20 og 40. Og så, når de gifter seg faller alle for kvinner utenfra Norge. Dette er neppe tilfeldig. Det er bare fakta.

   • Det er det som er poenget. jeg har ikke møtt en mann som gjør noe jeg ikke kan gjøre bedre selv, inkludert skifte dekk, gressklipping, snømåking og tining av rør. Så da trenger jeg ingen mann.
    Og det er ikke rart norske menn faller for utenlandske kvinner- de » tilber» mannen som familiens overhodet på en annen måte enn det jeg er villig til og gjøre. Og det er helt greit.

  • Til det du skriver nedenfor her, » jeg har ikke møtt en mann som gjør noe jeg ikke kan gjøre bedre selv, inkludert skifte dekk, gressklipping, snømåking og tining av rør. Så da trenger jeg ingen mann.»

   Jeg er mann og dette virker spesielt for meg. Man trenger ikke en partner av motsatt kjønn fordi man bare vil ha dem til å utføre oppgaver for seg. Jeg trenger kvinner for selskapets og følelsenes skyld. Men har du ikke et slikt behov, så følger det jo at du ser på menn med et mer verktøyaktig øye, trenger jeg dette verktøyet til å utføre oppgaver for meg.

   • Helt riktig, jeg trenger ingen mann for selskapets og følelsenes skyld og heller ikke for å utføre oppgaver. Derfor har jeg ingen mann. Jeg har vært gift i 10 år, bare så det er sagt, men livet som skilt er faktisk mye bedre. Jeg står på fra morgen til kveld med 100% jobb, 300 kvm enebolig og alt som skal fikses og to små barn som gir meg det jeg trenger av nærhet men best av alt: en person(mann) mindre og «please». Har aldri hatt det bedre!

 28. Hei!

  Likte særs godt det du skriver og kjenner meg igjen til de grader. Er en ung herremann som er født og oppvokst av en mor som gjør ALT! Far er arbeidsmann og gjør det han MÅ. Etter mange år ser jeg at dette har gått inn på mor og forhold, og derfor har jeg tatt meg med dette inn i forholdet jeg er nå. Kvinner må lære seg at vi menn er også kompliserte (eneste jeg er uenig i den kommentar!). Vi klipper gress, vi fikser bilen, skifter til vinterdekk, vi har en armkrok dere kan krype inn i og sist men ikke minst vi skal alltid holde det maskuline «fortet» oppe! Det du, og alle andre kvinner misforstår er at vi menn gjør ting når det MÅ gjøres, og derfor skiftet jeg sengetøy når det begynte å se rart ut, nå skifter jeg det uten kommando fra frøken en gang i uken, da hun liker det. Jeg kjøper selv dobbeldusj såpe, sjampo og balsam i et, mens til frøken kjøper jeg Palmolive med grønn te ekstrakt, etterfulgt av hårkur, balsam og sjampo. Poenget mitt som jeg skal frem til er at etter jeg fikk meg den nydelige jenta som sover så søtt ved siden av meg nå: Gjorde jeg ting når det måtte gjøres, av mine egne behov. Nå gjør jeg det for kjærestens behov. Læringen er: Vi menn må bli flinkere til å ta i et tak, mens damene må lære seg til at det er ikke farlig med litt støv og kanskje bli litt enklere som du nevner.

  HA en fantastisk kveld videre!

 29. Bremykt er ikke smør det er en blanding mellom 70% smør og 30% rapsolje, det andre du nevner vet jeg ikke men akurat angånde smør er det ikke manen din som var enkel det var du som ba om noe annet en det du ville ha 🙂

 30. Ble jeg lei av at doruller aldri ble kastet? Ja! Hva gjorde jeg.. Jeg la de på datastolen hans. Sokker på stuegulvet.. La de på hodeputen.. Ja, du ser tegningen.. Det funket som bare det!

 31. haha, herremann! Hvor de rene sokkene og bokserne er, er et velkjent spm hjemme hos meg og.. Evt hvorfor de ikke er rene.

  Husker pappa en gang fikk med handleliste på butikken. Et av punktene var «shampo &balsam». La meg si det sånn – det ble hverken shampo eller balsam, det var jo ikke noe som het «shampo & balsam» i butikken!

 32. Hei
  Ser her at argumenter og meninger tas personlig og det dras frem konkrete evner og mangler ved seg selv og sin partner. Det skribenten vil ha fem er at vi alle, kvinner som men, er skapt med forsjellige personligheter og har genetiske forskjeller. Her har naturen gjort at vi fyller hverandre ut på forskjellige måter i alle livets sider, og man bør sette pris på dette fremfor å gjøre det til en negativ sak. Jeg sier ikke at man ikke skal si ifra om/diskutere utfordringer, men at man må se saken fra begge sider der man tar med både personlighet og fysiske grenser. Vet det høres klisje ut, men hadde det ikke vært kjedelig hvis vi alle mente det samme, gjore det samme og så like ut? Det er det vel en grunn til at en har den partneren man har valgt?

  PS: Ikke helt enig i overskrifter her. Det er ingen har en bruksanvisning, man kan heller lage en «tips and tricks» brukerveiledning for den man er 😉

  • Åh, nå ble jeg glad! Endelig en som skjønte essensen i innlegget mitt! Takk og lov!
   Det er ikke en klisjé vil jeg si, mer en realitet men det virker som du sier; at noen tar dette veldig personlig og konkrete evner blir tatt opp uten å se den store sammenhengen.

   PS: Overskriften er vel mere ment som å få frem en kontrast mellom kvinne og mann 🙂

 33. Om han kjøper feil såpe og smør så KJØP det du skal ha SJØL da vel
  Smør er smør. Såpe er såpe. Ost er ost. HATER dilldall, pis og flisespikkeri, typisk kvinnfolk. Stakkars gubbe.

  • Jeg klager ikke over at han kjøper SÅPE jeg. For min del har jeg innfunnet meg med det for lenge siden for det er slik MIN mann fungerer. Prøver å få frem at menn gjør som menn gjør (veldig ofte) og JEG ser ikke noe galt i det. Har du ikke skjønt poenget i det du har lest? Kvinner må begynne å jekke seg ned litt og senke kravene iblant og faktisk la menn få være menn! Hvorfor er det egentlig synd på en gubbe som får gjøre ting på sin måte uten å bli hakket på?

  • Kan du si det samme om biler? Bil er bil. Samme om det er Ferrari eller Toyota. Kan ikke kjøre mer enn 80km/t på norske veier uansett. Jeg er enig der, hater også dilldall som suger mer bensin enn nødvendig.

 34. Høres veldig slitsomt ut å leve med en mann som er så til de grader lite delaktig i dagliglivets oppgaver. Eller er dette ironi jeg ikke oppfatter?

  • Det er ikke snakk om å ikke delta, men å delta på en litt annen måte og kanskje med litt andre ting? Det trenger ikke å være slitsomt så sant du ikke gjør det til det selv 🙂

 35. Si meg – hvilke menn er det du kjenner?

  Hilsen ei som bor sammen med en mann som bidrar like mye i heimen som meg, som ikke hadde forventet noe annet.

  • De fleste menn jeg kjenner er menn som tar ting for det det er. Menn som ikke analyserer hvordan klesvasken skal henges opp, hvilke såpe som gjør best for huden osv. De skaper ikke kaos ved å tenke høyt, men handler etter beste evne. Det er slike menn jeg kjenner. Ikke alle er enkle, men de fleste 🙂

   • Morsomt skrevet, men som en skrev over: Hva slags menn er i din omgangskrets?

    Hjemme hos oss er det jeg som handler(Bremykt, ikke smør), vi deler på å støvesuge og vaske. Jeg vasker mine klær og min sønns, hun vasker sine. Jeg lager middagen i 90% av tilfellene(fordi hun mener jeg er flinkere) og alle tre skyller og setter inn i oppvaskmaskinen. Jeg tar meg av all leksehjelp og alt praktisk som har med min sønn å gjøre(betaler også mer av matutgiftene). Slik er det også med mine to brødre og min far.

    Så igjen: Hva slags menn er det i din omgangskrets? Slik du beskriver din mann virker han ekstremt lat og lite opptatt av familien, men du var kanskje litt ekstrem for å få frem et poeng?

   • Ja, jeg var ekstrem for kun å få frem et poeng 🙂 Jeg vet det er mange menn som bidrar mye på den huslige fronten, men som sagt en del menn er ikke så opptatt av dette og jeg har prøvd å poengtere at dette ikke bare gjelder huslige sysler 🙂 Jeg sier ikke alle, men en del menn bidrar ofte andre steder der vi damer ikke strekker til og det synes jeg vi skal være litt mere fornøyde med. Mannen min bidrar mye på familiefronten og er langtfra lat, men han er ekstremt flink til såkalte «mannsting» så da synes jeg det er greit å la det være sånn. Ser ikke noe poeng i å mase så lenge begge erf ornøyde med det.

    Jeg ser f.eks raskere når gulvet er skittent og hvorfor skal jeg da mase på han om å vaske gulvet når han gjør mange andre ting. Da er det vel mye enklere for begge at jeg selv tar det?

 36. her klarer skribenten å dra alle menn under samme kam. Jeg har vært sammen med min kone i 4 år, og hun har faktisk aldri skiftet sengetøy (selv om hun påstår å ha gjort det EN gang). Vasking av tøy, gulv og kjørl deler vi sånn ca 50-50, selv om jeg klipper hekk, gress og skifter dekk. Ustereotypisk? Kanskje. Vask og hygiene var viktige ting vi lærte i forsvaret, men der var vel ikke din mann…

  • Mulig det fremkommer slik at jeg skjærer alle under én kam, men jeg vet det finnes unntak. Skal man prøve å få frem et poeng så tar men gjerne ett skritt lenger.
   Joda, mannen min var i Forrsvaret han også men du er vel også klar over at det ikke læres å brette tellekanter over hele fjøla der?

 37. Hei Buble;)

  Fantastisk innlegg og det er spot on! Du har helt rett i at menn er enkle. Allikevel er det kvinnene som tar på seg «mamma-rollen», som lar mannen få lov til å drite i at det er møkkete.

  http://www.vargas12.com/2012/03/kvinner-er-smartere-enn-menn-og-klarer-seg-bedre-alene/

  Etter mitt syn er kvinner flest det sterke kjønn i Norge, men de bør la mannen få ta del av det ansvaret kvinner aller helst ønsker å styre selv!

  Herlig og klokt innlegg.

  Vargas

  • Takk for gode ord og at det er noen som skjønner poenget mitt; at det ikke KUN dreier seg om husarbeid! Vi må bli flinkere til å sippe menn på banen av egen fri vilje, ikke tvinge han til dette selv om det er aldri så naturlig for oss.
   Vi må heller lære oss å sette pris på forskjellene våre og dra nytte av dem istedet for å «ødelegge» som noe i utgangspubktet var perfekt!

  • Jøsses, enda en som ikke kan tenke med eget hodet og sette sammen bitene selv.
   Hadde en mann skrevet at kvinner er det svake kjønn på samme måte som denne kvinnen har gjort med dette innlegget, så hadde han blitt stemplet som kvinne hater uten sidestykke!
   Jeg har et par venniner som er de mest rotete personene jeg noensinne har møtt, har ingenting med kjønn å gjøre. Det finnes like dumme kvinner som det finnes dumme menn, nå må dere slutte å tro at kvinner er så mye bedre til alt!
   Disse forskningene som resulterer i at kvinner er best til alt er jo bare svada, vær litt kritisk til hva du leser om, det skader ikke.

 38. Vi kvinner har en tendens til å ta på oss en slags martyr-rolle hvor vi klager over alt som ikke blir gjort i huset, men så gjør vi det selv allikevel, fordi «vi vet jo bedre hvordan det skal gjøres».
  I tillegg har vi en tendens til å være utydelige og ikke gi klar beskjed over hva som behøves å gjøres i huset. Vi tenker at «det må han jo skjønne av seg selv, for det gjør jo jeg».
  Dessuten, om mannen blir satt til en oppgave så blir det jo aldri bra nok heller, for han bretter jo ikke klær på riktig måte og ikke kjøper han riktig type såpe heller, så det får vi jo gjøre det selv for da blir det ihverfall riktig.

  Jeg tror egentlig vi skaper mye av dette problemet selv. Vi må senke skuldrene og slutte å oppføre oss som mødre og oppdragere for menn. Det er uattraktivt og fører ikke til noe godt. Det er jo ikke rart menn ikke gidder å gjøre noe hjemme når den respektive andre aldri er fornøyd allikevel.

  • Jeg støtter deg fullt ut i det du sier. Vi skal hele tiden prøve å forandre noe som i utgangspunket er bra nok slik det er og dette skaper mistrivsel og uhygge veldig unødvendig.
   Menn må stort sett ha klar instruks om hva som skal gjøres og hva som skal handles. Dersom han ikke gjør det riktig, blir vi sure og klager. Vi må lære oss til å bli flinkere til å se skillet mellom oss og skjønne våre begrensninger og kunnskaper og det går begge veier 🙂

  • Der har du en av grunnene til at jeg ikke var særlig interessert i å ta del i huslige sysler. Uansett hva jeg gjorde, så fikk jeg kjeft for at det ikke var gjort på riktig måte.
   Jeg har bakgrunn fra Garden, så gulvvask, sengestrekk og stryking tør jeg påstå jeg har en rimelig god oversikt over. Likevel ble jeg stort sett møtt med sure miner når jeg forsøkte å ta i ett tak. Så da var det rimelig enkelt, kjeft fikk jeg uansett, og sur ble hun uansett, så da kunne jeg like gjerne IKKE gjøre noe.

   Om man er uenig, og sier i fra på en hyggelig måte, er det utrolig hva man får gjort 🙂 🙂

   • Det støtter jeg deg fullt ut på! Hva er vel vitsen når det ikke blir satt pris på allikevel fordi det er gjort annerledes? På tide å stige ned fra sin høye hest og sette mere pris på hva man har kanskje?
    Og ja, man kommer langt på vei ved å si ifra på en hyggelig måte 🙂

 39. Er ikke helt enig med deg.

  Kvinner tror ofte at menn ikke forstår når det er reint/skittent. Jeg tror at de ikke gidder å gjøre reint, fordi de vet at kvinnen kommer uansett til å fikse det etter en liten stund likevel. Hvorfor skal de da gidde å gjøre kjedelig husarbeid?

  Og hvorfor skal DU ha kontroll på hvor mange boxere eller sokker han har igjen som er reine? Det er hans klær, han får fikse det.

  Mange damer er så naive, og ja, nesten dumme, som går hele livet sitt og vasker og rydder for mannen. Jeg blir helt oppgitt.

  Jeg kan selvfølgelig vaske klær til mannen min, så lenge jeg vet at han gjør det samme for meg neste gang. Aldri i livet om jeg hadde tatt på meg den oppgaven (og mange andre) alene. Jeg har da bedre ting å bedrive tiden med.

  • Kan være enig i det at det er en del mannfolk som faktisk ikke gidder å ta noe særlig del i huslige sysler fordi de vet at vi gjør det til slutt allikevel, men når det komer til å matche sengetøy og genrelt innredning så er det mange som ikke her peiling. De er rett og slett ikke interessert i disse tingene.
   Dessuten så tenker jeg at når mannen min pusser opp så kan vel jeg ta meg av det andre? Uten han så ville det faktisk ikke blitt gjort mye på oppussingsfronten. Det er nemlig noe HAN har peiling på og IKKE jeg! Jeg tror vi må begynne å tenke mer at vi må faktisk la menn være menn og slik er det. For på mange områder så er de enklere enn oss. Vi selv gjør ting kompliserte. Ofte er vi skikkelige dramaqueens uten mål og mening. Totalt unødvendig synes jeg.

   • Jeg og min mann skal snart ta over et 500 kvm (eldgammelt) gårdshus som selvfølgelig må pusses opp. Skal han ta seg av alt dette? Er det rett og rimelig når vi begge skal bo der? I min verden er svaret nei. Dette er et felles prosjekt, og hvorfor skal han ta seg av denne omfattende jobben selv? Ja, han er tømrer, og kan sine ting. Jeg kan likevel lære, sånn at vi kan gjøre dette sammen. Stakkars han hvis han skal ha alt dette ansvaret alene!
    Eller skal han ta seg av hele oppussingen, som feks tar 1 år med intensivt arbeid, helt alene, slik at jeg kan ta meg av husarbeidet de neste 100 årene for å veie opp?

    Når man går ut i fra at man skal la menn være menn, så synes jeg man ihvert fall ikke kan klage på at mannen aldri tar sin del av husarbeidet. Da kan man kanskje likegodt forbli en «personlig slave» og varte opp mann og barn til evig tid for min del. jeg tror at alle de stereotypiske forestillingene av menn og kvinner er bare myter. Jeg kjenner tøffe mannfolk, og mannfolk som er skikkelige «dramaqueens.» Akkurat som at jeg vet om tøffe kvinnfolk som kan ta i et tak, samt kvinner som passer inn i den stereotypiske fremstillingen av kvinner.

    Poenget mitt er uansett at både menn og kvinner kan være kompliserte eller enkle. Likevel finnes denne evige forestillingen om at menn er så mye enklere enn oss kvinner.

    Ps. jeg er over hodet ikke interessert i om sengetøyet mitt matcher 😉
    Hver sin smak osv.

   • Det er ingen som har sagt at han skal stå for et så stort prosjekt alene, men når det kommer til de tyngre løftene og andre tunge fysiske ting så må du nok kanskje se din egen begrensning også? Eller er det et nederlag å ikke få ta del i absolutt alt? Er det ikke da bedre å la han gjøre sitt uten at han skal bli mast på om å ta klesvasken i tillegg og være fornøyd med det?

    Selv om mannen ikke bidrar så veldig på husarbeidsfronten så er du ingen «personlig slave» av den grunn som må varte opp mann og barn. Vi må gi og ta, men det innebærer begrensninger for begge parter av forskjellige grunner som f.eks fysikken vår. Menn er generelt sterkere enn oss kvinner og kan takle de tyngre sjauejobbene bedre enn oss. Er det så vanskelig å innse da?

  • Vi forstår når det er skittent,men kvinner forstår når det er skittent tidligere eller kvinner har gjennomsnittlig mer støv på hjernen.

   Seff skal vaske mine egne sokker og boxere,men bytt dine egne dekk luft din bikkje og kløpp ditt grass og bygg og heng opp dine egne ikea innretninger …..blir mye krangling bedre og gi og ta menn liker ikke vaske boxere kvinner liker ikke bytte dekk hva er problemet ?

   Eller er mange menn dumme eller naive fordi de gjør huslige oppgaver som kvinner gjerne ikke gjør ?
   Kanskje kvinner ikke gidder og måke oppkjørselen bare fordi de vet at mannen kommer til og fikse det etter en liten stund ?

   • Ah, jeg er glad jeg kan både skifte dekk og måke snø! OG slå plenen!

    Jeg elsker å ikke være stereotypisk 🙂

   • Jeg kan faktisk disse tingene jeg også, men får kun lov til å klippe gresset. Ryggen min er ødelagt og tåler ikke de jobbene. Da er dte vel bedre at han gjør det mens jeg tørker støv? 😉 Som jeg har nevnt tidligere, vi er bygget forskjellig både fysisk og intellektuelt. Vi kan gjøre forskjellige fysiske aktiviteter og vi tenker annerledes 🙂

   • Ja vi kvnner ser og forstår raskere en menn når det er skittent og støvete. Dette er naturlig for oss, men ikke for menn.
    Krangling over disse tingen er helt unødvendig og ikke noe å sutre for.
    Nei, menn er ikke dumme og naive fordi de ikke tar like stor del i dette som oss. De bidrar på mange andre måter der vi ikke strekker til. Vi må lære oss å sette mere pris på det.

   • Jeg var singel i litt over 4 år, og jeg fikset alltid «mannesakene» mine selv. Har bil, hund, stor hage, oppussning og veldig mange Ikea møbler. Dekkene ble byttet (evt levert inn til dekksenter – de ble byttet da også), hunden fikk turer, gresset ble klippet, nye vegger ble satt opp og tapetsert/malet og alle Ikea møblene min ble skrudd sammen og satt på plass.

    Jeg har fått kjæreste nå, og han kommer ofte med dette når jeg ber han gjøre mer hjemme. Han fikser bilen, så da kan jo jeg ta litt jobb her hjemme. Bilen har nå vært ødelagt i 3 uker for vi skal finne den billigste måten å fikse den på. Jeg hadde levert den til et verksted og betalt det det koster. Han går ikke rundt i møkkete klær i tre uker altså…..

    Kan være enig i at menn og kvinner gjør saker på forskjellige måter, men pokker heller, ikke kom her og si at jeg ikke klarer å gjøre «mannssaker». Og ikke kom her å si at typen min ikke ser at det er møkkete på gulvet, klesvakse full, lite mat i kjøleskapet eller rotete i stua. Han ser dette, men han bryr seg ikke.

   • Det er nok ingen som påstår at du ikke klarer å gjøre «mannssaker» eller at typen din ikke ser at det er skittent, rotete, fulle skittentøyskurver osv. Typen din er kanskje av det noe enklere slaget eller bare rett og slett lat? Ikke vet jeg. Det finnes de late typene av begge kjønn som hverken gidder eller prøver noe som helst.
    Men vi må slutte å hakke på mannfolk som kjøper feil såpe når han får beskjed om å kjøpe såpe!

   • @Susanne
    Enhver idiot kan bytte dekk akkurat som enhver idiot greier og bytte sengeklær eller vaske dem og måke snø og det er veldig fint for deg at du ikke er stereotypisk selv om du selv har et stereotypisk syn på menn næmlig det at de ikke gjør noe i hjemmet at de er late det er en stereotyp og en usann en,men det er en sterotyp som kvinner fronter kvinner fronter også det faktum at det tar flere timer og vaske klær når det egentlig tar 2 min og putte klea inn maskin og 5 min og henge dem opp.
    Men det er ikke poenget poenget er at det sjelden er tid til og gjøre små arbeidsoppgaver sammen det er derfor vi deler på dem.

    Og ja kvinner har mer støv på hjernen dere vil vaske før oss det er ikke latskap det er bare overdrevent støvhat og sånn sett overtar dere gjerne disse jobbene.
    Og ja jeg ser bare single kvinner som måker sin egen oppkjørsel menn får ganske enkelt mye mindre anerkjennelse enn kvinner for det arbeidet som blir gjort i og utenfor huset.
    Kanskje fordi kvinner snakker mer om det de gjør ?

    @Oda
    Har vært singel i 12 år og jeg har ennå ikke sendt oppvasken min eller klea mine te oppvasksenter jeg fikser «kvinnesakene» mine uten hushjelp også,men jeg ser ingen grunn til og vaske hele huset annenhver uke eller verre hver uke og du finner veldig få menn som gjør det.

    Hvis duden din ikke gjør en dritt så ern en loser enkelt og greit …hvis han ser det samme som deg møkkete gølv full klesvask tomt kjøleskap så tenker vel han det samme om deg nemlig at du er lat at du ikke bryr deg eller er det forskjell på dere ? burde han ha visst ?

    Ingen som sa at du ikke fikser mannejobber forresten bare du når du innrømmer bruk av dekksenter …. det er trossalt juks og veldig lite viking.

 40. Hei!

  Bra innlegg, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

  Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

  Hilsen Magne i VG

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..