Glutenfrie knekkebrød


Her er en oppskrift på supergode og grove knekkebrød som jeg fikk en del bestillinger på da jeg drev eget hjemmebakeri. Det tar litt tid å lage de pga steketiden, men det er verdt det!

Du trenger: 6 dl kaldt vann, 1 ts salt, 2 dl Fibra teff (grønn jyttemel), 6 dl glutenfrie havregryn, 2 dl solsikkefrø, 2 dl sesamfrø, 2 dl linfrø, Maldonsalt til å strø over.

bildet er hentet fra google

bildet er hentet fra google

Begynn med å sette stekeovnen på 180 grader varmluft. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle og rør godt slik at melet blir godt fordelt og ha i kaldt vann. Rør godt og la det stå 7- 8 minutter. Kle to stekebrett med bakepapir og fordel røren/ deigen jevnt ut på begge platene og dryss over med Maldonsalt. Pass på å få det like tynt over hele brettet. Smør deg med litt tålmodighet for det kan være litt frustrerende noen ganger. Del opp i ruter i ønsket størrelse med enten bakenden av en slikkepott eller kniv. Selv deler jeg opp i 16 eller 20 biter pr. brett. Sett inn begge brettene samtidig og sett på en timer på 45 min. Bytt brettene halvveis i stekingen og stek videre. Senk så temperaturen ytterligere til 120 grader og stek i ca 30 minutter. Bytt brettene halvveis også her. Dersom knekkebrødene fortsatt kjennes myke, stek ytterligere 8- 10 minutter og sjekk igjen. Avkjøles på rist og knekkes opp når de er kalde.

Disse knekkebrødene skal oppbevares i kakeboks i romtemperatur eller litt kjøligere. Skal ikke pakkes inn i plast eller plastbokser for da kan de bli mye.

Kommenter gjerne

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..