Min helse, mitt liv!


Hurra! I skrivende stund har jeg vært røykfri i hele 186 dager, noe som tilsvarer ca. et halvt år. Ikke kan jeg takke legemiddelindustrien, en bok-forfatter eller en hypnotisør som alle kun er ute etter pengene mine. Jeg er røykfri ved hjelp av damp/ e- sigaretter. Noen mener fortsatt at jeg røyker, men det skal de få lov til å tro for jeg vet bedre. Andre kan si hva de vil, men det kan være lurt å sjekke opp litt fakta først. Jeg er en ikke- røyker og veldig stolt av det.

Endelig røykfri

Endelig røykfri

Det som er skremmende er at neste fredag, den 20. mai, skal det et lovforslag opp i Stortinget som heter TPD. Det står for TobakksProduktDirektiv og er innlemmet i EU. Skjønn det det som kan. Pr. nå har jeg kunnet velge så å si det jeg selv ønsker av utstyr som jeg selv er komfortabel med og som virker for meg. Dersom lovforslaget trer i kraft vil disse mulighetene forsvinne. Ikke bare for meg, men tusenvis av andre som nå er røykfrie ved hjelp av damp/ e- sigaretter og ikke minst de som ønsker å bli røykfrie. De små og få spesialforretningen vi har blir tvunget til å stenge og vår helse og fremtid vil bli lagt i hendene på kassadama på butikken. Regulert av tobakksindustrien og politikk. Vår sikkerhet og trygghet på produktene vi i dag kjenner til vil forsvinne. Hva ønsker man egentlig å oppnå med denne type regulering annet enn å få folk tilbake til tobakk så pengene fortsatt kan renne inn i statskassa?

Damp er ikke tobakk og har ingen bestanddeler fra tradisjonelle sigaretter bortsett fra nikotin. Hvorfor skal dette da reguleres som et tobakksprodukt? Hverken nikotintyggegummi eller plaster med nikotin er klassifisert som tobakksprodukt. De går faktisk under legemidler. Ikke fordi det faktisk er en medisin, men rett og slett fordi de er utviklet av legemiddelindustrien. E- sigaretter og e- væske er i aller største grad ikke utviklet av noen av disse. Verden over i dag er det mangfoldige e- væske produsenter som bidrar til å få et røykfritt samfunn og gir oss et stort utvalg av de smakene og styrkene vi vil ha. Dette er mennesker som har lagt sin sjel i sitt arbeid for å utvikle de beste produktene for forbrukerne. Nå vil altså Stortinget skrenke inn alle disse mulighetene og la tobakksindustrien stå for utviklingen ev e- væske. De vil ta bort mulighetene når det gjelder smak og i tillegg setter de en maksgrense på nikotininnhold. Noe som vil gjøre det vanskelig for de tyngste røykerne å slutte.
E- sigarettene som vil bli lovlige er også underlagt tobakksindustrien. De skal være så lite attraktive som mulig og enda verre; avgiftsbelagt på lik linje om ikke høyere enn på tobakk. Under kan du se en video på 6 minutter som enkelt viser hva du får i det ved å røyke sigaretter kontra å bruke damp/ e- sigaretter.

Har ikke våre folkevalgte innsett at dette er det mest effektive middelet for å slutte å røyke? Gir de fullstendig blaffen i folkehelsen? Hvorfor er det så jævlig vanskelig å være et menneske til et annet når man er politiker? Jeg vet om politikere som selv damper og bruker e- sigaretter. Jeg lurer egentlig mest på hvor skoen trykker; penger eller makt? For det er ikke snakk om noe annet. En skulle tro våre folkevalgte hadde viktigere ting å foreta seg enn å leke med folkehelsen på denne måten. Ja, for jeg ser på det slik. Dersom man ønsker et tobakksfritt samfunn må man bruke de mulighetene og ressursene som allerede er der. Det er hverken vits eller behov for å kaste bort millionbeløp/ milliardbeløp fra statskassa for å utvikle produkter som allerede finnes. Det er to skritt tilbake. Damp/ e- sigaretter er innovative produkter som stadig er i endring og utvikling. Jeg kan ikke se for meg at tobakksindustrien vil henge med i svingene her og etterkomme forbrukernes behov. Bruk heller pengene på et bedre helsevesen, bedre skoler og bedre veinett. Skap flere arbeidsplasser istedet for å lage mer byråkrati. Slutt å lek med oss!

Norges befolkning har stemt NEI til EU og det med god grunn når man ser hvordan økonomien og arbeidsledigheten er i mange av EU- landene. Slik vil vi fortsette å ha det. Norge har også mulighet til å bruke unntakstilstand når det gjelder dette forslaget som nå skal opp neste uke. Hvorfor blir det ikke brukt for å vise at Norge er et selvstendig land med selvstendige individer som kan tenke selv? Vi er da for pokker ikke en flokk med blinde sauer som trenger å dilte i ræva på alle andre! Vis litt ryggrad og baller for en gangs skyld og bevis at en samlet folkehelse betyr noe og la oss jobbe sammen mot et felles mål; et tobakksfritt samfunn!

Det er ingen som sier at damp/ e- sigaretter er helt ufarlige, men det er et skadereduserende produkt som er ca. 95 % bedre enn tobakk og det er ikke så rent lite. Tenk på hva du forer lungene dine med og hva du selv gjør med kroppen din. Valget er ditt og det er din helse og ditt liv som står på spill. Hva tenker du selv å gjøre med det? Legger til slutt ved en rapport fra Royal College of Physicians som er vel verdt å lese!

Nicotine without smoke- tobacco harm reduction

Ønsker dere alle en riktig god og røykfri pinsehelg og en fantastisk 17. mai feiring

 

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..