Supersunne glutenfrie lavkarbo knekkebrød


Jeg har laget knekkebrød i flere år, men begynner å gå lei av at alt bare skal være frø og uten den crispy konsistensen knekkebrød skal ha. Tidligere har jeg brukt havregryn for å fylle ut massen, men er du på lavkarbo går ikke det. Jeg bruker også knuste linfrø da de hele bare passerer tarmen uten å gi oss noe næring. 

Jeg har eksperimentert en del på kjøkkenet de siste ukene og kommet frem til den perfekte oppskriften som gir ordentlig følelse av å spise knekkebrød og ikke frøbrød 😉

Du trenger:

7- 8 dl vann, 2 dl knuste linfrø, 2 dl sesamfrø, 1 dl solsikkekjerner, 1 dl pofiber, 2 dl fibrex, 2 never gresskarkjerner, 3 ts johannesbrødkjernemel, 1 ts salt, Maldon salt til topping

  
Sett stekeovnen på 160 grader varmluft og forvarm den. Bland alt det tørre i en bolle og tilsett vann. Jeg måler alltid opp 8 dl vann, men holder igjen litt. La røren svelle og trekke vann i 5 min og se om du trenger å bruke resten. Massen skal være mye fastere enn om du bare bruker frø og den er mye enklere å bre ut på stekebrettet. 

Fordel røren i to like deler på to stekebrett kledd med bakepapir med en slikkepott. De skal være ca 3-4 mm høye og røren holder til 16 ruter på hvert brett. Rut opp med slikkepotten og strø over litt Maldon havsalt som topping.  

 

Sett inn begge brettene samtidig og sett på timer til 25 min. Bytt om på brettene når de har stått 25 min og sett på timer en gang til like lenge. Normalt sett tar det 50- 60 min til de er ferdige (noen ganger lenger), prøv deg frem. Dersom de begynner å bli godt stekt og de får god farge mens de fortsatt er myke, senk temperaturen til 140 grader og stek videre til de er sprø og tørre. Det er også viktig å slippe ut litt damp underveis i stekingen så åpne opp ovnsdøren innimellom. Avkjøles på rist.

Tips: disse blir også supergode med litt smakstilsetning som f.eks hvitløk. For å fremheve smaken av hvitløk, trenger man også mer salt. Til 4 ss hvitløkspulver trenger du 1,5 ss salt. Du kan også bruke andre krydder som karve, timian, chili etc. Bare prøv deg frem 😊

Reklame

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..